Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η "ΣΥΓΚΑΜΕΝΟΙ και ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΙ" Α.Ε.

Του Κώστα Καββαθά

Η “Σ&Δ Ανώνυμη Εταιρία” ιδρύθηκε λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 από μία ομάδα πρώην κοτζαμπάσηδων και γιουσουφακίων των Τούρκων κατακτητών. Σκοπός της ήταν ο δια κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου πλουτισμός σε βάρος του νεοσύστατου Κράτους. Η δραστηριότητα της καταγράφεται σε διάφορες εκδόσεις της νεότερης στορίας του Ελληνικού Έθνους όπου, οι Οικογένειες των Συγκαμένων και των Δυσκοίλων και τα “πολιτικά” τους παρακλάδια δημιούργησαν το “Γαλλικό”, “Γερμανικό” και “Ρωσικό” Κόμμα το καθ’ ένα από τα οποία εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ξένης χώρας. Τα τελευταία 50 χρόνια η επιχειρηματική δραστηριότητα της “Σ%Δ” Α.Ε πέρασε από διάφορα στάδια με πρώτο εκείνο της απόφασης της να “ανήκει εις την Δύσιν” και τελευταίο να “Αλλάξει ή να Βουλιάξει”. Στο μεσοδιάστημα οι ηγέτες της “Συγκαμένοι & Δυσκοίλιοι” χρησιμοποίησαν διάφορα ονόματα ή, και συνθήματα για να καλύψουν το γεγονός ότι, πράγματι είναι Σ&Δ όπως “Αλλαγή” , “Ακόμα Καλύτερες Μέρες”, “Εκσυγχρονισμός”, “Επανίδρυση του Κράτους” κλπ. Για όσους δεν παρακολουθήσουν από κοντά τις εξελίξεις και δεν μελετούσαν τους οιωνούς (χαμόγελα, χαριτωμενιές, γραβατούλες, βραχιολάκια power balance, sneakers, canoe, rolex, cole haan, political correctness, sushi bars, gyms, hybrid vehicles etc) και κυριολεκτικά out of the US blue εμφανίστηκε μία νέα γενιά meta-Robert Kennedy τύπων που ξάπλωνε στους αεροδιαδρόμους για να σταμνατήσει τα αεροπλάνα που βομβάρδιζαν το Βιετνάμ. Αυτή η γενιά πολιτικών ανδρών, γυναικών και αμφί (στις πολιτικές τους θέσεις γιατί ουδείς ενδιαφέρεται για τις σεξοαλικές οι οποίες είναι, έτσι κι’ αλλιώς, γνωστές), έχει σπουδάσει μπίζνες αντμινιστρέσιον και μάρκετινγκ, κοινωνικές επιστήμες (οικοραπτική, ορνιθο-πτηνολογικές εφαρμογές, εκπαίδευση ατόμων με Πολύ Ειδικές Ανάγκες, οργάνωση νεοσύστατων Δημοκρατιών σε χώρες του πρώην “υπαρχτού” σοσιαλισμού και δεκάδες new age ειδικότητες).
Εκτός των άνω, σημαντική δραστηριότητα των Σ&Δ είναι η δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με ότι μπορεί να ασχοληθεί ένας Σ&Δ. Όλοι γνωρίζουμε τις ΜΚΟ που ασχολούνται με την ανάπτυξη δεξιοτήτων στις ανύπαντρες γυναίκες του ανατολικού Τζαρμπατζιαν, την ίδρυση ιδρυμάτων για την προστασία των Γαϊδάρων στην Ανατολική Νέα Γουϊνέα και την Προστασία της Μεσογειακής Γώκιας (θεάρεστο) με συνδιασμό με την ίδρυση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Αλλαγής, Αλιείας & Επίγειων Δυκτίων για να μη συγχέεται με το Υπουργείο Οικονομίας, Ναυαγίων, Οικονομικών, Δανείων και Ναυαγοσωστικών Μέσων.
Μόλις πριν λίγο παρακολουθούσα στη τηλεόραση τις ανακοινώσεις των “δύο μεγάλων κομμάτων” για το Σκάνδαλο Ζίμενς και έβλεπα σε γνωστό ιστολόγιο τους εκπροσώπους της “Σ&Δ Α.Ε” να χαριετίζονται με τους χορηγούς τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις που προταγωνιστούν οι Μυωπικές Πρέσβυρες Καλής Θελήσεως της BURLESCO οι οποίες βλέπουν μόνο όσα τους δείχνουν με το (μεσαίο) Δάχτυλο αλλά όχι όσα πραγματικά συμβαίνουν στο κόσμο. Εγώ, για παράδειγμα, που αρνήθηκα δύο προτάσεις να γίνω μέλος των “δύο μεγάλων κομμάτων” δεν έχω την παραμικρή πιθανότητα να γίνω Πρέσβης Καλής Θελήσεως της BURLESCΟ γι’ αυτό, από πίκα, αποφάσισα να γίνω εκπρόσωπος Κακής Θελήσεως της ΜΚΟ “F@cK You International”, μέλη της οποίας είναι όλοι οι νορμάλ άνθρωποι εκτός κοτζαμπάσηδων, γιουσουφακίων, πολιτικά ορθών μαλακοκ@υληδων, και αποφοίτων του University of Arms Length, του London School of MicroMini Economics και του uber lieutenant schulle του Krautfrierschenhof. Ο ένας (κοτζαμπάσης) έριχνε το κρίμα στον άλλον και όλοι μαζί στον “ελληνικό λαό”, ένα μείγμα πολιτικού και κοινωνικού κοτζμπασισμού που είναι φτυστά τα μούτρα τους.
Θα ήθελα να συνεχίσω με την περιγραφή κοθόρνων, stretch, pedal bikes, ουζάδηκων, γαριδάδικων, τουότα prius, υφυπ για μετανάστες, θυγατέρων βρικολάκων, δημάρχων Αιτωλοκαρμανίας, Άνω Τσουκατάτων και Κάτω Πολυδόρων αλλά, λέω να το κάνω μία άλλη φορά. Τώρα πρέπει να πάω στο AeroBunker Ελ.Βεν που είναι πιστό αντίγραφο αεροδρομίου που έφτιαξε η Χοχτιφ στη Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Δυτικό Κεμερούν ή κάπου δεν έχει σημασία το 1962 για να πάρω τις κυριακάτικες που βγαίνουν Σάββατο βράδι όπως οι Σαββατιάτικες βγαίνουν Κυριακή πρωί… CU
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου