Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Του Δημήτρη Δανίκα

«Bye bye Mattisse»
του Τάσου Παυλόπουλου.
Πρωτοφανής η αδυναμία του συστήματος να αυτοκαθαρθεί και από τα αμαρτήματά του να λυτρωθεί. Ακούνητο. Παχύδερμο. Ενοχο. Κουρέλια οι νόμοι. Στάχτες η στοιχειώδης ηθική. Αμετακίνητοι οι (τουλάχιστον) επίορκοι πολιτικοί. Ετσι κάθε φύλλο συκής των δημοκρατικών θεσμών μετατρέπεται σε προσάναμμα των ιδιοτελών συμφερόντων τους. Ετσι καταλήγουν ηθικοί αυτουργοί μιας μελλοντικής αυτοδικίας. Φοβάμαι ότι ο προπηλακισμός του Κ. Σημίτη είναι μόνο η αρχή.
Γιατί αρκετοί θα καταλήξουν ζωντανός στόχος ενός ασύμμετρου κύματος θυμού, οργής και τιμωρίας λαϊκής. Και παρά το γεγονός ότι η θηλιά όλο και σφίγγει γύρω από τον λαιμό όλων των θεσμικών παραγόντων, η χώρα πορεύεται απροστάτευτη και τυφλή. Μ΄ ένα πλήρωμα που αισθάνεται φρικτά αδικημένο και ακόμη πιο φρικτά παραπλανημένο. Αφού αυτοί στο απυρόβλητο, ε τότε κι εγώ δεν συμμορφώνομαι προς τους νόμους και τις φορολογικές υποχρεώσεις μου. Η ανομία από το ρετιρέ. Η ασυλία από την εξουσία. Η ασυδοσία από την ατιμωρησία. Ετσι μέσα σ΄ αυτή τη γενικευμένη προς όλους και όλα καχυποψία, οι πάντες στη συνείδηση του απλού πολίτη καταλήγουν συνυπεύθυνοι, συνένοχοι, συναυτουργοί. Από τον Πρωθυπουργό ως τον τελευταίο βουλευτή.
Γιατί, σου λέει, θέατρο οι εξεταστικές επιτροπές. Γιατί, σου λέει, οι ένοχοι κρατάνε τους υπόλοιπους με χαρτιά που μπορούν να τους κάψουν όλους σαν ξερά κλαδιά. Ο φιλοτομαρισμός υπεράνω και εναντίον της πατρίδας. Ε τότε κι εγώ όχι μόνο με ροχάλα, αλλά άμα λάχει στη Βουλή θα μπουκάρω και θα τα κάνω όλα γης μαδιάμ. Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι, αν και έχουν συνείδηση των συνεπειών της ατιμωρησίας τους, ουδείς τολμάει να βγει από το τέλμα και με τις αποκαλύψεις του τη χώρα προς την κάθαρση να οδηγήσει. Επομένως χωρίς ίχνος εμπιστοσύνης. Χωρίς σταγόνα κοινωνικής δικαιοσύνης. Χωρίς σεβασμό προς τους θεσμούς. Και με τη χείριστη γνώμη προς την ελίτ και τους πολιτικούς, η κοινωνία πορεύεται σε μια βάρβαρη εποχή. Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι εναντίον της Ελλάδος!

tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Είναι γενικευμένη νοοτροπία να υπάρχουν κλίκες
    και όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό ..

    Όταν φίλε μου γίνονται όλα κάτω από το τραπέζι τότε δεν έχουμε δικαίωμα να παραπονιομαστε οταν εμείς είμαστε αυτοί που επιλέξαμε αυτούς τους μαλακές που μας κυβερνούν τόσα χρόνια ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή