Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ!

Του Πέτρου Κουμπλή.

Διαδώστε πως σήμερα που γράφω στο μικρό μου δωμάτιο και είναι Κυριακή – κι ας με διαβάζετε μια βαρετή Δευτέρα βράδυ, μια αδιάφορη Τετάρτη απόγευμα, μια γεμάτη ματαιώσεις και νευρώσεις Πέμπτη – σήμερα έχει τον πιο όμορφο χειμωνιάτικο ήλιο που είδα ποτέ!
Διαδώστε πως δεν έχω τίποτα άλλο σημαντικό να πω.
Αλήθεια σας λέω! Καμία γνώμη, κανένα επιχείρημα ή καταγγελία, κανένα μίσος ή δόγμα, καμία αυθεντία, ιδεολογία ή εκδίκηση. Ο φλύαρος νους μου, που γεννά επίμονες σκέψεις και φόβους, ανασφάλειες, μηχανορραφίες, μικρές συνωμοσίες και αδιαπραγμάτευτες απόψεις, αυτός ο νους σώπασε για λίγο. Είναι το φως που μπαίνει απ’ το παράθυρο και πέφτει πάνω στη οθόνη του υπολογιστή. Οι λέξεις πια δεν ξεχωρίζουν, μα φαίνονται πιο καθαρά από ποτέ.
Διαδώστε το! Δεν είναι η ευδαιμονία της στιγμής. Δεν είναι παιχνίδι του μυαλού. Είναι πέρα από αυτό.
Διαδώστε το! Πως ότι και να συμβεί- κι ας φαίνεται οριστικό, αμετάκλητο κι απόλυτο – ο ήλιος πάλι θα βρίσκεται εκεί. Το ίδιο και η θάλασσα. Κι όλα όσα δε μπορούμε να δούμε, αλλά τα νιώθουμε, τα ξέρουμε, μα τα ξεχνάμε.
Διαδώστε το! Ή μάλλον… μάλλον… ΜΗ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ! Μη διαδώσετε τίποτα! Ναι! Ξεχάστε με! Ξεχάστε το κείμενο αυτό! Μη το διαδώσετε! Βγείτε έξω, βάλτε μουσική, παίξτε με τα παιδιά σας, ονειρευτείτε χωρίς λογοκρισία και στόχους, κάντε για μια φορά αυτό που πραγματικά αγαπάτε! Αυτό που αλήθεια αγαπά η ψυχή σας!
Μη διαδώσετε τίποτα. Απλώς ζήστε! Κι ό,τι είναι αληθινό θα βρει το δρόμο του να ταξιδέψει. Σαν ήλιος χειμωνιάτικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου