Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΚΑ!!!



Παρακολουθήστε λοιπόν το βίντεο  και θα διαπιστώσετε ότι η ένωση μεταναστών Ελλάδος ( αλήθεια, μόνο μουσουλμάνοι είναι οι μετανάστες) δε θέλει ένα τζαμί αλλά δέκα!!!


Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, πιστεύει ότι το δικαίωμα στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων οποιασδήποτε θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα, είναι δεδομένο και απαραβίαστο. Η πραγματοποίηση όμως στα Προπύλαια των Αθηνών, αλλά και σε άλλες πλατείες της Αθήνας, μαζικών προσευχών, αποτελεί κατά πολλούς επίδειξη δύναμης από την πλευρά των μουσουλμάνων και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Οι μουσουλμάνοι τα προηγούμενα χρόνια εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε μεγάλους κλειστούς χώρους, αφού είναι γνωστό το πρόβλημα της έλλειψης τζαμιού στην Αττική. Η επιλογή όμως του χώρου, κατά την άποψη του κ. Σταύρου Λυγερού, δεν ήταν τυχαία, αφού ήθελαν να προβάλλουν δυναμικά τη δική τους θρησκευτικο-πολιτισμική ταυτότητα, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς της ατιμωρησίας για όσους καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιο χώρο.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι του συστήματος μιλάνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα των μουσουλμάνων. Μάλιστα πολλοί, από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, προβάλλουν τα στήθη τους και μιλάνε για την αναγκαιότητα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της πίστης και πολύ καλά κάνουν. Δεν τους έχω ακούσει όμως να αναφέρονται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες του Ισλάμ. Δεν έχω ακούσει κανέναν από αυτούς να διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση των γυναικών στις χώρες του Ισλάμ. Για τις καθημερινές διώξεις ανθρώπων εξαιτίας του διαφορετικού θρησκευτικού τους «πιστεύω». Δεν έχω ακούσει κανένα μουσουλμάνο «νόμιμο» μετανάστη στη χώρα μου να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές στη χώρα του. Κανέναν. Ποια είναι η άποψη των μουσουλμάνων μεταναστών για την κατασκευή χριστιανικών ναών, ας πούμε , στη Μέκκα. Τι είπα; Μέκκα; Λάθος, δεν υπάρχουν αλλόθρησκοι στη Μέκκα!!!

Όπως και να έχει το θέμα η πολιτεία για μια ακόμα φορά, παρατηρεί αδρανής τα γεγονότα, αφήνοντας χώρο για να εκδηλώνονται ακραίες αντιδράσεις κατοίκων και …άλλων. Όταν όμως ο κόμπος φτάσει στο χτένι και αναγκαστεί να πάρει κάποια μέτρα για την επιβολή της νομιμότητας, τότε ίσως να εκτεθεί διεθνώς και όλοι εμείς να χαρακτηριστούμε ως μισαλλόδοξοι Έλληνες. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για στρουθοκαμηλισμούς. Οφείλει να θέσει όρια, όπως έχει θέσει όλη η Ευρώπη.

λιθο...Βόλος

2 σχόλια:

  1. Ας μου επιτρέψει ο λιθοβόλος να εκφράσω κάποια "ακραία" ερωτήματα, πιστεύοντας ότι ο γράφων θα είναι επιεικής μαζί μου!
    Γιατί να έχουν το δικαίωμα θρησκευτικής έκφρασης αυτοί που είναι εχθρικοί σ' αυτό που λέμε "δυτικό" πολιτισμό;
    Γιατί να κυκλοφορούν ανάμεσά μας αυτοί που ακυρώνουν κάθε μορφή δημοκρατικής έκφρασης;
    Γιατί να είναι ελεύθεροι να προσεύχονται σε μια θρησκεία όπου η γυναίκα θεωρείται κατώτερη και από ζώο;

    Και όλα αυτά τα "γιατί" πηγάζουν από την πεποίθησή μου, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες αυτές που επικρατούν ήδη στις ισλαμικές χώρες.(Σαουδική Αραβία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.Τα ερωτήματά σου δεν είναι καθόλου ακραία.Είναι απόλυτα εύστοχα και εκτιμώ ότι υιοθετούνται από κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή