Η δεύτερη πράξη των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώνεται σε ένα εικοσιτετράωρο. Κάνοντας μια βόλτα στη μπλοκόσφαιρα, διαπίστωσα ότι πολύς λόγος γίνεται περί αποχής με διιστάμενες απόψεις αναφορικά με το αν πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι. Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου με στόχο να προκαλέσω μια δεύτερη σκέψη σ΄αυτούς που σκέφτονται την αποχή.
Υπάρχουν πολλοί, μα πάρα πολλοί που θέλουν να απέχουν από τη διαδικασία των εκλογών. Με διάφορα προσχήματα του τύπου «όλοι είναι ίδιοι» και «τους έχω σιχαθεί» προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι απέχοντας, στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Εκτιμούν ότι η αποχή είναι διαμαρτυρία, είναι συνειδητή μα κυρίως πολιτική πράξη.
Η αποχή κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος διότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σιωπηρή συμφωνία με την πλειοψηφία, όποιο χρώμα και να έχει αυτή και δεν ενοχλεί καθόλου τους υποψηφίους. Η αποχή δεν αποτελεί ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης. Είναι βεβιασμένη και λανθασμένη επιλογή, καθώς δηλώνει περισσότερο παραίτηση παρά διάθεση για ενεργό διαμαρτυρία. Αν δε ψηφίσεις, αρνείσαι τη συμμετοχή και χωρίς αυτή χάνεις και την παραμικρή δύναμη που έχεις . Άσε που ο καθένας θα μετράει την αποχή σου με τα δικά του μέτρα και σταθμά. Αμφιβάλλει κανείς ότι όποιο και να είναι το ποσοστό της αποχής, κάποιοι θα εκλεγούν; Θεωρώ ότι είναι η πιο βλακώδης πρόταση διαμαρτυρίας, διότι τρέφει τους κυρίαρχους δεινόσαυρους που ανενόχλητοι θα συνεχίσουν να λαφυραγωγούν τα οφέλη της εξουσίας και κατά την άποψή μου δε θεωρείται παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε κάποιους , πρέπει να συμμετάσχουμε στη εκλογική διαδικασία. Να πάρουμε θέση. Δεν τιμωρούμε κανέναν από τον καναπέ μας. Εκφραζόμαστε με τη συμμετοχή μας και στέλνουμε καθαρά μηνύματα. Το οφείλουμε πρωτίστως στον τόπο μας, στα παιδιά μας, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς.
Όχι λοιπόν στον καναπέ μας. Την Κυριακή πάμε στην κάλπη και στέλνουμε το μήνυμά μας.
λιθο...Βόλος
Αφού συμφωνήσω απόλυτα με τη θέση σου, φίλε Αντώνη, να προσθέσω ότι όχι μόνο δεν είναι ένα είδος διαμαρτυρίας η αποχή απ' το μέγιστο δικαίωμα της ψήφου, είναι και αδιαφορία !! Είναι όχι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος όποιος δεν είναι πολιτικό (όχι κομματικό) ον (βλ. Αριστοτέλη)!Με ποιο δικαίωμα θα τολμήσει μετά να κρίνει την πολιτική ζωή του τόπου του; Του απαγορεύεται!Καλό βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή