Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

...ΗΡΘΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Προσήλθαμε λοιπόν στις κάλπες (άλλοι απείχαν συνειδητά) και ψηφίσαμε Περιφερειάρχες, Δημάρχους και Συμβούλους. Εδώ και ένα μήνα οι αντιπαραθέσεις περιστρέφονταν γύρω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά από την ατζέντα απουσίαζε παντελώς η … Αυτοδιοίκηση!

Άλλοι μιλούσαν για δημοψήφισμα, άλλοι έβαζαν διλήμματα περί εκλογών με αποτέλεσμα να μη γίνει καμία κουβέντα για τον «Καλλικράτη», μια διοικητική μεταρρύθμιση με πολλούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς, δείχνοντας το στίγμα της πολιτικής τους μιζέριας. Έτσι χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε για αυτή τη διοικητική μεταρρύθμιση, να μιλήσουμε για την παθογένεια και τα αδιέξοδα των ΟΤΑ, τις λύσεις και τις προοπτικές. Χάσαμε την ευκαιρία να θέσουμε ερωτήματα για ένα πολιτικό σύστημα που με την πολυνομία αλλά και την ατιμωρησία, εξέτρεφε την αδιαφάνεια και μετέτρεψε τους ΟΤΑ σε «όχημα» πελατειακής πολιτικής.

Ποιος αναφέρθηκε στις Δημοτικές επιχειρήσεις και τη μετατροπή τους σε Α.Ε; Ποιος τόλμησε να μιλήσει για τα δάνεια των Δήμων και τις εγκρίσεις δαπανών για προμήθεια υπερτιμολογημένων υλικών (σύμφωνα με την έρευνα του Υπ. Οικονομικών); Ποιος μίλησε για τη διαφθορά στους ΟΤΑ; Αναφέρθηκε κανείς στο πλεονάζον προσωπικό των ΟΤΑ; Δυστυχώς κανείς δε φρόντισε να ρίξει λίγο έστω φως στρέφοντας τη κουβέντα και προς αυτή τη κατεύθυνση. Οι καλοπληρωμένες εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ, ήταν έντεχνα προσχεδιασμένες και πολλές συνεντεύξεις «στημένες», έτσι ώστε να μη γίνει καμία αναφορά για τα καυτά αυτά ζητήματα.

Οι εκλογές λοιπόν τελείωσαν και ο «Καλλικράτης» ήρθε. Ευχή όλων μας είναι να έρθει και ο εξορθολογισμός των δαπανών στην τοπική αυτοδιοίκηση και να εκλείψουν οι τεράστιες δαπάνες για ασήμαντες ή ελλιπείς υπηρεσίες προς τους δημότες. Πρέπει επιτέλους να κλείσουν τα «παράθυρα» της διαφθοράς, να εκλείψει η γραφειοκρατία και η μικροπολιτική των διοικούντων της. Έτσι, γκρεμίζοντας το παλιό αυτοδιοικητικό οικοδόμημα, να προσδοκούμε ότι κάποια στιγμή θα απολαμβάνουμε και εμείς οι νότιοι, ότι και οι πολίτες των περισσότερων ευρωπαϊκών Δήμων.

λιθο...Βόλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου