Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)


Εκατοντάδες σχολεία σε κωµοπόλεις και χωριά κλείνουν, σύµφωνα µε το σχέδιο συγχωνεύσεων που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας. Όπως δήλωσε η κα ∆ιαµαντοπούλου, οι συγχωνεύσεις είναι απαραίτητες προκειµένου περισσότεροι µαθητές να έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες του «ηλεκτρονικού σχολείου», δεδοµένου ότι το ίντερνετ, λόγω ευπάθειας, µεγάλου µεγέθους και υπερβολικού βάρους είναι αδύνατον να µεταφερθεί σε αποµακρυσµένες περιοχές.
Παράλληλα, η ανάγκη των µαθητών να µεταβαίνουν καθηµερινά στα σχολεία των πλησιέστερων αστικών κέντρων θα ενθαρρύνει την ατοµική τους πρωτοβουλία, µέσα από έξυπνες και δηµιουργικές ιδέες, όπως το οτοστόπ, το περπάτηµα στα κατσάβραχα και το κολύµπι για κοντινές αποστάσεις.
Για τις κωµοπόλεις όπου τα σχολεία θα κλείσουν, η υπουργός Παιδείας έχει δεσµευτεί για άµεση αδειοδότηση καταστηµάτων µε κουλοχέρηδες, ώστε να καλυφθούν τα τυχόν κενά. Σε δεύτερη φάση θα επιδιωχθούν και συγχωνεύσεις σχολείων µε οµοειδή ΤΕΙ µε στόχο τη δηµιουργία πολυδύναµων ιδρυµάτων, όπως το 3ο Πολυκλαδικό Νηπιαγωγείο Φυτικής Παραγωγής Φιλιατρών που θα καλύπτει τις αναγκες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και θα συστεγάζεται µε την Αγροφυλακή και τη Γ΄ Εφορία Προϊστορικών Οδών και Οδοστρωµάτων.
Την ίδια στιγµή, στο πλαίσιο της στενότερης σύνδεσης της εκπαίδευσης µε την τεχνολογία, προωθείται πιλοτικά η θέρµανση των σχολείων µε διαδικτυακό πετρέλαιο και ο φωτισµός µε διαδικτυακές λάµπες, γεγονός που θα µειώσει την κατανάλωση ενέργειας και την υπερθέρµανση του πλανήτη.


1 σχόλιο:

  1. Bεβαιως...Στην επομενη φαση...Θα καθωριστει...
    η ...προτοπορος εννοια του "εκπαιδευσιμου" μαθητη
    [κατα το..απασχολησιμος, εργατης..]
    Ο οποιος και θα φοιτα...Εκ περιτροπης, με ΤΡΕΙΣ αλλους...Ετσι, θα εχουμε...Πρωινη και απογευματινη βαρδια...Και περιτροπη..Δευτερα..Τεταρτη Παρασκευη
    Οι δυο...Και Τριτη Πεμπτη Σαββατο...Οι αλλοι δυο..
    Επισης..Στη συνδεση της εκπαιδευσης..Με την αγορα εργασιας...Στη θεση της..καταργηθεισης Ιστοριας[οχι μονο αχρηστο..Αλλα και επικινδυνο μαθημα]Θα μπορουσε να διδασκεται...Στριπ τηζ και χορος στη σωληνα...Για τα κοριτσια...Και...
    Μπαρμαν, κατασκευαστη ποτων, απο χημικα...Για τα αγορια...
    Τελος...
    Ως πρωτη γλωσσα θα διδασκονται τα...Κινεζικα...!!
    Πετρελαιο για θερμανση και ρευμα...Να πληρωνουν οι γονεις...!!!
    Το κρατος δεν ειναι...Νταντα...!!
    Οριστε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή