Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Ο "ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.

Της Μαρίκας Λυσάνθη

Αυτή τη φορά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και σίγουρα, άφησε… χιλιόμετρα πίσω τον ίδιο τον εαυτό του, στις πιο «κλασικές» στιγμές του. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο πολιτικός που στα χρόνια της νεώτερης, μεταπολιτευτικής Ελλάδας, διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του «Μεγάλου Τραγουδιστή… της Αλήθειας», έφτασε μέχρι το μακρινό 1821, για να εξηγήσει τη σημερινή θλιβερή κατάντια της Ελλάδας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που, μεταξύ άλλων υπήρξε:
- Το «κομμένο δάχτυλο» του Σημίτη, όπως είχε αποκαλέσει τον εαυτό του, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», λόγω της ιστορίας με τα κότερα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, και του… ποιοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ σύχναζαν στο κατάστρωμά τους.
- Το «πολιτικό θύμα» ξενόσταλτων συμβούλων και τεχνοκρατών στο υπουργείο Εξωτερικών, το 1999, τότε που ισχυριζόταν ότι επί ημερών του διαδόχου του, Γιώργου Παπανδρέου, στο ΥΠΕΞ… μιλούσαν αγγλικά, με χροιά USA.
- Ο φερόμενος ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχασε τον Δήμο Αθηναίων, από τον πολιτικό που περιφρονούσε (Δημήτρη Αβραμόπουλο).
- Το χρήσιμο «ηχείο» της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που αποκαλούσε τους Γερμανούς «γίγαντες με μυαλό νάνου», για να επιζητεί αργότερα να δεχτούν τη συγνώμη του.
- Και, στις μέρες μας, ο «μεγάλος βαθμολογητής» των υπολοίπων υπουργών της Κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να δει τη σύζυγό του Δήμαρχο Σαρωνικού. Και σήμερα σκέφτεται να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Οξφόρδη, εκείνοι που έκαναν την Επανάσταση του 1821, ήταν «μερικοί αγράμματοι, που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά». Και οι οποίοι, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ευθύνονται για το γεγονός ότι στην ελληνική κοινωνία, επομένως και στην πολιτική ζωή, καθιερώθηκε το ρουσφέτι. Εξαιτίας του οποίου, σύμφωνα με παλαιότερη, προ ημερών παραδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να διορίσει «κοπρίτες» στο δημόσιο.
Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι μια σύνοψη της πολιτικής διαδρομής εκείνου που αναπληρώνει τον Πρωθυπουργό, στη δυσκολότερη για τη χώρα συγκυρία. Ενός δηλαδή από εμάς, που είμαστε ελεύθεροι, χάρη σε… αγράμματους οι οποίοι δεν μιλούσαν ελληνικά, όπως για παράδειγμα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Το άγαλμα του οποίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή, είναι πλέον προφανές ότι δείχνει προς την πλευρά του Θεόδωρου Πάγκαλου, και όσων συμμερίζονται τέτοιες απόψεις. Αντιλαμβανόμενος, ο αρχιστράτηγος του Αγώνα, πόσο μεγάλο λάθος έκανε. Που μας απελευθέρωσε…
Πηγή

5 σχόλια:

 1. Εκτέλεση σε όλα τα κοπρόσκυλα που μας κλέψανε το χαμόγελο και περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι. Εκτέλεση και μάλιστα από τα έξι μέτρα. Ουστ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά και η κόρη του είναι κοπρίτισσα, αφού ο ίδιος τη διόρισε στο βουλευτοχανείο.Αντε να δούμε πότε θα απαλλαγούμε από τους κοπρίτες πατέρες ή κοπρίτισσες κόρες.
  Θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε και αυτό:http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_4831.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ...Ξοδέψτε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, δεν έχετε να χάσετε και τίποτα....
  Απόσπασμα...από 'περί λιθο…Βόλου'


  Πολύτιμο χρόνο;...
  Πολύτιμη είναι η παραμονή στο blog αυτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φτάνει πια! Έλεος! Δεν υπάρχει κανείς να τον μαζέψει; Από το "μαζί τα φάγαμε", στο "κοπρίτες" και στην συνέχεια στα "ζώα που έγραψαν το άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο και στα ζώα που το διάβασαν". Μάλλον δεν έχει καταλάβει την οργή του λαού γι' αυτό και προκαλεί κάθε μέρα με τις δηλώσεις του. Το καλύτερο θα ήταν να τα μαζέψει και να φύγει από αυτή την χώρα. Δεν ξέρω προσωπικά αν οι ήρωες της Επανάστασης ήταν αγράμματοι ή όχι αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι έχυσαν αίμα για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μιλάει γι' αυτούς τους ΗΡΩΕΣ. Τουλάχιστον αυτοί δεν κάνανε διαπραγματεύσεις και δεν ήταν δειλοί ώστε να φτάσουν στο σημείο να σκεφτούν να κάψουν την Ελληνική Σημαία για να μην την βλέπει ο εχθρός και αφηνιάζει. Πραγματικά λυπάμαι για αυτή την κατάντια, γιατί περί κατάντιας πρόκειται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αφού ευχαριστήσω το φίλο manivesto για τα καλά του λόγια, θα συμφωνήσω με τον Αλέκο και Σάββα.

  Ο Πάγκαλος κάνει ότι μπορεί, με τις προκλητικές του δηλώσεις, για να δικαιολογήσει την παρουσία του και το μισθό του. Εκτιμώ ότι δεν έχει προσφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται. Τίποτα απολύτως, με εξαίρεση τα λεκτικά του πυροτεχνήματα και την υβριστική του φρασεολογία, έτσι για να τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει αναλάβει εργολαβικά, να απαξιώσει στη συνείδηση της κοινής γνώμης τμήματα της κοινωνίας, ώστε μέσα από τους κοινωνικούς αυτοματισμούς να περνάει η κυβέρνηση, ανεμπόδιστα, τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα.
  Το ζήτημα είναι ότι πέρα από την κοινωνική αναλγησία στο ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να αντιδρά κανείς βουλευτής. Συμφωνούν όλοι με τις δηλώσεις του; Δεν πρέπει να βγουν έστω δυο-τρεις και να διαχωρίσουν τη θέσης τους; Αυτό δεν είναι το αυτονόητο; Άρα από τη στιγμή που δεν τον αποπέμπουν από την κυβέρνηση, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή