Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

ΠΡΟΣ
Τον κ. Αντώνη Σαμαρά
Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ενταύθα


Αξιότιμε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσα με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξή σου στη ΔΕΘ και θα ήθελα να σχολιάσω αυτά που είδα και άκουσα.

Κατηγόρησες, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για θράσος. Εσύ ξέρεις τι σηµαίνει θράσος; Θράσος αγαπητέ μου είναι να εμφανίζεται ο «καταλληλότερος» στη ΔΕΘ σαν “βρεγμένη γάτα” και τα κομματικά στελέχη να τον αποθεώνουν. Θράσος είναι να κάθεται στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και να μην αισθάνεται την υποχρέωση να μιλήσει, αν µη τι άλλο, για όσα του καταμαρτυρούν, εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι θράσος και μάλιστα απύθμενο.

Είπες ότι ο άλλος δρόμος, ο δρόμος της προοπτικής και της ελπίδας τον οποίο εσύ προτείνεις, περνάει μέσα από την ανάπτυξη, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας κ.α. Μα αυτός είναι ο δρόμος που επιδεικτικά αγνοήσατε επί 5,5 χρόνια και ακόμα περιμένουμε να µας εξηγήσει κάποιος, γιατί. Εσύ μπορεί να θέλεις να “σβήσεις” τα 5,5 χρόνια οπισθοδρόμησης της χώρας και τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός σου, αλλά οι Έλληνες δε διαθέτουν σφουγγάρι αλλά ούτε και “µπλάνκο” .

Αναφέρθηκες στα “7 ψέματα του ΠΑΣΟΚ” αλλά δεν είπες τίποτα για τις µεταρρυθµίσεις που υποσχεθήκατε και δεν κάνατε ως κυβέρνηση, για την “επανίδρυση” του κράτους, την “σεμνότητα” και “ταπεινότητα” και την “μηδενική ανοχή”, για την πάταξη της διαφθοράς, της σπατάλης, της φοροδιαφυγής και της κακοδιαχείρισης. Δεν τα θυμάσαι; Πριν μιλήσεις, λοιπόν, για τους πράσινους “ψεύτες” κάνε τον κόπο εσύ και η κοινοβουλευτική σου ομάδα, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη, μήπως και δείτε και τους γαλάζιους ψεύτες ,να κάνετε την αυτοκριτική σας και να ομολογήσετε τα εγκληματικά σας λάθη και τις τεράστιες ευθύνες σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Είπες: “Με ενοχλεί ότι πρέπει να έχουμε μια τρόικα – μπαμπούλα, δε δέχομαι ότι δεν μπορούμε µόνοι µας να κάνουμε το σωστό και πρέπει κάποιος να µας το επιβάλει”. Αυτή την … ενόχληση την “απέκτησες” τώρα ή την είχες και στα 5,5 χρόνια που κυβερνούσε το κόμμα σου και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να δημιουργήσει σύγχρονες δομές λειτουργίας του κράτους ώστε να µη φτάσουμε τώρα στο σημείο να µας επιβάλουν άλλοι να κάνουμε όσα μπορούσαμε και έπρεπε να κάνουμε µόνοι µας;

Με εκτίμηση
λιθο...Βόλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου