Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Συνηθισμένη η παράθεση της λαϊκής παροιμίας «απ΄ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα», στις περιπτώσεις της λουστραρισμένης βιτρίνας που κρύβει τη βρωμιά και την ασχήμια του εσωτερικού.
Όπως και η Ελλάδα των τελευταίων χρόνων…
Χιλιοειπωμένος και ο πέμπτος άθλος του μυθικού Ηρακλή, με τον καθα-ρισμό της κόπρου του Αυγεία, της κοπριάς, που είχε μαζευτεί από χιλιάδες βόδια, για 30 και πάνω χρόνια.
Τη συστημική «πανούκλα» της Ελλάδας και την «κοπριά» που δημιουργήθηκε και συσσωρεύτηκε, τις τελευταίες δεκαετίες, ανέλαβε να πολεμήσει και να καθαρίσει ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς όμως νάναι ο Ηρακλής : οι μύθοι, κάθε είδους και μορφής, τελείωσαν, είναι η ώρα της πραγματικότητας !
Κάποια απ΄ τα «βόδια» μουγκρίζουν, γιατί θα ξεβολευτούν, άλλα διαμαρτύρονται, δίκαια, γιατί ποδοπατούνται από τα μεγάλα, με τις προνομιούχες θέσεις. Τη μεγάλη φασαρία, όμως, την κάνουν αρκετοί από τους διαχρονικούς σταβλάρχες, που το μόνο τους έργο ήταν το κρύψιμο της «κοπριάς» μέσα στο στάβλο, ο οποίος, βέβαια, απ΄ έξω παρουσιάζονταν βαμμένος και σενιαρισμένος, προκειμένου να κρύψει και να κουκουλώσει την εσωτερική «πανούκλα».
Μαζί με τους μύθους, στην Ελλάς του 2010, στέρεψαν και τα «ποτάμια» που θα μπορούσαν, μια κι έξω, να παρασύρουν την «κοπριά» και να καθαρίσουν το στάβλο. Η προσπάθεια, συνεπώς, του Γ. Παπανδρέου, καθίσταται κυριολεκτικά Ηράκλεια !...
Το ό, τι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις – όπως και με τον μυθικό Ηρακλή – στο τέλος, αυτός που κάνει τη βρώμικη δουλειά εκδιώκεται, ούτε παραξενεύει, ούτε υπολογίζεται, καθώς με τη μέθοδο του «πολιτικού κόστους» η «κοπριά» δεν καθαρίζεται, αλλά αυξάνει !
Άλλωστε «αρκετά χρόνια αργότερα, από τον διωγμό του, ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ήλιδα, κατακτά την πόλη και θανατώνει τον Αυγεία !...».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου