Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ!

Του Τάκη Σπηλιόπουλου

Ακριβώς στο κλείσιμο του χρόνου, είναι η καλύτερη στιγμή για έναν μίνι απολογισμό. Συνήθως αυτού του είδους οι προσεγγήσεις στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα ισοζύγιο. Να συνοψίσουν τα θετικά και τα αρνητικά και στο τέλος να καταλήξουν αν ήταν μια καλή η κακή χρονιά. Η απογοήτευση στην περίπτωσή μας, είναι πρωτοφανής. Τι καλό μπορεί να είχε η χρονιά που φεύγει;
Στο 2010 υπήρχε έστω μια ελάχιστη ελπίδα, πως απο του χρόνου κάτι καλύτερο μπορούμε να ελπίζουμε. Επέτρεπε σε κάποιους, στους ελάχιστους που ακόμη εμπιστεύονταν τις κυβερνητικές υποσχέσεις και τις επίσημες δηλώσεις, να προσδοκούν καλύτερες μέρες. Φρούδες ελπίδες θα πείτε. Σύμφωνοι, αλλά κάποιοι (κόντρα στη λογική) ήταν αισιόδοξοι. Το 2011 και αυτοί οι λίγοι, πείστηκαν πως ο εχθρός του κακού, είναι το χειρότερο!
Το 2011 ήταν η χρονιά της απογοήτευσης, της απελπισίας, της αβεβαιότητας, του φόβου και της ανασφάλειας. Κάθε μια λέξη αποτυπώνει μια πτυχή της πραγματικότητας που βίωσαν και βιώνουν οι πολίτες. Ποτέ άλλοτε τόσες αρνητικές και επώδυνες έννοιες δεν συνυπήρξαν η μία δίπλα στην άλλη. Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει τίποτε για να αθροιστεί στο θετικό ισοζύγιο.
Το 2011 συνειδητοποιήσαμε όλοι, ακόμη και αυτοί που έπασχαν από κομματική τύφλωση, πως η χώρα είναι γυμνή. Όλοι αυτοί που άσκησαν εξουσία, αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, είναι αθέλητα, είτε ακόμη χειρότερα ηθελημένα, ανεπαρκεις, ανίκανοι και επικίνδυνοι.
Το 2011 εξέπνευσε η ελπίδα πως αυτοί που οδήγησαν τη χώρα εδώ, αυτοί που καταλήστευσαν τα δημόσια ταμεία και πρωταγωνίστησαν στα μεγάλα σκάνδαλα, θα απολογούνταν επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης. Επιβεβαιώθηκε πως οι έννοιες ατιμωρισία, ανομία και διαφθορά είναι παγιωμένες και πως τα εξωφρενικά προνόμια που έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους, δεν θα τα αποποιηθούν έστω και αν τους αποδοκιμάζει ολόκληρη η κοινωνία.
Το 2011 το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας και της πολιτικής μεγάλωσε και πλέον είναι αγεφύρωτο. Συμβαίνει συχνά οι πολίτες να μην είναι ικανοποιημένοι απο τα κόμματα. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι πρόκειται για δυσαρέσκεια, αλλά για απόρριψη! Κόμματα εξουσίας απαξιωμένα και κόμματα διαμαρτυρίας που αδυνατούν να εισπράξουν την διαμαρτυρία.
Το 2011 είδαμε πως ακόμη και πάνω από το πτώμα της χώρας μπορούν να παίζονται επικίνδυνα πολιτικά παιγνίδια. Όσα ζήσαμε με την θλιβερή διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την παρωδία με όσους παρέλασαν ως υποψήφιοι πρωθυπουργοί και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, αποκάλυψαν την γύμνια, την ανευθυνότητα και τον κυνισμό όσων υπόσχονται να μας σώσουν.
Ίσως τελικά να προέκυψε κάτι θετικό στη χρονιά που φεύγει. Φαίνεται πως η κοινωνία συνειδητοποίησε πως το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και πως η πατρίδα δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε τίποτα, από όλους αυτούς που είναι στο προσκήνιο. Ας είναι αυτό η ευκαιρία να έλθουν επιτέλους νέα πρόσωπα και καινούργιοι πολιτικοί σχηματισμοί στο προσκήνιο!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2012 ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι και ξανά με και σε αυταπάτες ζείται και α..ανιζώσασται! Αυτά τα 24 κομβικά σημεία που αναγράφονται μπορούν μόνο με μια συγκεκριμένη Πολιτική να γίνουν! Αυτή την περίοδο που έχουν πέσει οι μάσκες ολόνων, είδαμαι και βλέπουμαι τα πρόσωπα τους, πρόσωπα υποτελή, δουλοπρεπεί, υποτακτικά και υποταγμένα! Αυτές οι μάσκες καλά κρατούσαν τόσες δεκαετίες σχεδόν 7 δεκαετίες! Οχι ότι πιο παλιά είτανε διαφορετικά, αλλά επί του Ελληνικού Συγκεκριμένου, ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΡΙΖΟΥΝ μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, μετά την τεράστεια καταστροφή! Και είχαμαι μετά την ΤΡΙΠΛΗ Ναζιστοφασιστική ΚΑΤΟΧΗ (Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία), την ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ για ένα ΞΕΚΙΝΗΜΑ τόσο για την Χώρα μας, αλλά και για ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και με προέκταση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Η ΕΛΛΑΔΑ δεν μπόρουσε εκ των Αντικειμενικών Πραγμάτων ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ να γίνει ΟΥΤΕ Αλβανία, ΟΥΤΕ Γιουγκοσλαβία αλλά ΟΥΤΕ μια κοινωνία του λεγώμενου ανατολικού μπλόκ, αντιθέτος, θα γινότανε Χώρα αντιγραφής ακόμη και από την Σοβιετ. Ενωση ! Αυτό το ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, το ΑΙΜΑΤΟΒΑΨΑΝ από τον δεκέμβρη του 44 με αποκορύφωμα τους ΔΥΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ που φτιάξαν οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΩΝ με της ΠΛΑΤΕΣ των ΝΕΩΝ Αγγλοαμερικάνικων ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ! Και αυτοί ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ρίχνοντας πλέον της ΜΑΣΚΕΣ τους, δεν της έχουν πλέον ανάγκη, να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ, ΤΗΝ ΠΗΓΗ της ΕπιστημονικήςΦιλοσοφικήςΚοινωνικής Γνώσης που αντλούσαν οι "κλασικοί" Μαρξ,Ενγελς,Λένιν, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Διότι σαυτήν την "ΝΕΑ ΤΑΞΗ/ΕΠΟΧΗ" ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" θα "ΑΝΑΧΘΕΙ" σε "ΣΚΟΥΠΙΔΩΦΑΓΟ", η ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ του ΕΙΝΑΙ κ. ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ! Και Ερχόμαστε ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνας (Ξύλινα Τείχη), να αδράξουμαι για την ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ! Χρειαζόμαστε ΕΝΑΝ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ" για να ΚΑΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ και μετά ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! Οι ΜΕΛΕΤΕΣ των ΕΠΙΤΕΛΙΩΝ μας είναι τόσο αληθινές και σίγουρες σε εφαρμογή, όσο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ! Γιαυτό τα 24 σημεία σας με το ΥΠΑΡΧΩΝ είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ από επίροια ΟΥΣΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή