Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ...

Του Αλφόνσου Βιτάλη

 
Το πειραματόζωο αντέδρασε. Και αντέδρασε ανατρεπτικά, σαρώνοντας σε πρώτη φάση κυριολεκτικά τους βασικούς πυλώνες του πολιτικού συστήματος, στέλνοντας στα “τάρταρα” την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
Το σχεδόν ετοιμοθάνατο πειραματόζωο, τράνταξε τα πάντα με το καθαρό και ηχηρό μήνυμα του ότι θέλει να επιβιώσει, ότι δεν θέλει άλλο από το φάρμακο που το οδηγεί σταθερά στο θάνατο. Η λαϊκή βούληση κάτι παραπάνω από καθαρή και κρυστάλλινη ζητά επιτακτικά αλλαγή πολιτικής , αλλαγή πορείας, αλλαγή πλεύσης για την χώρα. Ζητά πολιτικές τουλάχιστον επιβίωσης και όχι ακόμα μεγαλύτερης εξαθλίωσης.
Και αν το μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί εδώ και τώρα, ζητά τουλάχιστον να αλλάξουν οι επαχθείς και απάνθρωποι όροι του.Ο Ελληνικός λαός , αυτό το πειραματόζωο των “εξτεμιστών του νεοφιλελευθερισμού”, διεκδικεί την δική του ευκαιρία να επιβιώσει. Και την διεκδικεί σε ένα περιβάλλον που καταγράφονται σημαντικές αλλαγές .
Με τον άξονα των “Μερκοζί” πλέον να μην υπάρχει πλέον μετά την ήττα στην Γλλικές Προεδρικές Εκλογές του Ν. Σαρκοζί και την επικράτηση του Φ. Ολάντ , με την Ρουμανία να πετυχαίνει μετά από αναδιαπραγμάτευση με το Δ.Ν.Τ χαλάρωση της ασφυκτικής δημοσιονομικής πολιτικής , μετά από εκλογική ανατροπή της Δεξιάς Κυβέρνησης , με την Ιρλανδία στις 31 Μαϊου να είναι έτοιμη να πει “όχι” στο δημοψήφισμα στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που επέβαλαν οι “Μερκοζί”.
Η κατανόηση του “σεισμού της κάλπης” , αλλά και του μηνύματος που εξέπεμψε ένας ολόκληρος λαός, είναι μια σημαντική παράμετρος που όλοι οφείλουν να καταλάβουν. Στις κρίσιμες μέρες που ακολουθούν και στους ποικίλους εκβιασμούς που πιθανόν να επιχειρηθούν, η ενότητα του Ελληνικού λαού, είναι μονόδρομος. Οι πολίτες είναι ρεαλιστές , απαίτησαν με συντριπτικό τρόπο ανατροπή, όμως καταννοούν ότι δεν μπορούν όλα να γίνουν σε λίγα 24ωρα.
Συνεπώς ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα , ομαλής και σταθερής απεμπλοκής από την αθλιότητα των βάρβαρων μνημονίων, μπορεί να είναι το σημείο της σύγκλισης και της έκφρασης της ενότητας του λαού και μιας ευρείας πολιτικής συμμαχίας. Μιας συμμαχίας χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς , που θα έχει ως μόνο στόχο την πραγματική σωτηρία της χώρας , με την απεμπλοκή της από τα εξωπραγματικά και βάρβαρα μνημόνια και με σταθεροποίηση της θέσης της στην Ευρώπη.
Η χώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη , αυτό δεν αμφισβητείαται και όσοι επιχείρησαν εκτός ή εντός Ελλάδας , να δημιουργήσουν αμφιβολλίες γι΄αυτό, το έκαναν μόνο για να εκβιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου