Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Γράφει ο Δημότης

Eπέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σήμερα αλλά δυστυχώς τα παιδιά της συγκεκριμένης γενιάς, αυτά που σήμερα κρατάνε τα ηνία της χώρας, τα παιδιά που έγιναν άνδρες, μπαμπάδες , κάποιοι και παππούδες μεταλλάχθηκαν!
Τα παιδιά που τότε φώναζαν κρεμασμένα στα κάγκελά, μέσα από ραδιοφωνικούς πομπούς και τηλεβόες, απόχτησαν την καταπληκτική ικανότητα να αλλάζουν το χρώμα του δέρματος τους, όπως εκείνο το πανέξυπνο ερπετό, με την μόνη διαφορά ότι το ζώο το κάνει για να επιβιώσει ενώ ο άνθρωπος για να καμουφλάρει τις «αμαρτίες» του και να πατήσει πάνω στον συνάνθρωπο του.
Είναι η τόσο φημισμένη εκείνη γενιά, που σήμερα έφτασε τη χώρα εκεί που βρίσκεται.
Βουτηγμένη στο χρήμα, την μίζα, τις κομματικές σκοπιμότητες, την καριερίστικη αντίληψη μιας φιλελεύθερης αλλά χωρίς ηθική κοινωνίας.
Κάποιοι από αυτούς τους τότε νεολαίους, βασισμένοι στην δύναμη της παραταξιακής τους ταυτότητας σήμερα έχουν περιουσίες που ο απλός εργαζόμενος ούτε να ονειρευτεί δεν μπορεί ότι θα αποχτήσει.
Βολεμένοι, έχοντας ως επώνυμο πια, την κομματική τους ταυτότητα δεν λένε να ξεκολλήσουν και να αφήσουν αυτόν τον τόπο να πάει μπροστά έχοντας ως οδηγό μια νέα γενιά πολιτικοποιημένη αλλά αχρωμάτιστη παραταξιακά!
Και το οξύμωρο είναι ότι αυτοί που όντως αγωνίστηκαν και μάτωσαν στα χέρια κάποιων, προτίμησαν να μείνουν στην αφάνεια σεβόμενοι την ιδεολογία τους, τις πεποιθήσεις τους, δείχνοντας έτσι την απέχθεια τους, στα κόλπα και τις ίντριγκες των τότε συντρόφων τους που σήμερα είναι εντελώς μεταλλαγμένοι, νεόπλουτοι, γεμίζοντας τα Μέγαρα, τα σκυλάδικα και τις κουτσομπολίστικες στήλες των κιτρινοφυλλάδων.
Ε λοιπόν εγώ σέβομαι μόνο αυτούς!
Τους υπόλοιπους τους θεωρώ ίδιους και όμοιους με τους κάποτε εχθρούς τους.
Είναι πια οι μεσήλικες φανατικοί υποστηριχτές της οικονομικής και παγκοσμιοποιημένης δικτατορίας που ζούμε!!
 

1 σχόλιο:

  1. γωνιστής είναι αυτός που στο πεδίο της μάχης αφήνει κάτι δικό του, είτε το αίμα του είτε τον ιδρώτα του είτε ένα μέρος του εαυτού του.
    Γι αυτόν που κάτι παίρνει από το πεδίο της μάχης υπάρχουν άλλες λέξεις.
    Σκυλευτής, τυμβωρύχος, ρίψασπις...
    Το ίδιο ισχύει και για τους μαχητές της γενιάς του Πολυτεχνείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή