Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.

Του Ευστράτιου Παπάνη *

Είναι πια βέβαιο ότι η χώρα μας τελεί σε κατάσταση υποδούλωσης και κατοχής. Μια συμμορία αργυραμοιβών της τιμής και της ιστορίας, δοσίλογοι των καιρών και φερέφωνα του δυνάμεων, που αντιστρατεύονται την Πατρίδα, έχουν στήσει αγχόνες σε πλατείες και δρόμους, για να εξοντώσουν τις απαντοχές του Λαού, να εξαντλήσουν την καρτερία του και να εξυφάνουν την υποταγή του.
Ο τρόπος με τον οποίο, χωρίς αιδώ, επέλεξαν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, καταδεικνύει ότι οι προθέσεις τους ξεπερνούν την οικονομική κρίση και βάλλουν συντονισμένα και ανελέητα εναντίον του Έθνους.
Ανέντιμοι πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων, συνεπικουρούμενοι από μπουλούκια ευκαιριακών παραγοντίσκων και τεχνοκρατών καταλήστευσαν τεχνηέντως την ικμάδα του πιο περήφανου λαού, αφού πρώτα νάρκωσαν την πνευματική του ενάργεια και κρίση. Εξαπάτησαν και καπηλεύτηκαν το μόχθο, εκπόρνευσαν την προσδοκία και συναίνεσαν στην απαλλοτρίωση των ιδανικών της φυλής.
Υπό το προσωπείο μιας φαύλης δημοκρατίας καταπόντισαν αξίες, ποδηγέτησαν αφελείς ψηφοφόρους, υπουργοποίησαν ημιμαθείς, συνεργάστηκαν με αργυρώνητους προαγωγούς, αδρανοποίησαν τους μηχανισμούς αντίδρασης, εξαγόρασαν συνδικαλιστές, έθρεψαν εργατοπατέρες, λεηλάτησαν την αισθητική, παραχάραξαν ιστορικά ντοκουμέντα, ανέδειξαν ως ήρωες ανδρείκελα των περιστάσεων και στράφηκαν εναντίον κάθε προμαχώνα του Ελληνισμού: Η Θρησκεία, η Γλώσσα, η Ιστορία, ο Πολιτισμός υπομένουν τον ορυμαγδό των ύβρεων και των ταπεινώσεων και έχουν ξεκληριστεί από τη δημόσια εκπαίδευση. Η χώρα παραδόθηκε αναίμακτα και αμαχητί στις ακόρεστες βουλήσεις των προστάτιδων ξένων δυνάμεων και το ΟΧΙ, που τόλμησε να εκστομίσει κάποτε ο δικτάτορας, δεν ειπώθηκε από τα χείλη των εκλεγμένων εκπροσώπων μας.
Όλους, όμως, αυτούς τους μισθοφόρους της ανομίας οι επόμενες γενιές θα οδηγήσουν στα κρεματόρια της ηθικής τάξεως και η Νέμεσις θα τους εξοβελίσει στα στυγνά τάρταρα της απαξίωσης και του κολασμού.
Η μυρσίνη η δοξαστική και η δικαιοσύνη δε λησμόνησαν τη χώρα μας. Ο δεσμώτης Λαός, όσο κι αν οι μαυραγορίτες των ιδανικών επιδιώκουν να μπει σε εφεδρεία, σύντομα θα αναστηθεί, θα ανανήψει και θα απαλλαγεί από το μίασμα.
Στα όστρακα έχουν χαραχτεί τα ονόματά τους και η μυστική Εκκλησία του Δήμου ήδη ψάλλει τους εξορκισμούς της αποφοράς τους.
Και όλοι οι κατάπτυστοι συνένοχοι, τα κοινωνικά παράσιτα και τα μολυσματικά εξαμβλώματα, που διανοήθηκαν να αψηφήσουν τους Έλληνες, που πλειοδότησαν στις ανίερες δημοπρασίες του Κράτους Πρόνοιας, που ευτέλισαν την Παιδεία, που ασέλγησαν στην Υγεία και παζάρεψαν την Ασφάλιση, θα λογοδοτήσουν στο εδώλιο, που προπαρασκευάζει το απόσπασμα της κάθαρσης.
Όποιος διακωμωδεί τη φτώχεια, επιχαίρει με την ανεργία και μετατρέπει σε αθύρματα τα όνειρα των νέων, όποιος καταληστεύει με αγνωμοσύνη τους ηλικιωμένους και χλευάζει τον πόνο του ασθενούς, πολύ γρήγορα θα ακούσει τους βλοσυρούς και αδέκαστους προπομπούς της Δίκης να απαγγέλουν αμείλικτα το βαρύ κατηγορητήριο.

* Ο Ευστράτιος Παπάνης είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου