Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ.

Στον ιστότοπο της  οικονομικής εφημερίδας Exprees, αναρτήθηκε χτες το βράδυ η είδηση, σύμφωνα με την οποία παραιτήθηκε η Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα. Η παραίτησή της  ήταν αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν οι προτάσεις της για να γίνει προαιρετικό το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Εξπρες.
Αν η είδηση είναι αληθής, εκτιμώ ότι θα ανακουφίσει το σύνολο των εκπαιδευτικών. Με την κα Δραγώνα, έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές τόσο για την επιστημονική της κατάρτιση,όσο και για τις προκλητικές, ακραίες, αντιπαιδαγωγικές και ανθελληνικές, κατά την άποψή μου, θέσεις της. Τώρα ξαναχτύπησε με το μάθημα της ιστορίας. Δε θέλω να ασχολούμαι με την κα Δραγώνα, αλλά αγνοεί το οτι ανιστόρητος λαός έιναι χαμένος λαός; Το αγνοεί ή εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας μη βιαστούν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ως εθνικιστές . Όπως και να ΄χει όμως το θέμα, οι τεράστιες ευθύνες βαρύνουν τον πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
λιθο...Βόλος

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους. Η γνωστή μισελληνίς Θάλεια Δραγώνα, δε θα ολοκληρώσει το ανθελληνικό της έργο.Βέβαια ανησυχώ για το μέλλον της.Η στερούμενη βασικού πτυχίου πανεπιστημιακός,τι θα κάνει τώρα; θα βρει στέγη στην αυλή του Ερντογάν ή θα της προσφέρουν κάποια άλλη θέση για να συνεχίσει το ημιτελές έργο της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα μας λείψει ο πνευματικός ογκόλιθος του ελληνισμού.Άντε τώρα στην αυλή του Ερντογάν.Έμαθα οτι έβγαλε προκήρυξη για πρόσληψη καθαριστριών στις δημόσιες τουαλέτες της Πόλης.
    Ούστ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άνθρωπος που αποκαλεί την Αρχαία Ελληνική γλώσσα νεκρή, είναι λοβοτομημένος και ο δικός του εγκέφαλος είναι νεκρός, Αργά και συστηματικά η παιδεία υποβαθμίζεται, αφού οι σοφοί της παιδείας, έχουν μετατρέψει την γνώση σε καταναγκασμό. Έχουν καταφέρει να κάνουν ( όχι όλα ευτυχώς ) τα νέα παιδιά μη σκεπτόμενα, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης και των εκπαιδευτικών. Είναι καθήκον όλων των εκπαιδευτικών να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά που μας εμπιστεύονται οι γονείς, να είναι ενεργητικά και κριτικά σκεπτόμενα άτομα μέσα από τη γνώση της γλώσσας τους.
    Διαβάζω σε πολλά μπλογκς την ικανοποίηση όλων από την παραίτηση της κυρίας. Δε συμμερίζομαι απόλυτα αυτό τον ενθουσιασμό. Αυτά τα άτομα έχουν ισχυρούς προστάτες. Το έργο τους θα το συνεχίσουν και πιστεύω ότι είναι περισσότερο επικίνδυνα όταν βρίσκονται στο παρασκήνιο, διότι εκεί δρουν ανενόχλητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή