Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ!

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Αγγέλα το έχεις παρακάνει. Δεν πρόλαβε να ορκισθεί ο άνθρωπος και τον πήρες από τα μούτρα: Ή κάνεις αμέσως αυτά που συμφωνήσαμε με τον ΓΑΠ ή φεύγετε από την ευρωζώνη!
Ξανά τελεσίγραφο μπλόφα; Όχι, δεν το λέω εγώ. Οι Finacial Times το λένε. Το πιστόλι σου Αγγέλα, λένε χθες οι F.T., είναι άσφαιρο. Αφ´ ενός δεν υπάρχει διαδικασία για να μας διώξεις από την ευρωζώνη, αφ´ ετέρου οι επιπτώσεις στο ευρώ από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απείρως πιο δυσμενείς για το ευρώ από το κόστος παραμονής μας σ´αυτήν.
Το δικό μας πιστόλι όμως Αγγέλα είναι γεμάτο κι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει. Φροντίσατε γιαυτό εσύ με το φιλαράκι σου τον..Λουί ντε Φινές, όπως μάθαμε ότι τον αποκαλείς.
Επειδή είσαι μανούλα στο παιχνίδι της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας θα προσπαθήσω να σε προσγειώσω σε μια πραγματικότητα που κάνεις ότι δεν την βλέπεις:
Εκείνον τον ΓΑΠ, που το φιλαράκι σου τον αποκαλεί τρελό, δυο χρόνια δεν βλέπατε τίποτε συμπτώματα ή λέγατε ότι είναι τρελός αλλά.. ωραίος τρελός, μιας και σας έκανε χωρίς αντίρρηση όλα σας τα χατήρια..Αγνοήσατε την εξαπάτηση του λαού του για να πάρει την εξουσία, αγνοήσατε τον διασυρμό, που έκανε στην χώρα του την ίδια διαλαλώντας ότι του έλαχε να κυβερνήσει μια διεφθαρμένη χώρα, αγνοήσατε τις ίντριγκές του με τον Στρος Καν για να μας βάλει το ΔΝΤ στην Ε.Ε., αγνοήσατε την μεταλλαγή του σε νεοφιλελεύθερο πρόεδρο της...Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την υπογραφή συμφωνιών και αμέσως την επομένη μέρα την εφαρμογή μέτρων που σας εκθέτανε ως ανάλγητα τέρατα με ταυτόχρονη αθέτηση μεταρρυθμίσεων, που θα μας έκαναν να πιστέψουμε ότι έχετε καλές προθέσεις απέναντι μας . Όλα αυτά τα θεωρήσατε λογικά. Και όταν σας πετάει την μπαρούφα για το Δημοψήφισμα τρελαίνεστε και τον βγάζετε τρελό!
Για ένα πράγμα σας βγάζω το καπέλο. Οι κυβερνήσεις σας έχουν συνέπεια και συνέχεια: Έτσι πάλι ξαφνικά, πρόσφατα, ανακαλύψατε ότι ο Δημόσιος τομέας μας είναι υπερμεγέθης και αναποτελεσματικός. Μάλιστα! Εκείνη η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης (Μ.Ο.Δ.) που ιδρύθηκε, κυρίως από εσάς, τον Φεβρουάριο του 1996 με το Ν 2372/1996 με αποστολή: την επιστημονική και τεχνική στήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,τι έγινε; Μη μου πείτε πως δεν βλέπατε τι τεράστιες δυσκολίες συναντούσε με την Δ. Δ.; Φθάνει να πούμε ότι από το 2000 μέχρι το 2009 άλλαξε 6 φορές ο ιδρυτικός της νόμος..
Αντί λοιπόν έγκαιρα να πάρετε μέτρα για την εξυγίανση της Δ.Δ. κάνατε πως δεν βλέπατε. Όπως δεν βλέπατε την σπατάλη των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που αντί να επενδύονται σε παραγωγικές υποδομές σκορπίζονταν σε πελατειακές σχέσεις, από τους κοντόφθαλμος πολιτικούς μας. Αφήσατε να σπαταληθούν τα ΜΟΠ και στο 2ο ΚΠΣ κάπως ανησυχήσατε και ζητήσατε να μπει κάποιος έλεγχος. Όμως και πάλι εγκρίνατε ΠΕΠ φτιαγμένα στο γόνατο, που και πάλι εξυπηρετούσαν το πελατειακό πολιτικό σύστημα. Και στο ΕΣΠΑ που έπρεπε να μας σπρώξετε λιγάκι, μιας και έπεσε στα χέρια των ανεπάγγελτων γόνων της Οικογενειοκρατίας, μας αφήσατε στην τύχη μας..
Τώρα που τα δημοσιονομικά μας, μοιραία από πράξεις και παραλήψεις και δικές σας, έχουν εκτροχιαστεί μας απειλείτε ότι θα μας βγάλετε από την ευρωζώνη. Είστε με τα καλά σας; Εμείς, ώρες ώρες, αμφιβάλλουμε αν μας θεωρείτε ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. Εδώ, μας απειλεί με casus belli η γείτων Τουρκία αν επεκτείνουμε τα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ μας θαλάσσια όρια στα 12 μίλια κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα. Μάλλον όχι! Σπεύδετε, σε ένδειξη αλληλεγγύης (τρομάρα μας!), να μας πουλήσετε υποβρύχια που γέρνουν, πανάκριβες φρεγάτες, συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούν κ.λπ. Με τις διάφορες συνθήκες, που ψηφίζετε, μας φορτώνετε με δυσθεώρητα, για μια μικρή χώρα, βάρη όπως με την συνθήκη του Δουβλίνου που έχει αλλοιώσει τον δημογραφικό χάρτη της χώρας μας με εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Που δεν μπορούμε να τους στείλουμε σε άλλες χώρες της Ε.Ε., άπαξ και περάσουν τα εκτεταμένα αφύλαχτα σύνορά μας κι έτσι επιβαρύνουν τα δημοσιονομικά μας με την υγειονομική περίθαλψη, την δωρεάν εκπαίδευση, επιδημίες, αύξηση της αστυνόμευσης, κ.α.
Μετά από όλα αυτά δεν νομίζεις Αγγέλα ότι η Ελλάδα είναι πρώτα και κύρια η απόδειξη της αποτυχίας των μέχρι τώρα πολιτικών σας; Πραγματικά πιστεύεις ότι αρκούσαν κάποια κονδύλια έστω και σωστά αξιοποιημένα να αντισταθμίσουν τα γεωπολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική της Ε.Ε. χώρα μας. Η οποία χωρίς ενιαία διοικητική, οικονομική, και αμυντική πολιτική της Ε.Ε. θα μπορούσε να είναι συνεπής στα κριτήρια του Μαστριχτ; Ή μήπως την θωράκισε η ένταξή της στην ευρωζώνη;
Παρόλα αυτά, πιστεύεις ότι πρέπει η μη συμμόρφωση στα κριτήρια αυτά να προκαλεί σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. εξευτελισμό του Δημοκρατικού του πολιτεύματος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των πολιτών του; Διότι τι άλλο είναι η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε Γερμανούς επιτρόπους οι οποίοι θα ελέγχουν τους προϋπολογισμούς της χώρας κι έτσι θα μπορέσουν οι δανειστές μας να ξεθεμελιώσουν εντελώς το κοινωνικό κράτος που με δεκαετίες αγώνων θεμελιώσαμε στην χώρα μας. Δεν βλέπεις Αγγέλα ότι οι συμπολίτες σου και ψηφοφόροι σου, άρχισαν να βγαίνουν αγανακτισμένοι στις πλατείες και να καταγγέλλουν την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει την γηραιά ήπειρο;
Νομίζεις ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα με την εφαρμογή των ηλίθιων συνταγών της τρόικας, που έριξαν την Ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, που εκτίναξαν την ανεργία στο 20%, που έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που στερούν την αξιοπρεπή διαβίωση από τους εργαζόμενους και καταδικάζουν στην μιζέρια τους συνταξιούχους από τη κλοπή των συντάξεων τους, τις χιλιάδες εντίμων επαγγελματιών που αυτοκτονούν αφήνοντας πίσω τους απροστάτευτες τις οικογένειές τους, δεν τα βλέπουν οι συμπολίτες σου ότι θα έρθουν αργά ή γρήγορα και στη Γερμανία;
Στο δια ταύτα, λοιπόν: Επειδή όλα τα μέτρα που προβλέπουν οι δανειακές συμβάσεις προκαλούν την φτωχοποίηση, την χρεοκοπία, την υποτέλεια και την ταπείνωση της χώρας μας. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα αχάριστο εταίρο που ξέχασε την αλληλεγγύη που δείξαμε όταν αποδεχθήκαμε ειδικές ρυθμίσεις για τα χρέη της Ανατολικής Γερμανίας ούτως ώστε η επανένωση των δύο Γερμανιών να γίνει ανώδυνα. Χώρια η ασυνέπειά του να μας καταβάλει βεβαιωμένες με δικαστικές αποφάσεις πολεμικές αποζημιώσεις.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, σου στέλνουμε με την σειρά μας, το δικό μας τελεσίγραφο:

Πρέπει να συγκαλέσεις αμέσως όλα τα αποφασιστικά όργανα της Ε.Ε. για αλλαγή πολιτικής απέναντι στην χώρα μας, για να κάνετε τα παρακάτω:
1) Θα χαλαρώσετε τα επαχθή μέτρα λιτότητας με ανάσχεση όλων των αντισυνταγματικών φορολογικών μέτρων.
2) Θα αποδεχθείτε ένα κούρεμα όλων των ομολόγων μας, ναι κι αυτών που έχετε κι εσείς στα χέρια σας, κυρίως όμως σε ύψος που δεν θα βάζει σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά μας ταμεία
3) Θα βοηθήσετε την ανάπτυξη της χώρας μας με κάποιο σχέδιο «Μαρσαλ».
4) Θα συνδέσετε την αποπληρωμή του επαχθούς χρέους μας με την ανάπτυξη της χώρας, όπως έγινε τότε με την Ανατολική Γερμανία

Αν μας ακούσεις, Αγγέλα, πιστεύω ότι έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις μια win-win κατάσταση. Αλλιώς θα σου υπενθυμίσω, ότι ήταν βαθύ το κούρεμα που κάνανε τότε και στον προδομένο Σαμψών της Παλαιάς Διαθήκης. Και είδες τι πάθανε όλοι μαζί. Θες να μας συμβεί κάτι τέτοιο μετά τις εκλογές της 19 Φεβρουαρίου του 2012; Δεν νομίζω..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου