Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΜΑΙΜΟΥ.

Toυ Δημήτρη Δανίκα
 
Δωσίλογος! Προδότης! Βλάκας! Πράκτορας των μεγαλοτραπεζιτών και των ιμπεριαλιστών! Για όλα μα όλα φταίει αυτό το υποζύγιο της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Για όλες τις επιδημίες που έχουν επιπέσει και ροκανίζουν κάθε κύτταρο αυτής της χώρας ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Για όλα. Από την ξεχαρβαλωμένη κρατική μηχανή μέχρι του Νεοέλληνα την φορολογική συνείδηση την μηδενική.
Ολοι εναντίον ενός! Πολιτική σκέψη είπατε; Τρίχες κατσαρές. Αυτός είναι ο πλήρης ορισμός της μεταφυσικής. Σα να βλέπεις αμερικανική ταινία πλαστική.
Γιατί η ταφόπλακα στην Οικονομία μπήκε από την πρώτη μέρα που η χώρα βρέθηκε στην Ευρωζώνη. Ρωτήστε οποιονδήποτε σοβαρό οικονομολόγο και θα σας το πει. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η ανταγωνιστικότητα μας κατρακύλησε καμιά εικοσαριά θέσεις.
Γιατί με την υπογραφή της Συμφωνίας του Μάαστριχτ εξαερώθηκαν η βιομηχανία, η αγροτική παραγωγή, οι βιοτεχνίες και σχεδόν κάθε παραγωγική δυνατότητα της χώρας.
Γιατί βολευτήκαμε με τον δικομματισμό, επειδή μ αυτόν τακτοποιούσαμε τα παιδιά μας στον κρατικό μηχανισμό.
Γιατί εκ παραδόσεως, ο μέσος Ελληνας ως πρώτο κα κύριο εχθρό του θεωρεί κάθε κομμάτι της κρατικής μηχανής.
Γιατί η οικονομία μας εκ γενετής είναι μείγμα Σουλτανίας Οθωμανικής με φεουδαλικά υπολείμματα ανατολίτικης λογικής.
Γιατί ένα μεγάλο μέρος του καπιταλισμού είναι κρατικοδίαιτο.
Γιατί η κουλτούρα μας, με την ευρύτερη έννοια των καθημερινών μας συμπεριφορών και σχέσεων, ουδεμία σχέση με οποιαδήποτε γωνιά της ευρωπαϊκής γης.
Γιατί ψηφίζαμε αυτά τα συγκεκριμένα κόμματα για να βολευόμαστε και να εκμαυλιζόμαστε κι εμείς.
Γιατί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κλέβει ασυστόλως αρνούμενο πεισματικά να συμμορφωθεί και συλλογικά να πορευτεί.
Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία της ελίτ - σε όλους τους χώρους - ενσωματώθηκε σ' αυτή την διαπλοκή. Και γιατί όλοι οι αστοί πολιτικοί είναι χωμένοι βαθιά μέσα σε πάσης φύσεως διαπλοκή.
Ουδέποτε ψήφισα ΠαΣοΚ. Ούτε καν το διανοήθηκα. Ομως όσο περισσότερο τον βρίζουν τόσο περισσότερο μου γίνεται συμπαθής. Αγαπητέ μου, φταις κι εσύ.
Γι' αυτό όταν κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, του λέω το εξής: Φοράς κοστούμι Prada, φέσι Οθωμανικής κατοχής και τσαρούχια Πασαλίδικης κοπής. Μια ευρωμαϊμού είσαι. Ου να μου χαθείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου