Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.....


Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα παιδιού και κάθε χρόνο επετειακά και μόνο, θυμόμαστε τα χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την έλλειψη εμβολίων, τροφής, νερού αλλά και από βία, αφημένα στο έλεος του Θεού, που και αυτός αδιαφορεί.
Η κοινωνία των πολιτισμένων, επισημαίνει τα προβλήματα, ονομάζει και μια παγκόσμια μέρα για να θυμόμαστε το πρόβλημα, εξαντλεί όλη την ευαισθησία της κατά τη διάρκεια της μέρας αυτής και περιμένει να ξημερώσει η επόμενη παγκόσμια ημέρα. Βγάζει και μια χάρτα με τα δικαιώματα των παιδιών, έτσι για να γνωρίζουμε, τι καταπατείται.
Προσωπικά δε τις θέλω τις παγκόσμιες μέρες. Είναι για τους υποκριτές. Είναι προϊόντα μιας παρακμασμένης κοινωνίας που δε θέλει να λύσει το πρόβλημα. Κανείς από τους μεγαλοσχήμονες δεν ενδιαφέρεται γιατί είναι όλοι τους μικροί άνθρωποι. Όλοι…    
Τρέχουν οι σκάλες και τ' αυτοκίνητα
Τρέχουν οι ανάγκες μας και πίσω εμείς
Μες στις ψιχάλες τα λιγομίλητα
Παιδιά των δρόμων στάσου για να δεις
Πώς περιμένουν το χειμώνα το βαρύ.
(Στίχοι του Κώστα Λιβαδά )
λιθο...Βόλος

5 σχόλια:

  1. Καλησπερα.
    Μαζι σου. Καποτε ανεβασα τις θεσεις μου για την υποκρισια ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
    Ειναι το ονυδος της συγχρονης κοινωνιας, και το αλλοθι της υπαρξης της ΚΟΜΠΙΝΑΣ του τελευταιου τετερτου του αιωνα που εφυγε για την δικαιολογια της υπαρξης των ΕΥΡΟΒΟΡΩΝ ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Τασούλα.Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σου. Βοήθησέ με να βρω την ανάρτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ΜΚΟ με μηδενικό κεφάλαιο παρέχουν υπηρεσίες (χαχαχα!)και εισπράττουν απίστευτα ποσά.Οι επιτήδειοι,φίλοι μου, πάντα βρίσκουν τρόπο να τα παίρνουν.Εμείς απαθείς τους ανεχόμαστε και δεν αντιδρούμε. Κατά τα άλλα, μας μειώνουν τους μισθούς, μας στέλνουν στην ανεργία. Πότε θα αντιδράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα, εντος της σημερον, που λεγαμε καποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον .
    ΟΤΑΝ ΒΡΕΙς ΧΡΟΝΟ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ [ΕΛΛΑΔΑ 2010]
    επισης στην ΚΑΡΤΕΛΑ ΘΥΜΟΣ ΜΕ 22 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ [ Οεμφυλιος ειναι ακομη εδω]και αρκετα αλλα που πιστευω για ενδιαφεροντα.
    Επισης .ΕΠΕΤΕΙΟΙ και ΠΕΛΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή