Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;

Επτά επιστημονικοί φορείς (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, μηχανικοί και Οικονομικό Επιμελητήριο) εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου την αντίθεσή τους στη διαπόμπευση των επαγγελματικών τους κλάδων που όπως υποστηρίζουν, γίνεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μας απειλούν μάλιστα ότι θα καταθέσουν τις επαγγελματικές ταυτότητές τους.
Θα είχε αναμφισβήτητα μεγάλο ενδιαφέρον να ακούγαμε όλα όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου. Ας δούμε όμως αποσπάσματα από τις δηλώσεις τους όπως καταγράφηκαν στον τύπο.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δ. Παξινός, έκανε λόγο για « ανθρωποφάγους που στρέφουν έναν κλάδο σε βάρος άλλου» και ότι « Μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας » για να καταλήξει απειλητικά: « Δεν θα μείνουμε όμως αδρανείς». Δε μας είπε βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κλάδος του θα είναι θύτης ή θύμα;
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελ. Καλλίρης «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει η στοχοποίηση επιστημονικών και επαγγελματικών ομάδων από την κυβέρνηση και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» και συνέχισε με συμβουλές περί μείωσης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και την αύξηση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Διαφορετικά, «θα βυθιστούμε στην ύφεση και η επιστροφή στην ανάπτυξη θα είναι αδύνατη». Για κοιτάξτε ποιος μιλάει.
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ι. Αλαβάνος, εξουσιοδοτημένος από την κοινωνία, ξεστόμισε το βαρύγδουπο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η κοινωνία το ότι «νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή». Αυτά να τα πει στους επενδυτές και στον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Λουράντος τόνισε ότι « η κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου δεν λέει να σταματήσει», προσθέτοντας ότι «οι διοικούντες αρμενίζουν πολύ στραβά».
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μανώλης Καλοκαιρινός μίλησε για την «έκρηξη» της μετανάστευσης των επιστημόνων και την απώλεια χρήσιμων ατόμων για « τον ιστό της ιατρικής επιστήμης».Δεν είδαμε όμως καμιά προσπάθεια να προστατεύσετε τους νέους γιατρούς που πασχίζουν για μια σύμβαση με το ΤΕΒΕ ή το ΙΚΑ; Όλοι οι παλαιοί φροντίζουν να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τους φορείς αυτούς, αδιαφορώντας για τους νέους συναδέλφους τους. Τώρα τους έπιασε ο πόνος.

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσουμε , να κλάψουμε ή να τους πάρουμε με τις πέτρες. Οι κακόμοιροι εκπρόσωποι των εννέα επιστημονικών φορέων, διαμαρτύρονται για τη διαπόμπευση των φοροφυγάδων μελών τους. Απειλούν ότι θα παραδώσουν τις ταυτότητές τους, μην αντέχοντας την κατευθυνόμενη κατά την άποψή τους διαπόμπευση και κατασυκοφάντηση των κλάδων τους , ως φοροφυγάδων.
Πότε και από ποιον διαπομπεύθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν όλοι οι κλάδοι ως φοροφυγάδες;
Δηµοσιοποιήθηκαν τα ονόματα όσων διαπιστώθηκε από ελέγχους ότι απέκρυβαν εισοδήματα ή διέπραξαν διάφορες φορολογικές παραβάσεις. Γιατί σας θίγει η δημοσιοποίηση των ονομάτων και όχι οι πράξεις των επίορκων συναδέλφων σας;
Γιατί δεν απαιτείτε την αφαίρεση των ταυτοτήτων όσων συναδέλφων σας φοροδιαφεύγουν και αμαυρώνουν τους κλάδους σας;
Γιατί δεν δώσατε ποτέ κοινή συνέντευξη τύπου για να καταγγείλετε όσους παρανομούν ώστε να µη χρεώνονται οι έντιμοι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι κ.α. τις πράξεις των ανέντιμων συναδέλφων τους;
Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι φοροδιαφεύγουν, ποιοι κλέβουν το Δημόσιο, ποιοι πλουτίζουν παράνομα. Καλό θα ήταν λοιπόν να στρέψετε την οργή και την αγανάκτησή σας στους «επιτήδειους» των κλάδων σας και όχι σ΄ αυτούς που θέλουν να τους ξεσκεπάσουν.
λιθο...Βόλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου