Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!


Του Γιώργου Νικολάου

Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμη δεν άνοιξε το Τριώδιο για να έρθουν τα καρναβάλια! Παρόλα αυτά ορισμένοι τρέχουν τώρα να πετάξουν από πάνω τους το κουστουμάκι του μνημονίου και να φορέσουν την κόκκινη στολή του επαναστάτη, καλώντας σε λαϊκή εξέγερση κατά των δανειστών και δυναστών μας.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μόλις πριν ένα χρόνο πλημμύριζαν τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα στούντιο των ραδιοφωνικών σταθμών, λέγοντας με στόμφο και με έμφαση το πόσο καλό έκανε στη χώρα μας η ψήφιση του Μνημονίου και ότι εάν δεν υπήρχε αυτό θα είχαμε χρεοκοπήσει ως χώρα, θα είχαμε καταστραφεί ως έθνος.
Είναι αυτοί που τα δύο τελευταία χρόνια εκβίαζαν τους πάντες, λέγοντας ότι εάν δεν εκταμιεύονταν οι δόσεις δεν υπήρχαν χρήματα να πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι υποχρεώσεις του κράτους.
Είναι αυτοί που ψήφισαν τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που γνώρισε ποτέ η χώρα, τα οποία οδήγησαν σ την οικονομική εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό, ώθησαν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ισοπέδωσαν κάθε κοινωνική μέριμνα, έφεραν μισθούς και συντάξεις πείνας, γέμισαν τις μεγάλες πόλεις με χιλιάδες άστεγους.
Είναι οι ίδιοι που ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, παρέδωσαν κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή του έθνους σε ξένα χέρια, βύθισαν τη χώρα στην ύφεση και μας μετέτρεψαν σε δουλοπάροικους των δανειστών μας.
Ναι, αυτοί, τώρα, δίχως ίχνος ντροπής και με περίσσιο θράσος, βγαίνουν τώρα να υψώσουν τη σημαία της επανάστασης και να ηγηθούν του αντιμνημονιακού μετώπου!
Η ξετσιπωσιά έχει και όρια, αλλά αυτό ελάχιστα τους ενδιαφέρει! Γιατί ένα είχαν έστω και λίγα ίχνη αξιοπρέπειας, τότε θα έπρεπε να στηθούν στις πλατείες, να ξεγυμνωθούν και να κάνουν χαρακίρι!
Η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια πάνε περίπατο και ξεχνιούνται για πάντα όταν κανείς έχει θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο στη ζωή του. Και στην συγκεκριμένη περίοδο αυτοί έχουν θέσει το δικό τους που δεν είναι άλλος από το να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να επανεκλεγούν ή να καπαρώσουν κάποια υψηλόβαθμη θέση σε κάποιο δημόσιο οργανισμό ή υπηρεσία.
Είναι αυτό που λέει και ο Θανάσης, όταν αναφέρεται σε αυτούς ! Ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι το «μεροκάματο» να βγαίνει και όλα τα άλλα να πάνε να …καούν»!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου