Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σε διακοπή λειτουργίας κάθε Σάββατο προχωρά από την επόμενη εβδομάδα το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Η εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη προέκυψε μετά την πεισματική στάση του Δήμου Βόλου να μην απομακρύνει τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου από το δρόμο μπροστά από το Μουσείο. Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους και προχωρούν στην αναστολή λειτουργίας του Μουσείου μέχρι να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι ο Δήμος Βόλου αγνόησε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Ιδρύματος και από τις 9 Μαΐου αποφάσισε η λαϊκή αγορά να λειτουργεί κάθε Σάββατο μέσα στη ζώνη προστασίας δυο αρχαιολογικών χώρων και του μουσείου!!! Έτσι το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε να κλείσει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας από τις 26 Ιουνίου και μέχρις ότου ο Δήμος Βόλου αποφασίσει ή υποχρεωθεί να εφαρμόσει τον ισχύοντα Αρχαιολογικό Νόμο 3028/2002.
Μαθαίνουμε ότι ο Δήμαρχοας αρνείται να μιλήσει στο τηλέφωνο με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος. Λίγο τον ενδιαφέρει που τον κατηγορούν ως παράνομο,λίγο τον νοιάζει που απαξιώνει ένα κόσμημα της πόλης. Δεν υποχωρεί βάζοντας τον εγωισμό του πάνω από όλα προκειμένου να μη φανεί αδύναμος.
Κατά τα άλλα, ο Δήμαρχος Βόλου κ Αλέκος Βούλγαρης ενοχλήθηκε από την αξιολόγηση που του έκανε το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας τον απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής ανεπαρκή, με πολλές εσωτερικές τριβές για να καταλήξει ότι με τόσο "θολωμένη εικόνα" δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης.Επί το λαϊκότερο: Αλέκο, άντε στο σπίτι σου.
λιθο...Βόλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου