Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ !

Οι βαθιές ρίζες του συστήματος εκμετάλλευσης, κάθε κοινωνικής ανάγκης, της διαφθοράς και της κλεψιάς, συντελούν στο να παρουσιάζονται ανυπέρβλητα εμπόδια στις απόπειρες αντιμετώπισης καταστάσεων, όπως αυτή με τις προμήθειες στα νοσοκομεία, καθώς και με τιμές των φαρμάκων.
Το τι γίνεται, χρόνια τώρα, στις προμήθειες ιατρικών και νοσηλευτικών υλικών και μηχανημάτων, έχει γραφτεί κατά κόρον κι έχουν αποκαλυφθεί πάμπολλες περιπτώσεις υπερκοστολόγησης, υπερτιμολόγησης κλπ, πράγμα που έχει οδηγήσει σε φαινόμενα τα ελληνικά νοσοκομεία να προμηθεύονται τα περισσότερα των υλικών σε τιμές, όχι διπλάσιες, αλλά πολλαπλάσιες εκείνων του εξωτερικού. (Μέχρι κι εδώ η Siemens είχε αλώσει τα πάντα !...).
Με το που άρχισε η προσπάθεια λήψης κάποιων μέτρων (αλλαγές στις διαδικασίες προμηθειών), να η αντίδραση : χωρίς υλικά τα νοσοκομεία !
Στο χώρο του φαρμάκου, ο ολιγοπωλιακός χαρακτήρας των επιχειρήσεων, καθόριζε ανέκαθεν τις τιμές, κατά το δοκούν, δηλαδή, κατά τις ορέξεις των μεγαλοβιομηχάνων. Οι δαπάνες για το φάρμακο είναι από τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας του ασφαλιστικού συστήματος : το σύστημα πλασάρει στον κοσμάκη, πολλά φάρμακα και σε υψηλές τιμές, με αποτέλεσμα τα δισεκατομμύρια να κάνουν χορό, αλλά στην αυλή κάποιων ολίγων !
Μόλις πάρθηκαν κάποια μέτρα περιορισμού της ανεξέλεγκτης χορήγησης και αποθήκευσης (στα νοσοκομεία) των φαρμάκων, καθώς και μείωσης των τιμών ορισμένων βασικών, ήρθαν αντίποινα : ελλείψεις φαρμάκων, κόψιμο της πίστωσης κ.α.
Στο κόλπο είναι, δυστυχώς, όλοι κι όχι μόνο οι μεγαλοβιομήχανοι, στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Είναι και οι διαχειριστές των νοσοκομείων, είναι και οι γιατροί (αυτοί κι αν είναι…), είναι και οι φαρμακοποιοί… Είναι όλοι !...
Οι βρωμιάρηδες της ενημέρωσης, σμίγοντας μ΄ όλον αυτόν τον συρφετό της διαφθοράς και της κλεψιάς, ωρύεται για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, παρουσιάζοντας δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν τα χειρουργεία τους και τις άλλες μονάδες τους. Τσιμουδιά για τα αίτια αυτής της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, κουβέντα για τα δισεκατομμύρια, που πέταξαν από τους ασφαλισμένους, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το κράτος και θρονιάστηκαν στις τσέπες και τους λογαριασμούς των λαμόγιων του συστήματος.
Όλα οφείλονται, στα «…πειράματα και τον ερασιτεχνισμό των αρμόδιων υπουργείων…», κατά τους απατεώνες, αφεντικά και παρακατιανούς, αλλά και τους συνοδοιπόρους τους, που σιγοντάρουν την αντίδρασή τους, είτε από ιδιοτέλεια, είτε από άγνοια και βλακεία !...

   Πηγή:  http://logoplokies.blogspot.com/2010/06/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου