Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Από το ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Εντάξει, το δούλεμα έχει και τα όριά του. Η Κυβέρνηση που εκλέχτηκε με αριστερή ρητορεία και αριστερές προεκλογικές δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση που εκλέχτηκε με την υπόσχεση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, η Κυβέρνηση των αρίστων, της δημόσιας διαβούλευσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας, αρχές Ιουνίου πλέον και έχει μείνει μετεξεταστέα!
Δεν κόπηκε μόνο στο μάθημα των Οικονομικών, κουβαλώντας μας το ΔΝΤ στη χώρα και ένα τσούρμο ξεπλυμένων αλλοδαπών γιάπηδων να μας (δια)κυβερνήσουν, κόπηκε και στα άλλα… μαθήματα. Πού είναι η πράσινη ανάπτυξη; Πού είναι η δημόσια διαβούλευση (η πραγματική δημοκρατική διαδικασία, όχι οι σαχλαμάρες του internet); Πού είναι ο πατριωτισμός; Πού είναι ο πόλεμος με τα καρτέλ; Πού είναι η αξιοκρατία, όταν σε τόσες θέσεις έχουν τοποθετηθεί εκλεχτοί του Κώστα Σημίτη και του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού, εκ των οποίων αρκετοί φαίνεται να είναι αναμειγμένοι σε σκάνδαλα του παρελθόντος; Πού είναι οι άριστοι; Βλέπετε, ακόμα και εάν δεχθούμε (που δεν το δεχόμαστε) ότι στα δημοσιονομικά μας δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν του ΔΝΤ, στα άλλα θέματα τι γίνεται; Οκτώ μήνες έχουν περάσει και πλέον είμαστε όλοι μας βέβαιοι, ότι η κρίση δεν είναι ούτε της χώρας, ούτε του έθνους, ούτε των πολιτών! Η κρίση είναι των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας! Και είναι των πολιτικών, διότι, εάν ήταν άξιοι και πατριώτες, θα έβρισκαν τρόπους να υπηρετήσουν το λαό, αντί -και αυτή την ύστατη στιγμή- να κάθονται άπραγοι (τουρίστες στη Βουλή) ή να κοιτούν να διορίσουν στη Βουλή (τους) τα ρουσφέτια τους! Τέτοιες ξεφτίλες η χώρα έχει να ζήσει από την πριν Ελευθερίου Βενιζέλου εποχή (πριν το 1909 δηλαδή).
Είναι τόσο στην κοσμάρα τους οι περισσότεροι των πολιτικών μας, που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία διαλύεται, εξαιτίας των μειοδοτικών πολιτικών των Κυβερνήσεων Καραμανλή, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, διότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τα εξωκοινοβουλευτικά σύνδρομά του και να γίνει μια νέα μεγάλη υπεύθυνη Αριστερά, το ΚΚΕ κάνει παρελάσεις στην Αθήνα (και ανούσια επαναστατική γυμναστική) που το περιχαρακώνουν ακόμα περισσότερο, ενώ και το ΠΑΣΟΚ, με τις δυνάμεις της μεγάλης δημοκρατικής Αριστεράς να βράζουν στο εσωτερικό του, είναι εγκλωβισμένο (προς το παρόν) στη στήριξη μιας Κυβέρνησης που το σνομπάρει! Βεβαίως, η λύση μέσα από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ θα δοθεί στο τέλος, διότι πάντα τις «λύσεις» σε αυτό τον τόπο τις δίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως και να λέγεται. Ακόμα όμως είναι νωρίς. Αλλά το αργά δεν είναι και τόσο μακριά. Το καλοκαίρι θα είναι καυτό και το φθινόπωρο φλογερό. Γιατί οι Έλληνες, ενώ είμαστε λαός με μεγάλη υπομονή, ξέρουμε και από τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις και έχουμε πλουσιότατη παράδοση στις επαναστάσεις!
Οι Έλληνες δεν είμαστε ένα χθεσινό έθνος στην ιστορία. Όπως και να το κάνουμε, μετράμε 5.000 χρόνια σε αυτό τον τόπο και έχουμε διαμορφώσει, μέσα στους αιώνες, το ελευθερότατο πνεύμα, που κανείς δεν μπόρεσε να μας το στερήσει. Από την πατρίδα μας έχουν περάσει σειρά οι ιμπεριαλιστές: Πέρσες, Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Οθωμανοί, Μεγάλες Δυνάμεις, Άγγλοι, Ναζί, Αμερικάνοι, όλοι έκαναν το πέρασμα τους. Και όλοι νόμιζαν ότι ήταν πανίσχυροι και πως μας είχαν του χεριού τους. Στο τέλος, όλοι τους ξεκουμπίστηκαν και εμείς παραμείναμε εδώ, να ξαναρχίζουμε πάντα από την αρχή και πάνω στα ερείπια να χτίζουμε καινούριες ζωές και καινούριους ελληνικούς πολιτισμούς.
Η ιστορία έχει ένα κακό συνήθειο: να επαναλαμβάνεται! Άρα το έργο το έχουμε ξαναδεί και «λέει»: θα πιάσουμε πάτο και μετά θα εκτιναχτούμε ψηλά, σε μια νέα μεταπολίτευση, σε μία αληθινή δημοκρατία που δε θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό πολιτικό τσίρκο. Μην τους ακούτε που σας φοβίζουν με «αδιέξοδα» και «υποψήφιους Μπερλουσκόνι αλά γκρέκα». Εδώ είναι Ελλάδα και έχουμε το δικό μας δρόμο να διανύσουμε στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου