Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και να σβύσετε τις παρακάτω σκέψεις από το μυαλό σας:
«Δεν έχω άλλη επιλογή.» – Ορίζετε το πεπρωμένο σας μέσα από τις επιλογές που κάνετε. Θα γίνει αυτό που κάνετε επανειλημμένα. Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζετε πού πηγαίνετε και για ποιο λόγο, παρά να φτάσετε εκεί γρήγορα. Μην συγχέετε την δραστηριότητα με την επίτευξη του στόχου. Κάθε φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να ενεργήστε με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο σε επαναλαμβανόμενες καταστάσεις του παρελθόντος, αναρωτηθείτε «Θέλω να είμαι αιχμάλωτος του παρελθόντος, ή επιθυμώ να ανοίξω νέους δρόμους για το μέλλον;»
«Η ζωή είναι εύκολη.» – Η ζωή δεν είναι εύκολη, είναι δύσκολη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες. Από τη στιγμή που θα την κατανοήσετε και θα την αποδεχθείτε, θα μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά με τη ζωή σας. Μόλις γίνει βίωμα στην καρδιά και το μυαλό σας ότι η ζωή είναι δύσκολη, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να την αντιμετωπίσετε. Η όποια δυσκολία θα γίνεται αποδεκτή, δεν θα σας προκαλεί πλέον έκπληξη, και επιπλέον δεν θα σας αποτρέπει από την υιοθέτηση μιας στάσης ζωής, ικανή να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια.
«Όπως είναι τώρα τα πράγματα, έτσι θα είναι πάντα.» – Μην συγχέετε την πορεία σας με τον προορισμό σας. Αν τώρα η ζωή σας είναι θυελλώδης, δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Και να θυμάστε, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε τις πληγές μιας ζωής μέσα σε μία νύχτα. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σας, η ευτυχία σας αξίζει την αναμονή.
«Όλοι οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από μένα.» – Μην ταΐζετε τις ανασφάλειες σας, αλλιώς θα σας αναλώσουν. Κάποιες φορές ο λόγος που γεμίζουμε με ανασφάλεια είναι γιατί συγκρίνουμε αυτά που μας συμβαίνουν και δεν είναι ορατά στους άλλους, με αυτά που συμβαίνουν στους άλλους και είναι δημοσίως εμφανή. Ακούμε το θόρυβο του υπόλοιπου κόσμου, και όχι τη φωνή του εαυτού μας. Οπότε, σταματήστε τις συγκρίσεις, ακούστε την εσωτερική φωνή σας και την ψυχή σας.
«Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.» – Πολλές φορές για να πετύχετε, θα πρέπει να λειτουργήσετε κάπως ουτοπιστικά. Πρέπει να πιστέψετε ότι μπορεί να συμβεί κάτι εντελώς διαφορετικό από ό, τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Σκεφτείτε το. Με το να είστε ρεαλιστές δεν αλλάζει τίποτα. Μήπως δεν φαινόταν κάποτε εξωπραγματικό να μπορούμε να περπατούμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, να πατάμε ένα διακόπτη, και αμέσως να διαχέεται φως σε ολόκληρο το δωμάτιο; Ευτυχώς ο Τόμας Έντισον δεν σκεφτόταν έτσι.
«Θα ήθελα» – Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να σταματήσετε να λέτε «Θα ήθελα», και να ξεκινήσετε να λέτε «Θα το κάνω,» και στη συνέχεια να προσπαθείτε να το πραγματοποιήσετε. Απλά πρέπει να ξυπνήσετε ένα πρωί και να αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να σκέφτεστε πια έτσι. Και τότε ξεκινήστε να πραγματοποιήσετε αυτά που θα θέλατε, έτσι απλά.
«Είναι πάρα πολύ αργά πια.» – Αν πιστεύετε ότι είναι πάρα πολύ αργά, τότε έφτασε το τέλος του ταξιδιού σας. Η πίστη στον εαυτό μας δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας. Σπάστε τους κανόνες. Μην φοβάστε την αποτυχία. Αγνοήστε αυτούς που σας αμφισβητούν. Εργαστείτε με πάθος. Και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα αποζημιωθείτε.
«Δεν μπορώ.» – Κανείς δεν πρόκειται να σας χτυπήσει τόσο σκληρά όσο η ίδια η ζωή. Κάποιες φορές η ζωή θα σας ρίξει κάτω και θα σας κρατήσει εκεί, εφόσον το επιτρέψετε. Όμως, το σημαντικό δεν είναι το πόσο δυνατά μπορεί η ζωή να σας χτυπήσει, αλλά το πόσα σκληρά χτυπήματα μπορείτε να αντέξετε και να συνεχίσετε να προχωράτε προς τα εμπρός. Αυτό είναι η πραγματική δύναμη. Και αυτό είναι που που κερδίζει τη μάχη της ζωής.
«Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.» – Τίποτα δεν είναι καλό ή κακό, το μυαλό μας τα κάνει να φαίνονται έτσι. Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ανεξαρτήτως των όποιων δυσκολιών αντιμεωπίζετε. Το μεγαλύτερο μέρος της ευτυχίας ή δυστυχίας, δεν εξαρτάται από συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά από την οπτική γωνία που βλέπετε τα πράγματα, και τη διάθεση σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου