Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Πριν λίγες μέρες ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης, το βρετανικό περιοδικό New Statesman,σε αντίθεση με τα όσα υποτιμητικά έχουν γραφεί από το γερμανικό Focus,κάνει αναφορά στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς μίμηση!
Δεν αναφέρεται σ΄εκείνους τους πολιτικούς που δίνουν παραδείγματα δυσφήμισης με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, αλλά στον ελληνικό λαό που δίνει παραδείγματα αντίστασης. Καλεί μάλιστα τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να αντισταθούν εκ των προτέρων στο όποιο ενδεχόμενο παρέμβασης του ΔΝΤ στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τους.
«Η Ελλάδα είναι ο μικρόκοσμος ενός σύγχρονου πολέμου που μπορεί να μην ονομάζεται ταξικός, αλλά σπέρνει τον πανικό σε όλους τους φορείς του κεφαλαίου...", αναφέρεται σε άρθρο του περιοδικού, με τον τίτλο: "Η κρίση που οδήγησε στη "σωτηρία" της Ελλάδας».
Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος του New Statesman υποστηρίζει ότι "αυτό που συνέβη με την Ελλάδα είναι επικού μεγέθους κλοπή", και εκφράζει την εκτίμηση ότι η χώρα μας είναι μισητή για την αντίσταση που προβάλλει, αναφερόμενος προφανώς στις κοινωνικές αντιδράσεις για τα οικονομικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν.
Δείτε το θέμα http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου