Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

KATYN: ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Σήμερα, τα ρωσικά ΜΜΕ, μετέδωσαν την είδηση ότι η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα), υιοθέτησε σε πρώτη ανάγνωση μια απόφαση με την οποία αναγνωρίζει τη σφαγή χιλιάδων Πολωνών από τη NKVD, τη σοβιετική πολιτική αστυνομία, στο Κατίν, ως έγκλημα που διέταξε ο Στάλιν.

Πριν λίγους μήνες, το επίσημο ρωσικό κράτος δια στόματος Πούτιν, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από την Πολωνία και όλη την ανθρωπότητα για το έγκλημα στο ΚΑΤΙΝ, ενώ με απόφαση του πρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντ. Α. Μεντβέντεφ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των πρωτότυπων σχετικών εγγράφων. Μεταξύ των επτά εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, υπάρχει σημείωμα του αρχηγού του NKVD του Λαυρέντι Μπέρια, που φέρει την υπογραφή του Στάλιν, όπου προτείνεται η εκτέλεση των αιχμαλώτων Πολωνών αξιωματικών.

Στην Ελλάδα όμως συνέβη το απίστευτο! Παρότι οι Ρώσοι το παραδέχθηκαν, τα σκληρά παιδιά του Περισσού, το ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ!!! Λες και μόνο αυτοί κατέχουν την ιστορική αλήθεια! Κατηγορούν μάλιστα τους Ρώσους ότι παραδίδουν τη σοβιετική εποποιία κατά του χιτλερισμού και άλλα πολλά.
Για λόγους δεοντολογίας σας παραπέμπουμε σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4951335&publDate=15/2/2009

λιθο...Βόλος


Katyn Του Κωστα Βαξεβάνη.

Το Σεπτέμβριο του 1939 οι στρατιές του Χίτλερ εισέβαλαν στην Πολωνία. Ήταν το ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Σοβιετική Ένωση του Ιωσήφ Στάλιν, υλοποιώντας ένα κρυφό πρωτόκολλο του Συμφώνου μη επίθεσης με την Γερμανία εισβάλει από Ανατολικά στην Πολωνία. Η Πολωνία βρίσκεται σε διπλή κατοχή. 22.500 αξιωματικοί του πολωνικού στρατού οι οποίοι αιχμαλωτίζονται, εξαφανίζονται. Όταν η Σοβιετική Ένωση μπήκε στον πόλεμο κατά της Γερμανίας, οι χιτλερικοί κατηγόρησαν τον Στάλιν για την εκτέλεση των αξιωματικών. Η Σοβιετική Ένωση απάντησε πως ήταν ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα της Χιτλερικής Γερμανίας.
Το μόνο βέβαιο ήταν πως στην περιοχή του Κατίν, βρέθηκαν 22.500 σκελετοί σε ομαδικούς τάφους. Οι εκτελεστές τους είχαν σκοτώσει, έναν προς έναν με μια σφαίρα στον αυχένα.
Το έγκλημα του Κατίν έμεινε στο σκοτάδι. Όπως και οι δολοφόνοι. Η Πολωνία πέρασε στο Ανατολικό μπλοκ και κανένας, ούτε και οι δυτικοί αντίπαλοι της Σοβιετικής Ένωσης δεν είπαν ποτέ τίποτα για το έγκλημα.
Ο Αντρέι Βάιντα, ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολωνός σκηνοθέτης, του οποίου ο πατέρας εκτελέστηκε στο Κατίν, με μια ταινία του που βγαίνει τώρα στους ελληνικούς κινηματογράφους, κατηγορεί τους Ρώσους για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει αποκαλύπτοντας την πραγματική ιστορία. Ο Λεχ Βαλέσα, σε μια συνέντευξή του στον Κώστα Βαξεβάνη, αποκαλύπτει τι περιείχαν οι φάκελοι της KGB που του παρέδωσαν Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν για την υπόθεση. Ευθύνονται οι Σοβιετικοί και ο Στάλιν προσωπικά για το έγκλημα; Τα απόρρητα έγγραφα με τις αποφάσεις του ΚΚΣΕ για το Κατίν και οι εισηγήσεις του τρομερού Λαυρέντη Μπέρια.
Γιατί ο Τσώρτσιλ αρνήθηκε να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα;
Η Ιστορία για μια ακόμη φορά γράφτηκε σε κλειστές, άγνωστες σκοτεινές σελίδες. Ένα μεγάλο έγκλημα και μια μεγάλη αποκάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου