Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ DNA ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.

Έρευνα για τη γονιδιακή σχέση Μακεδόνων, Σλάβων και Σκοπιανών µε τους αρχαίους Μακεδόνες, ξεκίνησε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στο Πανεπιστήµιο Ουάσινγκτον του Σιάτλ, κ. Γιώργος Σταµατογιαννόπουλος.

Αγανακτησμένος με την αυθαίρετη «παραποίηση» που παρατηρείται στο Διαδίκτυο σχετικά µε την καταγωγή των Μακεδόνων, αντιδρά : «Το Διαδίκτυο είναι αυτό που "διαχειρίζεται" και διδάσκει την παγκόσµια Ιστορία. Αν δηµοσιεύει κάποιος επιστηµονικές εργασίες µόνο στα ελληνικά, είναι άχρηστο. Πρέπει να δηµοσιεύει και στα αγγλικά. Σήµερα – δυστυχώς– υπάρχει ΜΙΑ γλώσσα, όπως στους ελληνιστικούς χρόνους που ήταν τα ελληνικά. Οι Ελληνες είµαστε φουσκωµένα µπαλόνια. Δεν κάνουµε τίποτα».
Ο έλληνας καθηγητής γνωρίζει ότι τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πολυδάπανες και χρονοβόρες αλλά πρέπει κάποτε να γίνουν!
«Πρέπει να προλάβουµε» λέει ο καθηγητής. «Σε λίγα χρόνια θα έχουµε τόσο αναµειχθεί, που δεν θα βγαίνει πλέον άκρη. Πρέπει να διαφυλάξουµε – έστω στο εργαστήριο – τη γενετική ιδιοµορφία των πληθυσµών. Και των ελληνικών», δηλώνει στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» και προσθέτει: «Για να µελετηθεί το γονιδίωµα του Φιλίππου π.χ., απαιτούνται 5-10 εκατοµµύρια δολάρια. Κι εγώ δεν έχω ούτε τόσο χρήµα ούτε τόσο χρόνο»!
Σε οµιλία του στην Ακαδηµία Αθηνών µε θέµα «H καταγωγή των Μακεδόνων - Ιστορία, γενετική και το Διαδίκτυο» ο έλληνας γενετιστής έθεσε ερωτήµατα και, µε βάση τα πρώτα αποτελέσµατα των συγκριτικών ερευνών σε επίπεδο γενετικού υλικού, έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:

Είναι οι Σκοπιανοί Σλάβοι;

«Οι Σκοπιανοί, οι Ρώσοι, Πολωνοί, Ουκρανοί (αλλά και Σέρβοι, Βόσνιοι, Βούλγαροι) αποδείχτηκε πως έχουν κοινά γενετικά χαρακτηριστικά».

Είναι Σλάβοι, εξελληνισµένοι, οι Μακεδόνες;

«Κατηγορηµατικά όχι. Εχουν παρόµοιες συχνότητες γενετικών πολυµορφισµών µε Τούρκους και Ιταλούς, όχι όµως µε τους Σκοπιανούς. Υπάρχουν πλέον ισχυρότατες ενδείξεις ότι η λεγόµενη ινδοευρωπαϊκή φυλή έρχεται από την Ανατολή κι όχι από τον Βορρά. Οι Έλληνες είµαστε Ανατολίτες. Και τα περί καθαρότητας της ελληνικής φυλής είναι ανοησίες».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου