Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ...ΟΝΕΙΡΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ...


Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτως στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που ήταν να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων και της συνεχούς αναβλητικότητας που υπήρχε από την πλευρά της χώρας μας, στην...εξέλιξη των έργων. Αυτό που δυσαρέστησε τη ΔΕΜΑ και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για να προχωρήσει στην αφαίρεση των αγώνων από τη χώρα μας ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είχε υποσχεθεί ότι οι αγώνες θα γίνονταν στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, τελικά λόγω κόστους, έμεινε στα σχέδια και προτάθηκε από την Ελλάδα, η φιλοξενία των αθλητών να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.
Μάλιστα, η χώρα μας είχε ειδοποιηθεί από τον περασμένο Απρίλιο ότι λόγω των καθυστερήσεων η διοργάνωση "ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί" και ζητούσε πρόοδο στα έργα μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες, κάτι που προφανώς δεν έγινε.
Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2013 και το κόστος της διοργάνωσης υπολογιζόταν σε 135 εκ. ευρώ.

Σχόλιο λιθο...Βόλου: Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν έπρεπε να χαθούν. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κάκιστη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς, όφειλαν να υποστηρίξουν μια εναλλακτική πρόταση με λιτό προϋπολογισμό, μα κυρίως πειστική πρόταση.
Χάθηκε λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας και όχι του Βόλου και της Λάρισας, αφού πέρα από τις προοπτικές τόνωσης της απασχόλησης και την όποια διεθνή προβολή, θα ενισχύονταν η τοπική οικονομία.
Όσο για την αξιοπιστία της χώρας μας που προσπαθεί να εμπεδώσει στους διεθνείς κύκλους ο Πρωθυπουργός, υπέστη ένα ακόμα , μικρότερης εμβέλειας ίσως, καίριο πλήγμα.

Καληνύχτα.

2 σχόλια:

  1. καλως σε βρηκα. λυπαμαι για τους μεσογειακους και μιας και καταγομαι απο την μαγνησια, θεωρω οτι δε καναμε και πολλα ,
    τα ονειρα κοστιζουν ακριβα αλλα θελουν και πολλη δουλεια
    ας μαθουμε απο το παθημα μας
    απο δω και περα τιποτα να μην θεωρειται δεδομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν υπήρχε "εναλλακτική πρόταση με λιτό προϋπολογισμό", αφού το κόστος του Μεσογειακού Χωριού (που ήταν και η βασική αιτία της απώλειας) ήταν απαγορευτικό για τη κυβέρνηση. Η εναλλακτική πρότασή της για πολυτελή "κρουαζιερόπλοια", μπορεί ίσως να ακούγεται εντυπωσιακή σε κάποιους, αλλά μόνο γέλια προκάλεσε στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, που θεωρεί (δικαιολογημένα) ότι δεν μπορεί ένα πλωτό μέσο να προσφέρει την ασφάλεια και τις ανέσεις ενός Μεσογειακού Χωριού.
    Το ήδη έτοιμο (αλλά εγκαταλειμμένο) Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας, δεν "έπαιζε" καν σαν εναλλακτική, αφού έπρεπε να αλλάξει ο "φάκελος", που στην ουσία σήμαινε να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής... πράγμα που τελικά έγινε, αλλά όπως ήταν φυσικό δόθηκε σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα (μέχρι χθες η Ισπανία ήταν το φαβορί... ακόμα δεν έχω μάθει νεότερα για τη τελική απόφαση).
    Είναι ΚΡΙΜΑ αμ΄τι άλλο, να χάνονται τέτοιες ευκαιρίες που θα έδιναν στη χώρα μέρος της χαμένης της αξιοπιστίας στο εξωτερικό. Αν οι κυβερνώντες το έβλεπαν σαν "ευκαιρία επένδυσης", τότε ίσως είχαμε κάποιες ελπίδες... αλλά οι "επενδύσεις" εμπεριέχουν ρίσκο που δεν ήθελαν να πάρουν... ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή