Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ATENISTAS Ή ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.... "HELLANISTAS";

 Της Σοφίας Πολύδωρα

H φωτογραφία είναι των Minoistas
Εξαπλώνονται οι Atenistas ανά την Ελλάδα και… αν και αλλάζουν όνομα δεν αλλάζουν… χαρακτήρα!
Το μήνυμα ελήφθη από όλους τους νέους που ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργούν και διορθώνουν τα κακώς κείμενα στην πόλη τους.
Νέες, ανεξάρτητες ομάδες εθελοντών συντονίζονται, οργανώνονται και κανονίζουν πώς θα κινηθούν βελτιώνοντας την εικόνα, αλλά και τη καθημερινότητα του τόπου τους. Έχοντας την πολύτιμη στήριξη της «μητρόπολης» που πάντα θα βοηθάει την περιφέρεια, παρέχοντας τα μέσα, την τεχνογνωσία, αλλά και ό,τι άλλο χρειαστούν στα πρώτα τους βήματα, καθαρίζουν, φυτεύουν, βάφουν και ομορφαίνουν τα πάντα γύρω τους.
Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκαν οι ThessAlonistas, στον Πειραιά οι PireActive, στην Πάτρα οι Patrinistas και έπεται συνέχεια! Στα Ιωάννινα δραστηριοποιούνται οι Paguristas, στην Κερκυρα οι Kantunistas και στο Ηράκλειο Κρήτης οι Minoistas. Επινοούν πρωτότυπα και ευφυή ονόματα για τις ομάδες τους και αναρτούν στα blog τους τα νέα τους καλέσματα… Γιατί σε αυτό το εγχείρημα χωράνε οι πάντες.
Όλοι τους νέοι άνθρωποι με μεράκι και ζωντάνια, πήραν την πρωτοβουλία να μη μένουν άλλο άπραγοι και να κάνουν κάτι καλό για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την πόλη τους και τους συνανθρώπους τους. Οι δράσεις τους δεν περιορίζονται μόνο σε αισθητικές παρεμβάσεις, αλλά μέσω διαφόρων ενεργειών, στηρίζουν και τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις συγκεντρώνοντας αγαθά και τρόφιμα.
«Έτσι απλά μερικοί γνωστοί και μερικοί άγνωστοι μέχρι τότε συναντηθήκαμε και κάναμε κάτι που όλοι μας το είχαμε ανάγκη» λένε οι Kantunistas της Κέρκυρας και αποφασισμένοι ανακοινώνουν σε όλους μας ότι «Έτσι απλά θα μεγαλώνουμε αριθμητικά και θα πληθαίνουν οι δράσεις μας γιατί εμείς… θέλουμε να αλλάξουμε και παραστάσεις και νοοτροπία».
«Η ισχύς εν τη ενώσει» ας γίνει το σύνθημα δράσης και ας εξαπλωθεί «ο ιός» του εθελοντισμού και της  προσφοράς από στόμα σε στόμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου