Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΑ 19 ΜΟΥ, ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ.

Του Μάνου Κανδεράκη

Ίσως η ηλικία των 19, μου επιτρέπει ακόμα να βλέπω τη ζωή πιο ρομαντικά, και ίσως στην πορεία να αλλάξω, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ ανάγκη να αποτυπώσω αυτά που πιστεύω. Καθημερινά αναλύσεις επι αναλύσεων πάνω στην οικονομική κρίση, καθηγητές, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι. Λίγοι από αυτούς έθιξαν το γεγονός ότι πριν φτάσουμε στον οικονομικό αυτό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο -γιατί αυτόν βιώνουμε πλέον- ο πόλεμος θα γίνεται με κουμπάκια υπολογιστών όχι με όπλα, έχουμε χάσει κάθε μορφή αξίας και ιδανικού.
Όταν τον πλανήτη, τον κυβερνάει ο Μπερλουσκόνι και η Μέρκελ, όταν διαβάζω στο «Βήμα της Κυριακής» από γερμανό βουλευτή εκπρόσωπο σε θέματα οικονομίας του κόμματος «Αριστερά», ότι το βαρίδι στην ανάκαμψη της Ευρώπης είναι η πολιτική της Μέρκελ. Τα λόγια είναι περιττά, λοιπόν, όταν αυτή η γυναίκα με τον αρχιμαφιόζο ιταλό και τον τζόβενο Σαρκοζί μας έχουν βάλει στο παιχνίδι.
Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ένας ανελέητος αγώνας για τον αφανισμό του πολιτισμού μας, με αρχή τη γλώσσα μας και την ιστορία μας. Μα καλά, κανείς δε μπορεί να πει στον κύριο πρωθυπουργό και στην υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου ότι η ιστορία ενός έθνους σαν την Ελλάδα δεν είναι αναγκαίο κακό αλλά απαραίτητο να τη γνωρίσει ο καθένας;; Πού είναι όλοι αυτοί οι τηλεβουλευτές που μας ξεπουλάνε καθημερινά,να βγουν και να μιλήσουν;;
Τί με νοιάζει εμένα το μαύρο χρήμα της siemens, όταν με «πουλάνε» σαν άνθρωπο;
Όταν βλέπω αυτή την παγκοσμιοποίηση να με πνίγει καθημερινά, όταν βλέπω το 80% στο internet να χρησιμοποιεί greeklish, και να αναλώνεται σε αηδίες που του πλασσάρει η κίτρινη χαζοφυλλάδα που γράφουν μέσα οι κατίνες της κακιάς ώρας, και όταν οι νέοι της ηλικίας μου αγνοούν τον Χατζιδάκι και το Θεοδωράκη και σκορπούν τα λεφτά του μπαμπά στα κλαμπάκια και στα σκυλοτροφεία που ασκεί λειτούργημα η κάθε ιερόδουλη «καλλιτέχνις»!
Ας σταματήσει πια αυτός ο ξεπεσμός, ας ορθώσουμε ανάστημα, ας ανοίξουμε κανένα βιβλίο, ας ακούσουμε κανέναν πνευματικό άνθρωπο, ας ακούσουμε λίγο καλή μουσική, ας γίνουμε λίγοι καλύτεροι άνθρωποι, και μετά να αναλύσουμε γιατί μας λείπουν πέντε ευρώ από την τσέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου