Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ.

«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως το θέλεις. Τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…» Παραφράζοντας τον Καβάφη, ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος ήρθε στη Βουλή, για να καταψηφίσει το επείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, μια απόφαση που τον οδήγησε να βρεθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.«Είχε ορκιστεί στην οικογένειά του ότι θα πει ''όχι'' στο πολυνομοσχέδιο και έτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό…» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να πείσει τον Πρεβεζάνο βουλευτή να μην καταψηφίσει.«Εγώ το ξέρω εδώ και μερικές μέρες. Έχω δοκιμάσει τα πάντα να τον μεταπείσω. Σήμερα ήπια τρία χάπια για το στομάχι μου, αλλά έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για ηπειρώτικα κεφάλια» συνέχισε να λέει με παράπονο ο υφυπουργός.
«Κύριε Παπαχρήστο, θα βγείτε σε κανένα κανάλι;» τον ρώτησε ένας τηλεοπτικός συντάκτης.«Με είχατε καλέσει και χθες και μου λέτε αν θα βγω και σήμερα;» του απάντησε ο βουλευτής, κοιτάζοντάς τον με τρόπο απαξιωτικό για το όψιμο ενδιαφέρον.

3 σχόλια:

  1. Αραιά και που εμφανίζονται και κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές που δικαιολογούν αυτά...που κουβαλουν.Τα πρόβατα του ΠΑΣΟΚ, πως θα πάνε στις περιφέριές τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ για την τόλμη του την τελευταία έστω στιγμή!
    Όταν ψήφιζε το μνημόνιο δεν τάβλεπε?
    Μιά μέρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι οι κύριοι αυτοί στον Ελληνικό Λαό!
    Να λογοδοτήσουν και να κάτσουν στο σκαμνί με την κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας"
    Εχεις μάθει τους όρους του μνημονίου που αφορούν την εθνική ανεξαρτησία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Κάρυ,γνωρίζω τους όρους του μνημονίου και συμφωνώ ότι πρέπει να λογοδοτήσουν. Αν δούμε από μια άλλη οπτική γωνία το γεγονός της παραίτηση του βουλευτή, ίσως , λέω ίσως και ανεξάρτητα από τους λόγους που μπορεί να τον οδήγησαν σ΄ αυτή, να έχουν αρχίσει να ξυπνούν από το λήθαργο λόγω των ενοχών κάποιες συνειδήσεις. Εκτιμώ, ξέρω θα με χαρακτηρίσεις επιεική, ότι θα ξυπνήσουν και άλλοι από το λήθαργο. Κάποιοι άλλοι θα το κάνουν για να γλυτώσουν το σαρκίο τους. Σημασία έχει ότι η «επιστράτευση» ξεκίνησε και θα αρχίσουν οι «μάχες». Αν πετάξουμε τα κομματικά μας «ρούχα» και αν έχουμε σαν οδηγούς τον Κολοκοτρώνη, το Μακρυγιάννη κ.α, αγώνας θα είναι μακρύς, δύσκολος αλλά νικηφόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή