Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ - Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ.



Σύμφωνα λοιπόν με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς CPI 2010, η Διεθνής Διαφάνεια, κατατάσσει τη χώρα μας στην 78η θέση ανάμεσα στις 178 χώρες και μάλιστα παίρνει τον ίδιο βαθμό με την Κολομβία, το Λεσότο και την Κίνα. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι μας ξεπέρασαν χώρες όπως η Ρουάντα, η Γκάνα και το Σαλβαδόρ. Δε γίνεται φυσικά λόγος για τη θέση μας μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Είμαστε οι ουραγοί και σ΄ αυτό.
Η ευθύνη είναι συλλογική και αναλογική και ξεκινάει από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας. Η περαίωση και η πρόθεση νομιμοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων και των ημιυπαίθριων αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κρατικής διαφθοράς, αφού η ίδια η πολιτεία επιβραβεύει τους παράνομους.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα, αλλά δεν ωφελεί πλέον. Ντρέπομαι που είμαστε οι πιο διεφθαρμένοι πολίτες της Ευρώπης. Ντρέπομαι που η δικαιοσύνη στη χώρα μου δεν παρεμβαίνει στο βαθμό που θα επιθυμούσα για την πάταξη της διαφθοράς. Ντρέπομαι που αποχαυνωμένοι περιμένουμε κάποιον μεσσία να μας σώσει.
Ας κοιτάξουμε όλοι στον καθρέφτη μας και ας βγάλουμε τις μάσκες πίσω από τις οποίες κρυβόμαστε. 
Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σας μεταφέρω την αγωνία μου.

λιθο...Βόλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου