Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» έλεγε ο αείμνηστος ηθοποιός Δήμος Σταρένιος υποδυόμενος το συνεργάτη των κατακτητών στην ταινία «Η Χαραυγή της νίκης». Περίπου σ’ αυτό το κλίμα η κυβέρνηση υποδέχεται την Άγκελα Μέρκελ «ηγέτη μιας φίλης χώρας και ισότιμου εταίρου» σύμφωνα με τα νεοελληνικά του πρωθυπουργού μας. Τόσο φίλη που στρώνουν ανοιχτά και ξεδιάντροπα το δρόμο για να μπει η χώρα «στο γύψο» με την «απαγόρευση των συναθροίσεων στην πόλη των Αθηνών».
Αν πιστέψουμε το φιλικό στην κυβέρνηση Τύπο, η Μέρκελ κομίζει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα. Όλο το μνημονιακό μπλοκ έχει χαιρετίσει ως θετική την επίσκεψή της Γερμανίδας Καγκελαρίου και ορισμένοι την εγκαλούν γιατί δεν επισκέφτηκε νωρίτερα τη χώρα. Τι κρύβουν ή μάλλον το λένε έμμεσα «γλυκαίνοντάς» το; Η Μέρκελ έρχεται ως επικυρίαρχος και ηγεμόνας της «Ελλάδας Οικονομικής Ζώνης» και αξιώνει να βάλλει πλήρως στο χέρι το δημόσιο πλούτο της χώρας. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς με τους συνεργάτες του αυτό που ετοιμάζουν για να παρουσιάσουν πρώτο είναι η λίστα με τις «ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές».
Το σκηνικό είναι ανάλογο των υπόγειων συνεννοήσεων Σημίτη Σρέντερ, με τις οποίες η τότε γερμανική κυβέρνηση έβαλε στην ευρωζώνη την Ελλάδα και ως αντάλλαγμα η Γερμανία εξασφάλισε εκτός όλων των άλλων και παραγγελίες μαμούθ για εξοπλιστικά προγράμματα. Πέρα βεβαίως απ’ την υπαγόρευση της εξωτερικής πολιτικής που θα ασκούσε η χώρα μας στην περιοχή. Αυτή είναι η αλήθεια και υπονοείται στη Bild που γράφει ότι «Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο στην Ελλάδα πέρα από την πικρή αλήθεια ότι η Αθήνα θα είναι αντάξια νέας χρηματικής βοήθειας, όταν τηρήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις της».
Επιπλέον η Μέρκελ κάνει μια κίνηση με καθαρά Γεωπολιτική σημασία. Θέλει την Ελλάδα στο ευρώ (ως μια αποικιοκρατούμενη χώρα της λιτότητας και της μαζικής εξαθλίωσης των ιθαγενών) γιατί εξασφαλίζει ζωτικό χώρο στην περιοχή που βρίσκεται υπό ανάφλεξη, (πχ διένεξη Τουρκίας Συρίας με τη Ρωσία να καραδοκεί). Αυτό που ίσως διαφεύγει της προσοχής πολλών είναι ότι η Γερμανία θέλει να στείλει και ένα μήνυμα προς τους Κυπρίους, την ώρα που ο Χριστόφιας δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπογράψει μνημόνιο που θα προβλέπει λιτότητα, μειώσεις μισθών και ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσφατα με μια δήλωσή του βόμβα, είχε αναφέρει ότι δεν έχει νόημα η παραμονή στο ευρώ αν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ τόνισε ότι δεν βοήθησε την Κύπρο ούτε οικονομικά αλλά ούτε και στην επίλυση της κατοχής του βόρειου τμήματός της απ’ την Τουρκία.
Μήπως στις συμφωνίες της ελληνικής πλευράς είναι και η άσκηση πιέσεων στη Λευκωσία για να μπει και αυτή η υπό γερμανική κηδεμονία; Μήπως θα γίνει πράξη η ένωση υπό την αιγίδα όμως της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης;
ΥΓ: Ο προσεκτικός παρατηρητής της ιστορίας θα έχει σίγουρα κατά νου ότι η κυπριακή τραγωδία συνδέεται με τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Σίγουρα δε μπορεί παρά να αναρωτηθεί αν έχει σχέση με τα οικονομικά και γεωπολιτικά σχέδια του γερμανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, το κλίμα των ημερών περί εκτροπής, πραξικοπημάτων κλπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και την απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων τη μέρα της επίσκεψης Μέρκελ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου