Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ω(ΡΙ)ΜΟΤΗΤΑ;

Του Γιάννη Πανούση.

Καταβάλλω, σε τακτά χρονικά διαστήματα,
το αντίτιμο της παρουσίας μου

Μ. Ψωμά-Πετρίδου, Ζην


Από τη μία πλευρά χαίρομαι που τον τελευταίο καιρό οι πολιτικοί του κεντρο-σο(ϊ)σιαλισμού επανέφεραν στο λεξιλόγιο τους τη λέξη «πατρίδα» (την οποία είχαν επί χρόνια χαρίσει στους Ελληναράδες). Από την άλλη αυτή η εμμονή των (αστράτευτων; κοσμοπολιτών; φραγκολεβαντίνων;) κυβερνητικών να σώσουν την πατρίδα (ή μήπως την «παρτίδα τους»;) δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από καταδίκη για αναξιότητα και πολιτικό εξοστρακισμό όσων υπηρέτησαν τον εαυτό τους (και την παρέα τους) και όχι τον Ελληνισμό.
Αφού επαγγέλλονται τη διαφάνεια (ελπίζω να εννοούν και τη δική τους και όχι μόνον των άλλων) καιρός είναι να μας ενημερώσουν για ορισμένα φιλοπάτριδα ζητήματα:
- Ποιοί (ονομαστικά) υπουργοί εξέδιδαν νόμους και υπέγραφαν αποφάσεις με τις οποίες χορηγούσαν προνόμια σε ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ και πόσες φορές εξελέγησαν οι εν λόγω ακριβώς επειδή λειτουργούσαν έτσι; Σε αυτούς τους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματεύς, προέδρους οργανισμών να επιβληθεί ειδικό τέλος πελατειασμού 10% επί του συνόλου των αποδοχών τους επί όλα τα χρόνια που έβγαιναν βουλευτές μ’ αυτό το τρικ.
- Ποιοί (ονομαστικά) υπουργοί διόριζαν ψηφοφόρους-δημότες της εκλογικής τους περιφέρειας και πόσους; Σ’ αυτούς τους «δημόσιους» (;) λειτουργούς να επιβληθεί κεφαλικός φόρος, δηλαδή 1% για κάθε παρανόμως, παρατύπως, ασκόπως προσληφθέντα συγγενή και φίλο τους.
- Ποιοί (ονομαστικά) πολιτικοί και πολιτευόμενοι κρύβονται πίσω από τα κυκλώματα της αθλητικής διαφθοράς, της μιντιακής διαπλοκής ή της κερδοσκοπικής επιρροής; Σ’ αυτούς τους «πατριώτες», που σίγουρα θα ψηφίσουν τη σωτηρία της χώρας (δια του Μεσοπρόθεσμου), καλά θα είναι να επιβληθεί η υπέρ της πατρίδας δήμευση της περιουσίας τους.
Αν η κυβέρνηση θέλει να βρει χρήματα ας ψάξει καλύτερα τα μαύρα ταμεία (πιθανόν και τα δικά της) κι ας αφήσει τις ηθικολογίες και τη συμπόνια της.
Κανείς έλληνας δεν αισθάνεται συμ-πατριώτης με αυτό το σύστημα εξουσίας που κυβερνά την Ελλάδα σαν ιδιοκτησία (λόγω τίτλων τιμής ή χρησικτησίας) χωρίς να χάνει ποτέ τίποτα.


ΥΓ.: Τα περί τανκς (όπως και να ειπώθηκαν) δεν φοβίζουν, εξοργίζουν. Ως γνωστόν « ερπύστριες» έχουν και οι εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου