Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙ ΕΣΥ, COMANDANTE CASTRO?

Σεβαστέ μας Φιντέλ, τι ΄ταν αυτό που πέταξες, στα καλά του καθουμένου ; Τι ανακατωσούρες και τι ανατροπές φέρνεις, τώρα στα γεροντάματα και σε τι σκοτούρες βάζεις τους, μέχρι χτες ανά τον κόσμο, ευλαβείς και πιστούς συνοδοιπόρους σου ;
Μα καλά, άρκεσε η παραμονή σου εκτός δράσης και εξουσίας, ένα με ενάμισι χρόνο, για να διαπιστώσεις την αναποτελεσματικότητα του οικονομικού συστήματος της Κούβας, της σοσιαλιστικής Κούβας, της κομμουνιστικής Κούβας, της μοναδικής όασης – για κάποιους – μέσα στο στυγνό καπιταλιστικό σύγχρονο κόσμο ;
Κι όμως, αυτό το νέο πλήγμα κατά του μοντέλου του υπαρκτού σοσιαλισμού, έχει μια ουσιώδη διαφορά από τα προηγούμενα. Εδώ, στην Κούβα, το χτύπημα δεν έρχεται από κάποιους διαδόχους των φορέων της επανάστασης, από κάποιους επίγονους, αλλοτριωμένους από τα θέλγητρα της Δύσης, (τύπου Γκορμπατσώφ κλπ) και ξεπουλητές, στη συνέχεια, των ιδεών, των κατακτήσεων και των δημιουργημάτων των ηγετών που προηγήθηκαν. Εδώ, η αμφισβήτηση έρχεται κατευθείαν από τον επαναστάτη, τον αντάρτη, τον Πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο.
Γι αυτό, αυτή τη φορά, πρόκειται, μάλλον, για το τελειωτικό χτύπημα !...
Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά και διάφορα, σε σοβαρό και σε χιουμοριστικό ύφος, που να συμπεριλαμβάνουν και τους εντόπιους, επιμένοντες, εραστές του σταλινισμού, πλην όμως και για λόγους συναισθηματικής φόρτισης – οι νίκες του καπιταλισμού ποτέ δεν θα μας χαροποιήσουν – και για λόγους σεβασμού στα θύματα του αγώνα για το ιδεώδες του σοσιαλισμού, δεν θα το κάνουμε.
Ας ελπίσουμε πως αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνουν οι απαραίτητες, καινούργιες, συνθέσεις, προκειμένου να προκύψει ένα νέο μοντέλο αντικαπιταλιστικής δράσης και πράξης, μέσα από συμπλεύσεις και συμμαχίες ευρύτερων ιδεολογικών και πολιτικών σχημάτων.

Υ.Γ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως με αφορμή τις …ανατρεπτικές απόψεις του Φιντέλ Κάστρο, για το οικονομικό μοντέλο της Κούβας κι όχι μόνο, δεν θα σπεύσουν ορισμένοι να παρουσιαστούν «βασιλικότεροι του βασιλέως» και να ξεθάψουν, από τα υπόγεια των μεγάρων τους, τα υλικά και τα εργαλεία για την κατασκευή της πασίγνωστης κόκκινης λάσπης, περί «δάκτυλου μυστικών υπηρεσιών», περί «ακαταλόγιστου λόγω ασθένειας» κ.α. και ν΄ αρχίσουν να την πετούν από τα πρωτοσέλιδα, τα ερτζιανά και τα παράθυρα !
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου