Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΒΟΛΕΣ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΠΑ.

Με το όπλο «παρά πόδα» αναμένει ο Περισσός τη δημοσιοποίηση από το Μουσείο Μπενάκη της «πολιτικής διαθήκης» της Ελλης Παππά , συντρόφου του Νίκου Μπελογιάννη , ο οποίος εκτελέστηκε το 1952 από το μετεμφυλιακό καθεστώς. Η είδηση ότι το μουσείο θα εκδώσει ως το προσεχές καλοκαίρι τα κείμενα που παρέδωσε η ίδια (το 1993 και το 1995) στον διευθυντή του κ. Αγγ. Δεληβορριά με τη ρητή προϋπόθεση να γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους μετά τον θάνατό της (απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο), ενεργοποίησε τα κομματικά ανακλαστικά.
Η δημοσίευση της επιστολής που συνόδευε μέρος του «φακέλου» της και η οποία συνιστούσε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά των σταλινικών μεθόδων στην άσκηση της κομματικής εξουσίας, προκάλεσε την (αναμενόμενη) αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο διά του εκπροσώπου του- και εκ των κεντρικών ιδεολογικών εκφραστών του Περισσού- κ. Μ. Μαΐλη απεφάνθη ότι «η Ελλη Παππά δεν έβγαλε σωστά συμπεράσματα από την πορεία του ΚΚΕ». Το «σήμα» που εξέπεμψε εμμέσως η ηγεσία του κόμματος προς κάθε κατεύθυνση- από τον Τύπο ως τους οικείους της- ήταν ότι όσα γράφονται και λέγονται, αλλά κυρίως όσα θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας με την έκδοση του πλήρους περιεχομένου της «πολιτικής διαθήκης», έχουν στόχο «να πλήξουν το ΚΚΕ».

Διαβάστε περισσότερα:   Το Βήμα

Σχόλιο λιθο...Βόλου: Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ φοβάται τις πολιτικές προεκτάσεις που θα λάβει η δημοσιότητα της «διαθήκης» και γιαυτό έσπευσε να χαρακτηρίσει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως «αντι-ΚΚΕ εκστρατεία».
Εκτιμώ ότι η Έλλη Παππά θα έχει την ίδια τύχη με όλους τους άλλους συντρόφους της. Θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, θα τη διαγράψει (μετά θάνατο !!!), θα την αποκηρύξει(μετά θάνατο !!!) και με μια ανακοίνωση στο «Ριζοσπάστη» θα τελειώσουν οι μπελάδες που τους άνοιξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου