Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ

Του Θανάση Δρίτσα*

Πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες και ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο προβληματίζονται γύρω από τη δυνατότητα, την οποία δίνει το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα σε δημιουργικές προσωπικότητες να αναλάβουν ηγετικές θέσεις στην επιστημονική κοινότητα και την πανεπιστημιακή ιεραρχία. Δυστυχώς πρόσφατες παρατηρήσεις και στατιστικές δείχνουν, ότι το εκπαιδευτικό σύστημα τείνει να απορρίψει χαρισματικά παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, φαντασία και πρωτότυπη σκέψη, ενώ αντίθετα τείνει να αναπαράγει μετριότητες με προγνώσιμα όρια επιδόσεων και εύκολη προσαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ψυχολόγος Bruce Charlton, εκδότης τού πρωτοποριακού περιοδικού «Ιατρικές Υποθέσεις» υποστηρίζει σε σχετικά πρόσφατο άρθρο του, ότι υπάρχει έλλειμμα δημιουργικής σκέψης στη σύγχρονη επιστήμη, διότι το ακαδημαϊκό κατεστημένο και η τυποποίηση των πανεπιστημιακών σπουδών δίνει δυνατότητα για ανέλιξη στην πανεπιστημιακή ιεραρχία σε μέτρια μυαλά, που όμως εργάζονται με πειθαρχία και ευσυνειδησία, είναι πειθήνια στην ιεραρχία και επιπλέον ευχάριστα και κοινωνικότερα σε σχέση με τις μοναχικές αλλοπαρμένες μεγαλοφυΐες. Ο Bruce Charlton υποστηρίζει τη χρήση τού δείκτη νοημοσύνης (IQ) για την επιλογή εκείνων των ατόμων, που θεωρητικά είναι ικανά να παράγουν πρωτοποριακές ιδέες και αποδεικνύει, ότι τα άτομα υψηλού IQ απομονώνονται από το εκπαιδευτικό σύστημα, επειδή πολύ συχνά έχουν αντικοινωνικές τάσεις και επιπλέον δεν πειθαρχούν στα δεδομένα τής ιεραρχίας.

Ακόμη ο καθηγητής Sir Ken Robinson, γνωστός για τις επιστημονικές μελέτες και τις διαλέξεις του πάνω στη σχέση τής δημιουργικότητας με την εκπαιδευτική διαδικασία, έχει καταλήξει, ότι η σχολική εκπαίδευση δεν βοηθά καθόλου στην προαγωγή των δημιουργικών παιδιών στις επιστήμες και τις τέχνες. Ο Sir Ken Robinson πιστεύει, ότι τα εκπαιδευτικά στερεότυπα τής τιμωρίας τού «λάθους» οδηγούν σε αποκλεισμό τής δημιουργικής φαντασίας και εμποδίζουν τους γονείς να αποδεχθούν, ότι τα παιδιά τους θα είναι ευτυχισμένα και δημιουργικά αν ακολουθήσουν αληθινές κλίσεις, που δεν ανταποκρίνονται στα κοινωνικά στερεότυπα τής επιτυχημένης καριέρας (βλ. καθηγητής πανεπιστημίου, γιατρός, δικηγόρος κ.λπ.).

Βέβαια, η άποψη του Bruce Charlton, που προαναφέρθηκε, επισημαίνει, ότι ακόμη και αν κάποιος νέος ανακαλύψει σε ποιόν τομέα είναι πραγματικά δημιουργικός, η πιθανότητα να βρεθεί σε μια ανάλογη τής ικανότητάς του θέση, π.χ. στην επιστημονική ιεραρχία, εξαρτάται από το πόσο θα είναι αρεστός και υπάκουος στους ανωτέρους του. Προηγούνται, λοιπόν, οι αρεστοί και όχι οι άριστοι.

Στον τόπο μας, που παραδοσιακά ανθεί ο φθόνος των αρίστων και λατρεύεται ως θεός η χρυσή και υπάκουη μετριότητα, η πλέον χαρακτηριστική κίνηση εκ μέρους τής εξουσίας υπήρξε (στις αρχές της δεκαετίας τού ΄80) η κατάργηση των προτύπων σχολείων, στα οποία φοιτούσαν τότε άριστοι μαθητές, που είχαν επιλεγεί μέσα από αδιάβλητες και αυστηρές εξετάσεις (βλ. Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή). Θα πρέπει να σημειώσει κανείς, ότι στα δημόσια αυτά πρότυπα σχολεία φοιτούσαν τότε δωρεάν προικισμένα παιδιά ανεξαρτήτως εισοδήματος. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρισματικά παιδιά επειδή (όπως συμβαίνει συνήθως στη χώρα μας) «δεν τα χωρούσε ο τόπος» έφυγαν για πτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και την κεντρική Ευρώπη και κατάφεραν με το έργο τους να πατήσουν στις κορυφές τής παγκόσμιας επιστημονικής πρωτοπορίας.

Στη συνέχεια, αφού ο τόπος εξόρισε τους άριστους και εξοβέλισε την ιδέα τής αριστείας ως δημόσιου αγαθού, οδήγησε στη μετριότητα και το σκοτάδι τη δημόσια μέση και ανώτατη εκπαίδευση. Τα όποια χαρισματικά παιδιά στη σημερινή Ελλάδα, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους θα πρέπει οπωσδήποτε να φοιτήσουν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, που σημαίνει, ότι ένας χαρισματικός φτωχός δεν έχει πλέον καμμία ευκαιρία. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για τους νέους από το να βγει και πάλι η σημαία τής αριστείας και τής δημιουργικότητας από το μαραγκιασμένο σεντούκι τής ελληνικής ιστορίας, κάπου εκεί μέσα θα είναι κρυμμένη, κάτω από τα σκονισμένα και άχρηστα κομματικά λάβαρα τής μεταπολίτευσης (kathimerini.gr).

(*) Ο κ. Θανάσης Δρίτσας είναι καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΘΗΝΑ


«Τη σκοτεινή εποχή, που το Βυζάντιο φρόντιζε να εκχριστιανίσει την Ελλάδα...»
Ένα σπάνιο κείμενο από το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου "Η ιστορία της Αθήνας", γραμμένο τη δεκαετία του ΄60.


 Η γελοιογραφία -σάτιρα της σημερινής εικόνας της Αθήνας- είναι από το εξώφυλλο του βιβλίου (εκδ. "Ερμής", 1999).

Επειδή οι νέοι χριστιανοί θέλανε με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν τον παγανισμό, δηλαδή την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων και να κάνουν όλους τους υπηκόους του Βυζαντίου χριστιανούς, άρχισαν να προσηλυτίζουν τους εθνικούς, όχι με χριστιανικά διδάγματα, αλλά με βία, με φόνους, με καταδιώξεις και με μαρτύρια.
Όσα αρχαία ελληνικά μνημεία είχανε γλιτώσει από τις βαρβαρικές επιδρομές, άρχισαν να γκρεμίζονται από τους φανατικούς χριστιανούς του Βυζαντίου. Χιλιάδες μελέτες και επιστημονικές παρατηρήσεις ή κάηκαν από αυτούς τους φανατικούς ή -επειδή δεν υπήρχε χαρτί- σβηνόντουσαν από τους καλόγηρους, που μεταχειριζόντουσαν το σβησμένο χαρτί, για να γράψουν προσευχές και χριστιανικά παραγγέλματα.
Επιπλέον αφού η πίστη στο Χριστιανισμό ήτανε τόσο πολύ ριζωμένη απαγορευόταν ακόμα και η εξάσκηση τού ιατρικού επαγγέλματος. Αν κανείς αρρώσταινε, περίμεναν να τον σώσουν με προσευχές και όχι με φάρμακα ή με θεραπεία ιατρική.
Συνέβαινε, όμως, πολλές γυναίκες πού είχαν αρρώστους τον άντρα τους ή το παιδί τους, να θυμούνται, ότι πολλές αρρώστιες θεραπευόντουσαν με ορισμένα βότανα. Αυτό ήτανε μια παράδοση, πού την έχομε ακόμα και σήμερα, όταν διατηρούμε του κόσμου τα βότανα για ορισμένες ασθένειες. Άλλωστε η φαρμακολογία και σήμερα επιστημονικά βασίζεται στη βοτανολογία, στα βότανα δηλαδή.
Οι «εθνικές» γυναίκες, λοιπόν, που δεν πίστευαν, δεν είχανε χωνέψει, ότι ο άρρωστός τους θα γινόταν καλά με προσευχές, ξεκινούσαν να πάνε στα χωράφια και να βρουν τα βότανα, που ξέρανε για να κάνουν καλά τους αγαπημένους τους. Επειδή, όμως, αυτό από το Χριστιανισμό απαγορευόταν, οι γυναίκες αναγκαζόντουσαν να βγουν για μάζεμα βοτάνων τη νύχτα.
Από το σημείο αυτό οι χριστιανοί φανατισμένοι πάντα και βλέποντάς τες να ψάχνουνε στο φως του φεγγαριού, τις χαρακτήρισαν για μάγισσες. «Φθάνει, λέει ο ιστορικός, θεαθή γυνή τις νύκτωρ πλησίον αρχαίων μαρμάρων ίνα χαρακτηρισθή ως αιρετική». Το αποτέλεσμα είναι, ότι χιλιάδες γυναίκες και κοντά σ΄ αυτές και οι δικοί τους, καταδικάσθησαν και κάηκαν ζωντανές σα μάγισσες, όλη αυτή τη σκοτεινή εποχή, που το Βυζάντιο φρόντιζε να εκχριστιανίσει την Ελλάδα...
Νίκος Τσιφόρος
              Πηγή

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ κα ΔΡΑΓΩΝΑ!!!

Εισαγγελική έρευνα για τη Δραγώνα-Δεν έχει σπουδάσει τίποτα και αποφασίζει για την Ελληνική μας γλώσσα και την παιδεία!!!

Για το πώς έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου, ενώ στερείται βασικού τίτλου σπουδών, όπως βεβαίωσε το ΔΙΚΑΤΣΑ. Επιστολή του προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπουργό Παιδείας και τι απάντησε.Με την κυρία Θάλεια Δραγώνα, την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ασχολείται η Δικαιοσύνη, έπειτα από ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Καλαμίδα, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» για το ότι η κυρία Δραγώνα εξελέγη...

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
H μεγαλύτερη κοτσάνα, από τις πολλές που ακούω τώρα τελευταία, είναι ότι «η δημοκρατία κινδυνεύει από το σύνθημα «να καεί η Βουλή», που φωνάζουν οι πολίτες όταν διαδηλώνουν και εκφράζει μια κατευθυνόμενη εν γένει απαξίωση του πολιτικού συστήματος, καλλιεργούμενη συστηματικά από κύκλους σκοτεινούς, ακραίους και περιθωριακούς». Κύκλους που «εχθρεύονται τη δημοκρατία και θέλουν να την καταλύσουν!». Οι ίδιοι, που διαδίδουν ή κηρύττουν αυτά, επισημαίνουν ότι είναι «άδικο να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και ότι εισερχόμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς με τις γενικεύσεις…».
Όλοι αυτοί που λένε τα παραπάνω, λησμονούν προφανώς ότι δεν έβαλε ο λαός όλους τους πολιτικούς στο ίδιο τσουβάλι, μόνοι τους μπήκαν: συγκαλύπτοντας και παραγράφοντας ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, κατασπαταλώντας ή καταληστεύοντας το δημόσιο χρήμα και πλούτο δικομματικά - διακομματικά και φυσικά (για να μην ξεχνιόμαστε) εξαπατώντας διαχρονικά τον ελληνικό λαό, που από όσα του τάζουν προεκλογικά, πράττουν πάντα τα ακριβώς αντίθετα.
Από την άλλη, θα θυμίσω ότι η περιρρέουσα και δημοφιλής άποψη ότι οι πολιτικοί είναι «κλέφτες», «ψεύτες», «λαμόγια» και «διεφθαρμένοι», δεν είναι καινούρια στη χώρα, τη συναντάμε και στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες (δες «Μαυρογιαλούρο» για παράδειγμα). Τη βρίσκουμε και πιο παλιά, ήδη από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821. Άρα, ας μην παριστάνουν τώρα τους έκπληκτους ή τους έντρομους οι προπαγανδιστές του παλαιοπολιτικού συστήματος, πως δήθεν κινδυνεύει η δημοκρατία από αυτές τις «καινοφανείς» απόψεις. Οι απόψεις αυτές μόνο σημερινές δεν είναι, πάντα υπήρχαν και με τους σημερινούς αμετανόητους πολιτικούς που έχουμε, μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν μαζί τους!
Εάν κινδυνεύει κάτι, δεν είναι η δημοκρατία, αλλά το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης του 1974, που μετάλλαξε το πολίτευμά μας από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε κοινοβουλευτική ολιγαρχία.
Για να το πω κι αλλιώς, δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε πραξικοπήματος, ούτε εμφάνισης ενός Μπερλουσκόνι αλά Γκρέκα. Αυτά τα λένε για να σας φοβίσουν, επειδή φοβούνται μην τους ανατρέψετε. Το μόνο που ίσως μπορεί να συμβεί, είναι να πάνε όλοι οι σημερινοί παλαιοκομματικοί (τόσο στην ηλικία, όσο και στη νοοτροπία) σπίτια τους. Όπως συνέβη και το 1909, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνταξιοδότησε τον παλαιοκομματισμό και έφερε νέους ανθρώπους στο πολιτικό προσκήνιο, νέους και φρέσκους, όχι απαραίτητα στην ηλικία, αλλά οπωσδήποτε στη νοοτροπία. Νέους ανθρώπους, όχι τυχαίους και γραφειοκράτες, αλλά άριστους και βαθύτατα πολιτικοποιημένους πατριώτες. Βεβαίως, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ένα μεγάλο προτέρημα: δεν ήταν ανασφαλής και ως τέτοιος ήξερε να επιλέγει τους αρίστους!
Το τέλος του παλαιοκομματισμού, όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί να είναι «κακό» και «επικίνδυνο» μόνο για τους πολιτικούς που τον υπηρετούν και τους λακέδες τους. Ο λαός και η πατρίδα μάλλον ανακουφισμένοι και κερδισμένοι θα βγουν από τον εξοστρακισμό όλων αυτών από τα δημόσια πράγματα.
Εάν λοιπόν με ρωτούσαν από ποιους κινδυνεύει η δημοκρατία, με βεβαιότητα και ειλικρίνεια θα έλεγα από τους παλαιοκομματικούς πολιτικούς! Από όλους αυτούς τους «πολιτικάντηδες» που εξευτέλισαν, διέσυραν, λεηλάτησαν, απαξίωσαν, διαπραγματεύτηκαν και στο τέλος ξεπούλησαν τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν μπορεί να κινδυνεύει από το λαό, αφού είναι ο λαός. Κινδυνεύει από εκείνους που, ενώ μας παραμυθιάζουν ότι είναι οι καταλληλότεροι και οι πλέον ειδικοί να μας κυβερνήσουν, είναι και οι αποκλειστικά υπαίτιοι για την κατάντια της Ελλάδας.
Μην ανησυχείτε, λοιπόν, συμπολίτες και μην παρασύρεστε από τα παπαγαλάκια της τρομολαγνείας! Εξάλλου, σε μια χώρα που έχει ήδη απολέσει εν μέρει την εθνική της κυριαρχία, είναι πρόκληση οι υπεύθυνοι αυτής της κατάντιας να κατηγορούν το λαό, ότι με το σύνθημα «να καεί η Βουλή» τίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατία.
Καμιά δημοκρατία δεν κινδυνεύει στην τελική, γιατί η δημοκρατία έχει ήδη καταλυθεί από την Τρόικα, από το ΔΝΤ! Το μόνο πράγμα που κινδυνεύει, είναι ο δουλοπρεπής παλαιοκομματικός τους μικρόκοσμος, που διέλυσε και υποδούλωσε την πατρίδα μας. Όταν, λοιπόν, ο λαός φωνάζει να «καεί η Βουλή», δεν απειλεί τη δημοκρατία, αλλά εκείνους που την ξεπούλησαν! Εξάλλου, δημοκρατία δεν είναι ποτέ τα ντουβάρια κάποιας Βουλής, αλλά οι άνθρωποι!
 
http://www.blogpress.gr/

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Ρεπορτάζ : Γ. Λινάρδου - Μπ. Πολυχρονιάδης (από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Μια νέα στάση ζωής φαίνεται πως προκαλεί σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού η οικονομική κρίση. Εμπνευσμένη από την οικονομική δυσχέρεια, τη διαφθορά και τα σκληρά μέτρα, δανείζεται τον τίτλο από το περίφημο...
Πλήρες άρθρο...

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σε διακοπή λειτουργίας κάθε Σάββατο προχωρά από την επόμενη εβδομάδα το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Η εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη προέκυψε μετά την πεισματική στάση του Δήμου Βόλου να μην απομακρύνει τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου από το δρόμο μπροστά από το Μουσείο. Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους και προχωρούν στην αναστολή λειτουργίας του Μουσείου μέχρι να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι ο Δήμος Βόλου αγνόησε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Ιδρύματος και από τις 9 Μαΐου αποφάσισε η λαϊκή αγορά να λειτουργεί κάθε Σάββατο μέσα στη ζώνη προστασίας δυο αρχαιολογικών χώρων και του μουσείου!!! Έτσι το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε να κλείσει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας από τις 26 Ιουνίου και μέχρις ότου ο Δήμος Βόλου αποφασίσει ή υποχρεωθεί να εφαρμόσει τον ισχύοντα Αρχαιολογικό Νόμο 3028/2002.
Μαθαίνουμε ότι ο Δήμαρχοας αρνείται να μιλήσει στο τηλέφωνο με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος. Λίγο τον ενδιαφέρει που τον κατηγορούν ως παράνομο,λίγο τον νοιάζει που απαξιώνει ένα κόσμημα της πόλης. Δεν υποχωρεί βάζοντας τον εγωισμό του πάνω από όλα προκειμένου να μη φανεί αδύναμος.
Κατά τα άλλα, ο Δήμαρχος Βόλου κ Αλέκος Βούλγαρης ενοχλήθηκε από την αξιολόγηση που του έκανε το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας τον απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής ανεπαρκή, με πολλές εσωτερικές τριβές για να καταλήξει ότι με τόσο "θολωμένη εικόνα" δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης.Επί το λαϊκότερο: Αλέκο, άντε στο σπίτι σου.
λιθο...Βόλος

ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ!

- Κουίζ: ποιάς εθνικότητας είναι οι εικονιζόμενοι;
- Ευτυχισμένοι και εθνικά υπερήφανοι υπήκοοι του Δ.Ν.Τ., υποαμειβόμενοι υποψήφιοι άνεργοι, ασφαλιστικά κατατροπωμένοι, συνταξιοδοτικά «τελειωμένοι», με διαλυμένα νοσοκομεία και με την δημόσια περιουσία τής χώρας τους σε διεθνή πλειστηριασμό, σε στιγμές εθνικής ποδοσφαιρικής ανάτασης...
http://www.freeinquiry.gr/

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ
Τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας.
Αθήνα.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί το μέγεθος της θύελλας που έρχεται. «Ήταν δική μου επιλογή να τα τελειώσω όλα τώρα», δήλωσες και ξεπέρασες σε σκληρότητα ακόμα και το μνημόνιο, μετατρέποντας τη χώρα μου σε παράδεισο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Όλα τα ΔΕΝ που υποτίθεται ότι θα έλεγες, μετατράπηκαν σε «yes men ». Παρελαύνεις σε όλα τα κανάλια και ευρισκόμενος σε παράκρουση, αραδιάζεις του κόσμου τις αρλούμπες, στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς το Προεδρικό Διάταγμα, έκτρωμα.

Υπουργέ μου,
να φοβάσαι τη σιωπή των …ιθαγενών και τα πνιχτά τους χαμόγελα. Η γενιά των επτακοσίων ευρώ, με τη δική σου υπογραφή μετατράπηκε σε γενιά των πεντακοσίων ενενήντα δυο ευρώ. Η ρήξη από τα λόγια οδηγείται στην πράξη και θα σταλεί συστημένη σε σένα και τους εργοδότες. Η εποχή των νουθεσιών, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και όλα προδικάζουν μια σκληρή από εδώ και πέρα αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον υπό εξέγερση συνδικαλιστικό του κομμάτι.

Καταστρέψατε το μέλλον των παιδιών μας και δολοφονήσατε τα όνειρά τους. Οι…ιθαγενείς γνωρίζουν τη δυσκολία των πραγμάτων αλλά εκτιμούν ότι όλα θα είναι συναρπαστικά.
Καληνύχτα.
λιθο…Βόλος

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ!

Σήμερα κλείνεις τη συμφωνία και ταυτόχρονα τον κύκλο σου Ανδρέα. Καλός Δήμαρχος, πλέον, άντε και περιφερειάρχης !...
Το ασφαλιστικό είναι χρόνιο και ακανθώδες πρόβλημα, πέρασε από σαράντα κύματα, μελετήθηκε από …σαράντα επιτροπές, άλλαξε με …σαράντα νόμους και νομοσχέδια, έφαγε …τριάντα εννιά υφυπουργούς και υπουργούς : ο τεσσαρακοστός θάσαι εσύ !
Πίστεψες πως η όλη αναμπουμπούλα βοηθάει και ξετύλιξες τον αμοραλισμό σου, (αμοραλισμός : το ύστερο στάδιο του εκσυγχρονισμού…), σ΄ όλο του το μεγαλείο, επιλέγοντας τον μονόπλευρο και αδίστακτο σφαγιασμό, κάθε κατάκτησης και κάθε δικαιώματος, του έλληνα εργαζόμενου στην αξιοπρεπή σύνταξη !
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεις το «έργο σου», βάζοντας την ταφόπλακα στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, κόβοντας συντάξεις, προσθέτοντας χρόνια, αυξάνοντας εισφορές, (και μην τολμήσεις να βγεις και να πεις πως δεν τις αυξάνεις !...), κι ανοίγοντας το δρόμο για την επιδρομή των ιδιωτικών εταιρειών !
Δεν πάνε, παρά λίγοι μήνες, που τάλεγες διαφορετικά, ως προς τα αίτια των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού συστήματος, (για να μην πάω τι έλεγες κι εσύ και οι άλλοι σύντροφοι, πριν γίνετε κυβερνητικοί…). Η χρόνια λεηλασία των αποθεματικών του, οι τεράστιες απώλειες από την εισφοροδιαφυγή, ο πολυκερματισμός, με τα πολλά συμβούλια και τα πολλά έξοδα, η μη σωστή εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων, η δράση των κλεφτών και των λαμογιών !...
Όλα αυτά, πήγαν στράφι, ε ; Όλα ξεχάστηκαν και τα τρία ΔΕΝ, έγιναν τρία ΝΑΙ : στη μείωση των συντάξεων, (τι μείωση πετσόκομμα είναι !...), στην αύξηση των ορίων ηλικίας, (άντε και καλά 70 !...), στην αύξηση των εισφορών, (για 40 χρόνια πια !...).
Ανδρέα Λοβέρδο, μπορεί, εν μέρει νάταν γραφτό, πλην όμως συνετέλεσες κι εσύ, καθοριστικά, σ΄ αυτή την εξέλιξη:θάσαι, ο πρώτος «ψεύτης τσοπάνος», (ξέρεις εκείνος με το «λύκος στα πρόβατα»), που θα φαγωθεί, αυτός, από το «λύκο» κι όχι τα πρόβατά του !                                                

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΘΥΜΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΙΒΑΧΤΗ
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με πειράζει περισσότερο… H διαφθορά, η απάτη, η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η έλλειψη ηγετών, πραγματικά αναρωτιέμαι καθημερινά τι είναι αυτό που πραγματικά με ενοχλεί. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει πολλά. Έχουμε δει πολιτικούς να χρηματίζονται (όχι πως δεν το περιμέναμε), έχουμε δει απατεώνες να συγκαλύπτουν ο ένας τον άλλο, έχουμε δει νόμους με παραθυράκια για να ξεφεύγουν όλα τα λαμόγια. Έχουμε δει μέρα με τη μέρα να ξεπουλάνε τη χώρα μας, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Ακούσαμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οι εισηγήσεις τους οδηγούν τον κάθε 25χρονο, μετά από πολλά χρόνια σπουδών, να δουλεύει για επιχειρηματίες «λαμόγια» για 500 ευρώ! Φυσικά όλα αυτά χρήζουν μεγαλύτερης ανάλυσης και χρειάζεται πολύ μελάνι για να γραφτούν. Και πάλι όμως, δεν ξέρω τι είναι αυτό που με εξοργίζει πιο πολύ απ’ όλα. Μπορεί να είναι ότι από μικρός άκουγα πάντα μια φωνή που μου έλεγε να διαβάζω για να γίνω σπουδαίος, να κάνω πάντα το καλό, να πηγαίνω στην Εκκλησία κάθε Κυριακή, να έχω ευγενής τρόπους και να λέω την αλήθεια, γιατί αυτή τελικά κερδίζει. Μια φωνή που μπορεί να έβγαινε από διαφορετικά στόματα, είχε όμως πάντα τον ίδιο ήχο, την ίδια σπαστική μελωδία. Μια φωνή που με στοίχειωνε στα όνειρά μου και μετά βγήκε από το υποσυνείδητό μου και έγινε ο τρόπος ζωής που έπρεπε να ακολουθήσω!!!
Θυμώνω σήμερα που σπούδασα κάτι που δε μου αρέσει, αλλά με σκοπό να μου αποφέρει περισσότερα χρήματα. Θυμώνω που οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μου, αντί να με ξυπνήσουν, μού ‘λεγαν όλοι το ίδιο νανούρισμα. Θυμώνω με την Εκκλησία, που όλες οι διδαχές τους είναι παραμύθια για να τα πιστεύουμε εμείς, ενώ εκείνοι φορούν χρυσά ράσα. Θυμώνω με τους γονείς μου, που μου πρόσφεραν τα πάντα, αλλά δε φρόντισαν να μου προσφέρουν την εκπαίδευση που πραγματικά θα ήθελα και μια καλή ασφάλιση. Θυμώνω με τους πολιτικούς που μιλούν για θυσίες, ενώ οι ίδιοι φτιάχνουν τη μια βίλα μετά την άλλη και παραγεμίζουν τους λογαριασμούς τους. Θυμώνω με τους ηγέτες-υποχείρια της νέας τάξης πραγμάτων. Θυμώνω...
Η πικρή αλήθεια είναι ότι θυμώνω με τον ίδιο μου τον εαυτό. Θυμώνω με εμένα που δεν έχω τη δύναμη να πω ένα όχι σε όλα αυτά και δεν έκανα τίποτα μέχρι σήμερα. Θυμώνω που τους έκανα πλάτες για να παίξουν με τη ζωή μου και το μέλλον μου. Δηλώνω ένοχος, ψάχνω τη λύτρωση. Ελπίζω και πιστεύω ότι ο Μπερμάν είχε δίκιο όταν είπε «ότι το ζήτημα είναι πως εκεί που μια εποχή βλέπει χάος και έλλειψη συνοχής, μια μεταγενέστερη ή πιο σύγχρονη εποχή μπορεί να ανακαλύψει νόημα και ομορφιά». Ήρθε η ώρα μας, ήρθε η ώρα για τον ηγέτη-αλχημιστή, που θα μετουσιώσει την αδικία και τη διαφθορά σε κοινωνική δικαιοσύνη.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ 1925 - 1994

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο Μάνος Χατζιδάκις.Ας θυμηθούμε μια... "μικρή" Βιογραφία έτσι όπως την έγραψε ο ίδιος.


"Αδιαφορώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.
Πιστεύω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθείσες συνήθειές μας.
Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένος συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα."
Μάνος Χατζιδάκις

Tebie2
Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από την εκπομπή "Στην μηχανή του χρόνου"

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Ένα Βυζαντινό* σύμβολο ''δανείστηκαν " οι Οθωμανοί.
Από το λιθο...Βόλο.

 Ο όρος ημισέληνος στα Ελληνικά είναι λανθασμένος, αφού το σύμβολο δεν απεικονίζει «μισό» φεγγάρι, αλλά το ένα τέταρτο αυτού. Πιο σωστός θα ήταν ο όρος «αμφίκυρτος σελήνη».Στα τουρκικά, λανθασμένα, την ονομάζουν ως «φεγγάρι-άστρο» (ay yıldız), σαν να ήταν ολόκληρο φεγγάρι. Το σύμπλεγμα της ημισελήνου (δηλ. το μισοφέγγαρο και το άστρο) έχει βαθιά σχέση στο χρόνο με την Ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Κέρμα από το αρχαίο Βυζάντιο, στο οποίο διακρίνεται η λέξη ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ.

Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό το σήμα, είναι πανάρχαιο και το συναντούμε ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάτης. Το αρχαιότερο ελληνικό νόμισμα πάνω στο οποίο υπάρχει η ημισέληνος είναι νόμισμα από την Κάτω Ιταλία που χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ, το οποίο συναντούμε σε πολλές περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Έγινε σύμβολο της αρχαιοελληνικής πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου,το 341π.Χ, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.
Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί και αποκρούστηκε η επίθεση. Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.
Πολλούς αιώνες αργότερα και συγκεκριμένα τον 5ο αιώνα μ.Χ. ο αυτοκράτορας Αναστάσιος Ι (491-518 μ.Χ.), έκοψε νόμισμα που στη μια μεριά έχει την προτομή του αυτοκράτορα και στην άλλη την ημισέληνο. Στη συνέχεια και για πολλούς αιώνες συναντούμε την ημισέληνο με πολλούς τρόπους σε απεικονίσεις στο Βυζάντιο.
Όταν έφτασαν οι Σελτζούκοι και μετέπειτα οι Οθωμανοί στην περιοχή της Μικράς Ασίας, αντέγραψαν σε πάρα πολλά πράγματα το ανώτερο πολιτισμικά Βυζάντιο. Ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο.
Μέχρι τον 18ο αιώνα το τουρκικό εθνόσημο ήταν η απλή ημισέληνος, χωρίς το άστρο. Το άστρο με οκτώ ακτίνες προστέθηκε στο τέλος του 18ου αιώνα και μετατράπηκε σε πεντάκτινο στα μέσα του 19ου αιώνα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι Οθωμανοί όπως αντέγραψαν το Βυζάντιο σε διοίκηση, θεσμούς, μοντέλα σκέψης και χίλια άλλα πράγματα έτσι και η ίδια η σημαία τους ήταν ένα κλεμμένο βυζαντινό σύμβολο.
Σήμερα όσοι θέλουν να δουν την ημισέληνο σε βυζαντινά νομίσματα δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τις νομισματικές συλλογές των Ελληνικών Μουσείων αλλά ακόμα και σε Βυζαντινές τοιχογραφίες στη Λακωνία (χωριό Γεράκι κ.α.), όπου υπάρχει πεντακάθαρο σε ασπίδα του Αγίου Γεωργίου.
Ας γνωρίσουμε την ιστορία μας και ας πάψουμε να ανεχόμαστε τις ιστορικές αυθαιρεσίες των γειτόνων μας και να τους υπενθυμίζουμε ότι ενώ μας αποκαλούν «Γιουνάνηδες» δηλαδή Ίωνες, εξακολουθούν να κατέχουν την Ιωνία.


*Αρχαία αποικία των Μεγαραίων.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.

ΠΡΟΣ
Τους αξιότιμους διακαστικούς λειτουργούς.
Ενταύθα.

Αξιότιμοι δικαστικοί λειτουργοί,
Μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, οι νέοι δεν μπορούν να µπουν στην αγορά εργασίας, η οικονομική κρίση µας έχει κάνει όλους φτωχότερους κι εσείς, σ’ αυτή την περίοδο, διαμαρτύρεστε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει για 2 χρόνια την καταβολή των αναδρομικών που επρόκειτο να λάβετε εντός του Ιουνίου και τα οποία προέκυψαν µε βάση την απόφαση του Μισθοδικείου; Από πού να σας τα δώσει; Τι ζητάτε, να πληρώσουν τα αναδρομικά σας αυτοί που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες; Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αναδρομικές αυξήσεις την ώρα που μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες και εξαναγκάζεται να προσαρμοστεί σε µια εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα; Προαναγγέλλετε κλιμάκωση των αντιδράσεών σας “αν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της”. Πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, στη δεδομένη οικονομική συγκυρία είναι να σας καταβάλει τις αναδρομικές αυξήσεις; Έχετε καταλάβει – και λυπάμαι που το θέτω έτσι – ότι δανειζόμαστε ως χώρα για να πληρώσουμε τα χρέη µας; Θα µου επιτρέψετε να σας πω ότι, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα χαμηλότερα και πλέον αδύναμα στρώματα. Οι απαιτήσεις σας για καταβολή αναδρομικών είναι άκαιρες και επιεικώς αχαρακτήριστες.
Με εκτίμηση
λιθο...Βόλος

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ !

Οι βαθιές ρίζες του συστήματος εκμετάλλευσης, κάθε κοινωνικής ανάγκης, της διαφθοράς και της κλεψιάς, συντελούν στο να παρουσιάζονται ανυπέρβλητα εμπόδια στις απόπειρες αντιμετώπισης καταστάσεων, όπως αυτή με τις προμήθειες στα νοσοκομεία, καθώς και με τιμές των φαρμάκων.
Το τι γίνεται, χρόνια τώρα, στις προμήθειες ιατρικών και νοσηλευτικών υλικών και μηχανημάτων, έχει γραφτεί κατά κόρον κι έχουν αποκαλυφθεί πάμπολλες περιπτώσεις υπερκοστολόγησης, υπερτιμολόγησης κλπ, πράγμα που έχει οδηγήσει σε φαινόμενα τα ελληνικά νοσοκομεία να προμηθεύονται τα περισσότερα των υλικών σε τιμές, όχι διπλάσιες, αλλά πολλαπλάσιες εκείνων του εξωτερικού. (Μέχρι κι εδώ η Siemens είχε αλώσει τα πάντα !...).
Με το που άρχισε η προσπάθεια λήψης κάποιων μέτρων (αλλαγές στις διαδικασίες προμηθειών), να η αντίδραση : χωρίς υλικά τα νοσοκομεία !
Στο χώρο του φαρμάκου, ο ολιγοπωλιακός χαρακτήρας των επιχειρήσεων, καθόριζε ανέκαθεν τις τιμές, κατά το δοκούν, δηλαδή, κατά τις ορέξεις των μεγαλοβιομηχάνων. Οι δαπάνες για το φάρμακο είναι από τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας του ασφαλιστικού συστήματος : το σύστημα πλασάρει στον κοσμάκη, πολλά φάρμακα και σε υψηλές τιμές, με αποτέλεσμα τα δισεκατομμύρια να κάνουν χορό, αλλά στην αυλή κάποιων ολίγων !
Μόλις πάρθηκαν κάποια μέτρα περιορισμού της ανεξέλεγκτης χορήγησης και αποθήκευσης (στα νοσοκομεία) των φαρμάκων, καθώς και μείωσης των τιμών ορισμένων βασικών, ήρθαν αντίποινα : ελλείψεις φαρμάκων, κόψιμο της πίστωσης κ.α.
Στο κόλπο είναι, δυστυχώς, όλοι κι όχι μόνο οι μεγαλοβιομήχανοι, στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Είναι και οι διαχειριστές των νοσοκομείων, είναι και οι γιατροί (αυτοί κι αν είναι…), είναι και οι φαρμακοποιοί… Είναι όλοι !...
Οι βρωμιάρηδες της ενημέρωσης, σμίγοντας μ΄ όλον αυτόν τον συρφετό της διαφθοράς και της κλεψιάς, ωρύεται για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, παρουσιάζοντας δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν τα χειρουργεία τους και τις άλλες μονάδες τους. Τσιμουδιά για τα αίτια αυτής της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, κουβέντα για τα δισεκατομμύρια, που πέταξαν από τους ασφαλισμένους, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το κράτος και θρονιάστηκαν στις τσέπες και τους λογαριασμούς των λαμόγιων του συστήματος.
Όλα οφείλονται, στα «…πειράματα και τον ερασιτεχνισμό των αρμόδιων υπουργείων…», κατά τους απατεώνες, αφεντικά και παρακατιανούς, αλλά και τους συνοδοιπόρους τους, που σιγοντάρουν την αντίδρασή τους, είτε από ιδιοτέλεια, είτε από άγνοια και βλακεία !...

   Πηγή:  http://logoplokies.blogspot.com/2010/06/blog-post_13.html

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!

Του Τάκη Σπηλιόπουλου
Το φιάσκο της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, επιβεβαιώνει πως τίποτε σε αυτόν τον τόπο δεν άλλαξε και ούτε πρόκειται να αλλάξει. Ήταν μια ακόμη παρωδία, εν πολλοίς αναμενόμενη, που δεν προσέφερε τίποτε ούτε στην αποκάλυψη των ενόχων, ούτε στον τρόπο που αναζητούνται οι ευθύνες όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την κατακραυγή του κόσμου.
Πέντε διαφορετικά πορίσματα, όπως ακριβώς θα μπορούσε εκ των προτέρων να τα φανταστεί κανείς, καθώς δεν ξεφεύγουν ούτε κατά κεραία από την πεπατημένη και τους κανόνες που υπαγορεύει η λογική των κομμάτων, που ως γνωστόν απέχει παρασάγγες από την κοινή λογική! Γιατί η κοινή λογική άλλα λέει. Πως αφού τους ίδιους μάρτυρες εξέτασαν τα μέλη της επιτροπής, τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία διάβασαν όλοι, την ίδια δικογραφία πήραν στα χέρια τους, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πέντε διαφορετικές εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη και για το ποιος ευθύνεται!
Μπορείτε να φανταστείτε τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου να εκδίδουν πέντε διαφορετικές αποφάσεις για την υπόθεση που δικάζουν; Ο κάθε δικαστής που συμμετέχει στην έδρα, να υποδεικνύει διαφορετικούς ενόχους. Υπάρχει άραγε έστω και ένας που να εμπιστευτεί αυτό το δικαστήριο; Προφανώς όχι! Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι και πιθανότατα θα συμβεί αύριο και για το σκάνδαλο της Siemens.
Υπάρχει όμως κάτι ακόμη, που κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαδικασία να μοιάζει με θέατρο. Το δικαστήριο αν βρει ενόχους τους τιμωρεί, ενώ η βουλή ακόμη και αν βρει ενόχους, θα τους παραπέμψει σε μια άλλη επιτροπή, την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Αν η άλλη επιτροπή βρει ενόχους, με βάση το νόμο θα καλέσει τη βουλή να ψηφίσει εάν οι κατά πάσα πιθανότητα ένοχοι θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι. Και αν συμφωνήσουν οι υπόλοιποι βουλευτές τότε θα πάνε στο δικαστήριο! Με μια λεπτομέρεια όμως. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, καθώς δεν υπάρχουν αδικήματα αφού έχει ήδη επέλθει παραγραφή για όλα και για όλους.
Μια διαδικασία χωρίς νόημα, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα τιμωρίας των ενόχων! Το μοναδικό ζητούμενο ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας. «Όλα στο φως, όποιον και αν αφορούν, ακόμη και αν ματώσουμε», όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια ήταν μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν, ειδικά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, πως πήραν το μήνυμα. Πως έλαβαν υπόψη τους την γενικευμένη κατακραυγή της κοινωνίας και την αμφισβήτηση.
Τελικά όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει, όσοι υποστηρίζουν ότι οι μαζικές αποδοκιμασίες των διαδηλωτών κάθε τρεις και λίγο έξω από τη Βουλή, ποτέ δεν έφτασαν στα αυτιά των πατέρων του έθνους, έχουν δίκαιο. Εκτός και αν απλώς, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Δυστυχώς το δεύτερο μοιάζει πιθανότερο.

GEORGE CARLIN-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Από το λιθο...Βόλο.
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο ανεξάρτητος κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου και την κοινοποίησε στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να επεξεργαστούν την πρότασή του και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό ή απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη τα εξής:
1.Να καταργηθούν τα γράμματα η και υ και να αντικατασταθούν από το γράμμα ι.
2. Να καταργηθεί το γράμμα ω και να αντικατασταθεί από το γράμμα ο.
3. Να καταργηθούν οι συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν το αι με το ε, τα ει, οι, υι με το ι, το αυ με το αβ, κ.α.
4. Να καταργηθεί το γγ και να αντικατασταθεί από το γκ.
5.Να καταργηθεί το τελικό ς και να αντικατασταθεί από το γράμμα σ.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας.

Ειλικρινά, αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που επικαλείται ο ευρωβουλευτής. Δεν είναι δυνατό με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια γλώσσας μας, να προτείνει τέτοιες αλλαγές. Δεν ξέρω αν υπάρχει δόλος ή πρόκειται για μια εκ των έσω ανθελληνική επίθεση. Η ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας είναι ιστορική ορθογραφία. Οι λαοί κ. Ματσάκη, επιθυμούν να έχουν ιστορικά ερείσματα για να τεκμηριώσουν την ιστορική τους συνέχεια ευρισκόμενοι μέσα στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης και όταν δεν έχουν τα εφευρίσκουν πχ ΗΠΑ, Σκόπια. Η γλωσσική συνέχεια αποδεικνύει την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους.
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τον ευρωβουλευτή, θα τολμούσε κάποιος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau – couto; Θα τολμούσε να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Erbschleicher – Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!
Μ΄ αυτά και με άλλα, έρχονται στο μυαλό μου οι δηλώσεις του Χενρι Κισιγκερ ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια είχε πει:
«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
Κύριε Ματσάκη είστε ανιστόρητος και επικίνδυνος. Περιοριστείτε στο ευρωκοινοβουλευτικό σας έργο και αφήστε την ελληνική γλώσσα να συνεχίσει την ιστορική της διαδρομή.

Μπλάνκο: κάνει τα στοιχεία… αόρατα!

Από το ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
Ήταν τόσο απλό! Η Siemens έσβησε ονόματα (πολιτικών και δημοσιογράφων;) από τη λίστα δωροληπτών του κωδικού 101000 με διορθωτικό blanco και τώρα πάει… χάθηκαν για πάντα! Δεν μπορούμε να τα δούμε…
Έξαλλος ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης, απέδωσε ευθύνες στους προηγούμενους (δικαιοσύνη και κυβερνώντες) που άφησαν και πέτρωσε το blanco όλο αυτό τον καιρό και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε τι γράφει από κάτω!
Εξαρχής, η όλη είδηση μου φάνηκε γελοία! Μετά αναρωτήθηκα: και εάν τα έσβησαν με blanco, τι έγινε; Εδώ η επιστήμη μπορεί να διαβάσει παλίμψηστα χειρόγραφα από την αρχαιότητα με τη χρήση τελευταίας γενιάς μηχανημάτων ακτινών Χ και φασματογράφων. Ακόμα και τους καμένους, καρβουνιασμένους παπύρους του Ερκολάνο από τη βιβλιοθήκη της αρχαίας πόλης, στη νότιο Ιταλία, μπορούμε πλέον να διαβάσουμε, χάρη σε μια τεχνολογία της NASA, βασισμένη στις υπέρυθρες ακτίνες, το blanco θα μας σταματήσει;
Το ξέρω, η σκέψη μου πήγε πολύ μακριά. Αντιθέτως, ο Γιώργος Τράγκας στο δελτίο του ALTER ήταν πιο… πρακτικός: «με λίγη βενζίνη φεύγει το μπλάνκο», σχολίασε και συμφώνησε μαζί του ο Νίκος Χατζηνικολάου!
Δεν ξέρω εάν η αλήθεια θα λάμψει με λίγη βενζίνη και τρίψιμο ή χάρη στην υπέρυθρη διαστημική τεχνολογία της NASA, ξέρω όμως ότι το παραμύθι με το blanco κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να το πιστέψει! Μπορεί να το πιστεύει ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, μπορεί να το πιστεύουν οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής, αλλά νοήμων άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις αποκλείεται!
Θα μου πείτε, τα μέλη της Εξεταστικής ή ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν είναι συντηρητές αρχαίων χειρογράφων για να γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάγνωσης ενός κατεστραμμένου κειμένου, ούτε ντετέκτιβ! Σωστό. Αλλά απ’ ό,τι γνωρίζω, ούτε ο Γιώργος Τράγκας (με την πρόταση βενζίνη και τρίψιμο), ούτε ο γράφων (με την τεχνολογία της NASA που προανέφερα) έχουμε κάποια από τις εν λόγω ειδικότητες για να γνωρίζουμε ότι το blanco δεν είναι εμπόδιο! Εάν, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πώς να διαβάζουν πίσω από το blanco, τότε και οι βουλευτές όφειλαν να το ξέρουν, αλλιώς δεν είναι ούτε για βουλευτές άξιοι, ούτε για εξεταστές! Είναι για τα πανηγύρια!
Υπάρχει, βεβαίως, η πιθανότητα, οι λίστες να είναι σε φωτοτυπίες και όχι στα πρωτότυπα κείμενα. Τότε ναι, δεν μπορούν να βγάλουν άκρη, αλλά, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μας πουν πού βρίσκονται τα πρωτότυπα. Και εάν δε γνωρίζουν, τότε κάποιος πρέπει να ευθύνεται και αυτόν πρέπει να βρουν, όχι μόνο για να πληρώσει τη νύφη, αλλά και να μαρτυρήσει πρόσωπα και πράγματα.
Αντιλαμβάνεστε, βεβαίως, ότι πίσω από το blanco μπορεί να μη φανερώνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- η λίστα με τα «περιβόητα» ονόματα, αλλά αποκαλύπτεται η γελοιότητα του διεφθαρμένου και διανοητικά καθυστερημένου πολιτικού συστήματος, που έχει κάτσει πάνω στον τράχηλο τον Ελλήνων εδώ και δεκαετίες. Οι μεν, οπλισμένοι με το blanco στο χέρι, νομίζουν ότι μπορούν να παραγράψουν τις βρωμιές τους, σα μαθητούδια γυμνασίου που σβήνουν τις ανορθογραφίες τους και οι δε, ένα ακόμα πιο ηλίθιο κράτος, σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στο ανίκητο blanco!
Και περιμένουμε από δαύτους να λάμψει η αλήθεια; Μόνο εάν εμφανιστεί κανείς άλλος σαν τον Μαντέλη και ομολογήσει (από μόνος του), μπορεί κάτι να γίνει! Αυτή η Εξεταστική, που ηττήθηκε από το blanco, αύριο θα ηττηθεί από τη γομολάστιχα και στο τέλος θα αρκεί μια μουτζούρα στο χαρτί!
Ορισμένες φορές αληθινά αναρωτιέμαι: μας κυβερνούν τόσο βλάκες ή μας θεωρούν τόσο βλάκες;
Και πάντα καταλήγω: η βλακεία είναι ακατανίκητη! Σαν το blanco του λογιστηρίου της Siemens που κατάφερε να κάνει τα στοιχεία… αόρατα! Θα κλείσω με Νίκο Γκάτσο από την «Ελλαδογραφία» του: «Πότε θα ανθήσουν ετούτοι οι τόποι, πότε θα έρθουνε καινούριοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε τη βλακεία στην τελευταία της κατοικία…».

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA" 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

...ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

ΠΡΟΣ:
Τους κατοίκους της Ελλάδας.
Ενταύθα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Ο bar code (ο κωδικός µε τις γνωστές κατακόρυφες γραµµές στη συσκευασία) κάθε προϊόντος, δείχνει, µε τα τρία πρώτα ψηφία του, τη χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ετσι, στα ελληνικά προϊόντα, τα τρία πρώτα ψηφία του κωδικού είναι 520, στα κυπριακά 529, στα τουρκικά 869, στα γερµανικά 400 έως και 440, σε αυτά της FYROM 531, στα αµερικάνικα 060 έως και 139 κλπ.
ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ποια προϊόντα αγοράζω και ποια ΔΕΝ αγοράζω!
Με εκτίμηση
λιθο...Βόλος

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;

Επτά επιστημονικοί φορείς (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, μηχανικοί και Οικονομικό Επιμελητήριο) εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου την αντίθεσή τους στη διαπόμπευση των επαγγελματικών τους κλάδων που όπως υποστηρίζουν, γίνεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μας απειλούν μάλιστα ότι θα καταθέσουν τις επαγγελματικές ταυτότητές τους.
Θα είχε αναμφισβήτητα μεγάλο ενδιαφέρον να ακούγαμε όλα όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου. Ας δούμε όμως αποσπάσματα από τις δηλώσεις τους όπως καταγράφηκαν στον τύπο.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δ. Παξινός, έκανε λόγο για « ανθρωποφάγους που στρέφουν έναν κλάδο σε βάρος άλλου» και ότι « Μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας » για να καταλήξει απειλητικά: « Δεν θα μείνουμε όμως αδρανείς». Δε μας είπε βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κλάδος του θα είναι θύτης ή θύμα;
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελ. Καλλίρης «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει η στοχοποίηση επιστημονικών και επαγγελματικών ομάδων από την κυβέρνηση και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» και συνέχισε με συμβουλές περί μείωσης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και την αύξηση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Διαφορετικά, «θα βυθιστούμε στην ύφεση και η επιστροφή στην ανάπτυξη θα είναι αδύνατη». Για κοιτάξτε ποιος μιλάει.
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ι. Αλαβάνος, εξουσιοδοτημένος από την κοινωνία, ξεστόμισε το βαρύγδουπο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η κοινωνία το ότι «νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή». Αυτά να τα πει στους επενδυτές και στον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Λουράντος τόνισε ότι « η κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου δεν λέει να σταματήσει», προσθέτοντας ότι «οι διοικούντες αρμενίζουν πολύ στραβά».
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μανώλης Καλοκαιρινός μίλησε για την «έκρηξη» της μετανάστευσης των επιστημόνων και την απώλεια χρήσιμων ατόμων για « τον ιστό της ιατρικής επιστήμης».Δεν είδαμε όμως καμιά προσπάθεια να προστατεύσετε τους νέους γιατρούς που πασχίζουν για μια σύμβαση με το ΤΕΒΕ ή το ΙΚΑ; Όλοι οι παλαιοί φροντίζουν να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τους φορείς αυτούς, αδιαφορώντας για τους νέους συναδέλφους τους. Τώρα τους έπιασε ο πόνος.

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσουμε , να κλάψουμε ή να τους πάρουμε με τις πέτρες. Οι κακόμοιροι εκπρόσωποι των εννέα επιστημονικών φορέων, διαμαρτύρονται για τη διαπόμπευση των φοροφυγάδων μελών τους. Απειλούν ότι θα παραδώσουν τις ταυτότητές τους, μην αντέχοντας την κατευθυνόμενη κατά την άποψή τους διαπόμπευση και κατασυκοφάντηση των κλάδων τους , ως φοροφυγάδων.
Πότε και από ποιον διαπομπεύθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν όλοι οι κλάδοι ως φοροφυγάδες;
Δηµοσιοποιήθηκαν τα ονόματα όσων διαπιστώθηκε από ελέγχους ότι απέκρυβαν εισοδήματα ή διέπραξαν διάφορες φορολογικές παραβάσεις. Γιατί σας θίγει η δημοσιοποίηση των ονομάτων και όχι οι πράξεις των επίορκων συναδέλφων σας;
Γιατί δεν απαιτείτε την αφαίρεση των ταυτοτήτων όσων συναδέλφων σας φοροδιαφεύγουν και αμαυρώνουν τους κλάδους σας;
Γιατί δεν δώσατε ποτέ κοινή συνέντευξη τύπου για να καταγγείλετε όσους παρανομούν ώστε να µη χρεώνονται οι έντιμοι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι κ.α. τις πράξεις των ανέντιμων συναδέλφων τους;
Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι φοροδιαφεύγουν, ποιοι κλέβουν το Δημόσιο, ποιοι πλουτίζουν παράνομα. Καλό θα ήταν λοιπόν να στρέψετε την οργή και την αγανάκτησή σας στους «επιτήδειους» των κλάδων σας και όχι σ΄ αυτούς που θέλουν να τους ξεσκεπάσουν.
λιθο...Βόλος

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ...

Οικονομολόγος (πρώην) του ΔΝΤ: Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν...
του Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.)


 Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.
Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ.
Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση. Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_7420.html

Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Το Βοσκόπουλος έχει 11 γράμματα.
Η Φαντασία έχει 8 γράμματα.
Η Γκερέκου έχει 8 γράμματα.
Χρωστάει 5 και τα τρία που θα δώσει 8.
Όλο μαζί 11 888. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_id=9

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΩ.

ΤΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Το φαινόμενο της εκτεταμένης διαφθοράς δεν είναι τωρινό και σίγουρα όχι μόνο ελληνικό. Τη δεκαετία του 1980, η τότε Κυβέρνηση της Ιταλίας, με Πρωθυπουργό τον Μπετίνο Κράξι, είχε αναπτύξει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεωρία. Η αστική δημοκρατία, όπως και κάθε προϊόν στην ελεύθερη αγορά, έχει μια τιμή και εκείνοι που οφείλουν να πληρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της, είναι όσοι έχουν και τα μεγαλύτερα οφέλη. Αυτοί, δηλαδή, που κάνουν δουλειές με το κράτος.
Η μέθοδος που η ιταλική Κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να εισπράξει αυτό το αντίτιμο, ήταν τα φακελάκια. Μεσάζοντες, κομματικοί και κυβερνητικοί παράγοντες και έμπιστοι φίλοι είχαν αναλάβει το ρόλο του εισπράκτορα. Το εμπόρευμα «αστική δημοκρατία» άξιζε πολλά και πληρωνόταν όσο-όσο, όπως είχε παραδεχτεί μάλιστα και ο ίδιος ο Κράξι στην κατάθεσή του.
Η είσοδος στην οικονομική ζωή της Ιταλίας νεόκοπων επιχειρηματιών, οι λαμπερές βραδιές Υπουργών με εργολάβους φίλους τους και οι κρουαζιέρες τους με πανάκριβα σκάφη, είχαν διχάσει την Ιταλία. Τα κανάλια προστάτευαν Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης, προβάλλοντας τη... lifestyle πλευρά τους, ενώ ένα τμήμα της πολιτικής ζωής θεωρούσε ότι, όλα όσα συνέβαιναν, οδηγούσαν στην απαξίωση της πολιτικής τάξης στα μάτια των πολιτών.
Η ηγεμονία της Κυβέρνησης και η προστασία της από τα Μ.Μ.Ε, έφτασε σύντομα στο τέλος της. Μια εκτεταμένη δικαστική έρευνα έφερε στο φως το μέγεθος της ασυδοσίας. Πολλά ονόματα της Κυβέρνησης βρέθηκαν στη φυλακή, ενώ ο Μπετίνο Κράξι φυγόδικος στην Τυνησία.
Ένας αξιωματούχος τής τότε Κυβέρνησης παραδέχθηκε, μετά από χρόνια, την αιτία που οδήγησε στην κατάρρευση. Ο λόγος που πιαστήκαμε στη φάκα, είχε πει, δεν ήταν επειδή χρηματιζόμασταν, αλλά γιατί πιστέψαμε ότι ήμασταν ηγεμόνες ενός υπνωτισμένου πλήθους.
Στην Ελλάδα του σήμερα, όλοι μας ζητάμε την τιμωρία των ενόχων. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα αποκαλυφθούν όλοι, γιατί τόσα χρόνια το σύστημα είχε ανακαλύψει τον τρόπο να καλύπτει με επιδεξιότητα πολλές από τις ανομίες τους. Είμαι βέβαιος, επίσης, ότι δεν θα μπουν όλοι φυλακή, γιατί το σύστημα είχε φροντίσει να παραγράφει τα αδικήματα κάποιων εκλεγμένων το συντομότερο δυνατό. Αν θέλετε τη γνώμη μου, ειλικρινά δε με νοιάζει.
Δεν έχω την κάψα να τους μάθω όλους, δεν έχω την κάψα να τους δω υποχρεωτικά πίσω από τα κάγκελα. Αυτό που θέλω, είναι να αρχίσει να λειτουργεί ξανά η δικαιοσύνη, να αποκαλυφθούν όσα μπορούν να αποκαλυφθούν και να γνωρίζω ότι -έστω και ελεύθερους- κάποιους από αυτούς που πλήγωσαν τη χώρα μου.
Ειλικρινά δεν θέλω να δω κόσμο στη φυλακή. Τους θέλω ελεύθερους, για να μπορώ να τους φτύνω, όταν τους συναντώ στο δρόμο. Να μπορούμε να τους φτύνουμε ομαδικά και να τους φέρουμε σε τέτοιο σημείο ντροπής, που να περνούν το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας τους κλεισμένοι στις βίλες τους. Τους θέλω τρόπαια σε «χρυσές φυλακές», για να μου θυμίζουν τι δεν πρέπει να ξανακάνω. Να ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές…

http://proxeirotetradio.blogspot.com/

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΕΜΒΟΛΙΑ ……ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΑ


Θυμάμαι το δυσανάλογο σε σχέση με την επικινδυνότητα του ιού δημοσιογραφικό θόρυβο, την πλύση εγκεφάλου στην οποία μας είχαν υποβάλει τα ΜΜΕ. Τα παπαγαλάκια των τηλεπαραθύρων, έδιναν οδηγίες για το πώς θα αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού, μετρούσαν τα θύματα ένα-ένα και μας μετέδιδαν καθημερινά τις απόψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Θυμάμαι, ως εκπαιδευτικός, τα σεμινάρια, τις καθημερινές οδηγίες και κυρίως τα 760 ευρώ που δαπανήθηκαν από το σχολείο που υπηρετώ, δαπάνες που θα κάλυπτε η πολιτεία (έστειλαν 56 ευρώ).
Θυμάμαι τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του άρχοντα υπουργού Αβραμόπουλου και τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια, που τα περισσότερα μας έμειναν…
Έρχεται λοιπόν τώρα η εφημερίδα «Γκάρντιαν», για να διδάξει στους ντόπιους «παπαγάλους» τι σημαίνει σοβαρή δημοσιογραφία και να μας αποκαλύψει ότι οι οδηγίες για την τάχα φοβερή και φονική γρίπη που θα εξαφάνιζε το ανθρώπινο γένος από τον πλανήτη, συγγράφηκαν από τρεις επιστήμονες που είχαν αποζημιωθεί για άλλες εργασίες τους από τις φαρμακοβιομηχανίες. Έτσι τα επιστημονικά αληταριά, τα έπιασαν επί το λαϊκότερον, οι φαρμακοβιομηχανίες κέρδισαν περισσότερα από 7 δις δολάρια και εμάς μας έμειναν τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια, κύριε Αβραμόπουλε.
Με τις υγείες μας!
λιθο...Βόλος.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΠΑΣΚΕ !...

ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ Η ΠΑΣΚΕ !...

Χωρίς καμιά, συγκεκριμένη, κεντρική πρωτοβουλία και καθοδήγηση, αλλά υπό την πίεση της βάσης των εργαζόμενων, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει και ψηφίζει την παράταξη, οι κατά χώρους ΠΑΣΚΕ βρίσκονται σε πρωτοφανή αναβρασμό, σε συνθήκες και καταστάσεις εξέγερσης.
Οι επικοινωνίες στο μόνιμο μοτίβο : «δεν πάει άλλο, αυτό (το ασφαλιστικό) δεν μπορεί να περάσει, κάντε κάτι, αντιδράστε !...». Οι συσκέψεις με την ένταση και το κλίμα στα ύψη, με την ομόφωνη, όμως, διαπίστωση και επισήμανση «…ξεπέρασαν κάθε όριο !...».

ΠΕΡΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ

Περί ποδηλατοδρόμων

Συνάντηση με τους αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του είχε πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος του Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με θέμα την παράδοση των ποδηλατοδρόμων. Ανήσυχος ο Δήμαρχος, έδωσε εντολή να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες (ανακλαστική βαφή και τοποθέτηση των σημάτων) και να απομακρυνθούν οι κάδοι και τα κλαδιά των δέντρων. Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στη Δημοτική Αρχή είναι η επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο Δήμαρχος στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας, στον οποίο δίνει εντολή να απελευθερωθούν οι ποδηλατόδρομοι από τα παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα και όχι μόνο, θα συμπληρώναμε εμείς.

Δε γνωρίζουμε αν η δημοτική αστυνομία θα επιβάλλει πρόστιμα, ούτε το ύψος των προστίμων για τα σταθμευμένα τετράτροχα που θα εμποδίζουν την κυκλοφοριακή ροή των δίτροχων. Θα ήταν ενδιαφέρον όμως, να μάθουμε το ύψος του προστίμου, αν έχει προβλεφθεί, και για τα δικά του τετράτροχα, τους κάδους απορριμμάτων.
Ο Δήμαρχος, μάλλον,διαισθάνεται ότι στις δημοτικές εκλογές θα πληρώσει τα …οχυρωματικά του έργα που στραγγάλισαν την πόλη. Και μάλιστα πολύ ακριβά.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ- ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΗΧΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Από το ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Εντάξει, το δούλεμα έχει και τα όριά του. Η Κυβέρνηση που εκλέχτηκε με αριστερή ρητορεία και αριστερές προεκλογικές δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση που εκλέχτηκε με την υπόσχεση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, η Κυβέρνηση των αρίστων, της δημόσιας διαβούλευσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας, αρχές Ιουνίου πλέον και έχει μείνει μετεξεταστέα!
Δεν κόπηκε μόνο στο μάθημα των Οικονομικών, κουβαλώντας μας το ΔΝΤ στη χώρα και ένα τσούρμο ξεπλυμένων αλλοδαπών γιάπηδων να μας (δια)κυβερνήσουν, κόπηκε και στα άλλα… μαθήματα. Πού είναι η πράσινη ανάπτυξη; Πού είναι η δημόσια διαβούλευση (η πραγματική δημοκρατική διαδικασία, όχι οι σαχλαμάρες του internet); Πού είναι ο πατριωτισμός; Πού είναι ο πόλεμος με τα καρτέλ; Πού είναι η αξιοκρατία, όταν σε τόσες θέσεις έχουν τοποθετηθεί εκλεχτοί του Κώστα Σημίτη και του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού, εκ των οποίων αρκετοί φαίνεται να είναι αναμειγμένοι σε σκάνδαλα του παρελθόντος; Πού είναι οι άριστοι; Βλέπετε, ακόμα και εάν δεχθούμε (που δεν το δεχόμαστε) ότι στα δημοσιονομικά μας δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν του ΔΝΤ, στα άλλα θέματα τι γίνεται; Οκτώ μήνες έχουν περάσει και πλέον είμαστε όλοι μας βέβαιοι, ότι η κρίση δεν είναι ούτε της χώρας, ούτε του έθνους, ούτε των πολιτών! Η κρίση είναι των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας! Και είναι των πολιτικών, διότι, εάν ήταν άξιοι και πατριώτες, θα έβρισκαν τρόπους να υπηρετήσουν το λαό, αντί -και αυτή την ύστατη στιγμή- να κάθονται άπραγοι (τουρίστες στη Βουλή) ή να κοιτούν να διορίσουν στη Βουλή (τους) τα ρουσφέτια τους! Τέτοιες ξεφτίλες η χώρα έχει να ζήσει από την πριν Ελευθερίου Βενιζέλου εποχή (πριν το 1909 δηλαδή).
Είναι τόσο στην κοσμάρα τους οι περισσότεροι των πολιτικών μας, που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία διαλύεται, εξαιτίας των μειοδοτικών πολιτικών των Κυβερνήσεων Καραμανλή, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, διότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τα εξωκοινοβουλευτικά σύνδρομά του και να γίνει μια νέα μεγάλη υπεύθυνη Αριστερά, το ΚΚΕ κάνει παρελάσεις στην Αθήνα (και ανούσια επαναστατική γυμναστική) που το περιχαρακώνουν ακόμα περισσότερο, ενώ και το ΠΑΣΟΚ, με τις δυνάμεις της μεγάλης δημοκρατικής Αριστεράς να βράζουν στο εσωτερικό του, είναι εγκλωβισμένο (προς το παρόν) στη στήριξη μιας Κυβέρνησης που το σνομπάρει! Βεβαίως, η λύση μέσα από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ θα δοθεί στο τέλος, διότι πάντα τις «λύσεις» σε αυτό τον τόπο τις δίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως και να λέγεται. Ακόμα όμως είναι νωρίς. Αλλά το αργά δεν είναι και τόσο μακριά. Το καλοκαίρι θα είναι καυτό και το φθινόπωρο φλογερό. Γιατί οι Έλληνες, ενώ είμαστε λαός με μεγάλη υπομονή, ξέρουμε και από τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις και έχουμε πλουσιότατη παράδοση στις επαναστάσεις!
Οι Έλληνες δεν είμαστε ένα χθεσινό έθνος στην ιστορία. Όπως και να το κάνουμε, μετράμε 5.000 χρόνια σε αυτό τον τόπο και έχουμε διαμορφώσει, μέσα στους αιώνες, το ελευθερότατο πνεύμα, που κανείς δεν μπόρεσε να μας το στερήσει. Από την πατρίδα μας έχουν περάσει σειρά οι ιμπεριαλιστές: Πέρσες, Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Οθωμανοί, Μεγάλες Δυνάμεις, Άγγλοι, Ναζί, Αμερικάνοι, όλοι έκαναν το πέρασμα τους. Και όλοι νόμιζαν ότι ήταν πανίσχυροι και πως μας είχαν του χεριού τους. Στο τέλος, όλοι τους ξεκουμπίστηκαν και εμείς παραμείναμε εδώ, να ξαναρχίζουμε πάντα από την αρχή και πάνω στα ερείπια να χτίζουμε καινούριες ζωές και καινούριους ελληνικούς πολιτισμούς.
Η ιστορία έχει ένα κακό συνήθειο: να επαναλαμβάνεται! Άρα το έργο το έχουμε ξαναδεί και «λέει»: θα πιάσουμε πάτο και μετά θα εκτιναχτούμε ψηλά, σε μια νέα μεταπολίτευση, σε μία αληθινή δημοκρατία που δε θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό πολιτικό τσίρκο. Μην τους ακούτε που σας φοβίζουν με «αδιέξοδα» και «υποψήφιους Μπερλουσκόνι αλά γκρέκα». Εδώ είναι Ελλάδα και έχουμε το δικό μας δρόμο να διανύσουμε στην ιστορία.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ

Η αρχή έγινε στην Κατερίνη την Τετάρτη 19 Μαΐου.Σαράντα άτομα, μπαίνουν στα Super Markets, γεμίζουν τα καροτσάκια τους με προϊόντα, και τα αφήνουν στο ταμείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές.
Οι πολίτες της Κατερίνης, μας δείχνουν το δρόμο. Οι πολίτες του Βόλου είναι έτοιμοι για κάτι ανάλογο. Συντονιστές χρειάζονται και νομίζω ότι η Ένωση Καταναλωτών Βόλου η οποία έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει, κρίνεται ως η καταλληλότερη για να αναλάβει το συντονισμό των κατοίκων του Βόλου.
Κοινή δράση από όλους τους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κουίζ. Έμαθα ότι μπήκαν σε Super Market, χώρας, που ενώ εισπράττει εκατομμύρια καθημερινά από τη χώρα μας, οι πολιτικοί της και όχι μόνο, μας κατηγορούν ότι έχουν και χάσιμο από εμάς. Ποια είναι;
λιθο...Βόλος

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
του Παναγιώτη Μυστακίδη


Από επίσημα στοιχεία των τραπεζών τα οποία δημοσιεύθηκαν στις 27-05-2010 στο BANKING NEWS , το οποίο αποτελεί on line τραπεζική ενημέρωση , προκύπτει ότι το Ελληνικό χρέος είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα χρέη άλλων χωρών , ήτοι μία θέση κάτω από την Ιταλία και μόλις μία θέση πάνω από την Γερμανία.
ΙΔΟΥ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ. *
Στην 20η οι ΗΠΑ, με χρέος στο 96,5% του ΑΕΠ και στα 13,77 δισ.
Στην 19η η Ουγγαρία, με χρέος στο 121,9% του ΑΕΠ της, ήτοι 225,56 δισ.
Στην 18η η Αυστραλία, με χρέος στο 1,025 τρισ. και στο 124,3% του ΑΕΠ.
Στην 17η η Ιταλία με χρέος στο 147,5% του ΑΕΠ και στα 2,594 τρισ.
Στην 16η η Ελλάδα, το συνολικό χρέος κράτους και επιχειρήσεων φτάνει στα 581,68 δισ. ήτοι στο 170,5% του ΑΕΠ
Στην 15η η Γερμανία, της οποίας η κυβέρνηση και οι εταιρείες χρωστούν περίπου 5,13 τρισ. ήτοι το 182,5% του ΑΕΠ.
Στην 14η η Ισπανία με το χρέος της διαμορφώνεται στο 186,1% του ΑΕΠ και στα 2,55 τρισ.
Στην 13η η Νορβηγία με χρέος 553,4 δισ. και στο 202,6% του ΑΕΠ.
Στην 12η και στη 11η η Φιλανδία και το Χόνγκ Κόνγκ να χρωστούν 402,24 δισ. (220,2%) και 672,9 δισ. (223,1%) αντίστοιχα.
Στην 10η η Πορτογαλία με χρέος περίπου 548,45 δισ. στο 235,9% του ΑΕΠ
Στην 9η η Γαλλία με χρέος 5,23 τρισ. και στο 248% του ΑΕΠ.
Στην 8η η Αυστρία με χρέος 827,9 δισ. ή το 256,2% του ΑΕΠ.
Στην 7η η Σουηδία με 881,5 δισ. και στο 264,3% του ΑΕΠ.
Στην 6η η Δανία με χρέος 627,6 δισ. στο 316% του ΑΕΠ
Στην 5η το Βέλγιο με 1,25 τρισ. στο 328,7% του ΑΕΠ.
Στην 4η η Ολλανδία, με χρέος 2,4 τρισ. και το 376% του ΑΕΠ
Στην 3η η Ελβετία, με χρέος 1,21 τρισ. στο 382,2% του ΑΕΠ.
Στις δύο πρώτες θέσεις η Μεγάλη Βρετανία με χρέος κυβέρνησης και εταιρειών στα 9,15 τρισ., στο 425,9% του ΑΕΠ και η Ιρλανδία με χρέος 2,32 τρισ. και στο 1.312% του ΑΕΠ.
* Τα ποσά είναι σε δολάρια

λιθο…Βόλος: Αυτή η λίστα από μόνη της δεν είναι αρκετή για να καταλάβεις ποιες από τις χώρες βρίσκονται σε πραγματικά δεινή κατάσταση. Θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και άλλοι δείκτες όπως της ανεργίας, της ανάπτυξης, το ισοζύγιο εισαγωγών –εξαγωγών και πολλοί άλλοι, στους οποίους η χώρα μας υστερεί τραγικά.
Φυσικά, το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα κράτη με μεγαλύτερο χρέος από αυτό της χώρα μας, δε μας απαλλάσσει από τις ευθύνες μας, μικρές ή μεγάλες που έχει ο καθένας μας. Απλά, τα όσα απαξιωτικά έχουν λεχθεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες και το γεγονός ότι αυτοί που χρωστάνε τρισεκατομμύρια στο παγκόσμιο σύστημα, οι αξιολογητές και οι κερδοσκόποι που συνεχίζουν να αισχροκερδούν σε βάρος των ασθενέστερων χωρών, μας πληγώνει.